» » » Що таке утопія?

Що таке утопія?

Що таке утопія?

Можливо, Ви вирішите, що зараз мова піде про повені або затонулих кораблях, якщо слово утопія Вам абсолютно не відомо. Але не переживайте, мова про утоплеників не піде і скоро Ви дізнаєтеся, що таке утопія.

Утопія: визначення поняття

Якщо говорити про утопію в широкому сенсі, то це щось ідеальне, в сенсі - досконале, найкраще. Але відомо нам, що ідеальних (людей, речей і т.д.), на жаль або на щастя, не існує ... Так ми наближаємося до визначення значення слова утопія в його дослівному перекладі з грецького: утопія - "місця, якого не існує ". 

Утопією називається літературний жанр з області фантастики. Утопія - це і сам зміст таких творів, де ядром є створення "ідеального", з позиції автора, суспільства-піддаються реальності плани по перетворенню соціального ладу. Характерною рисою утопії вважається віра автора в бездоганність створеної ним моделі.

Основною функцією утопії К. Маінгейман вважає соціальну критику. Іншими словами, автор, створюючи модель ідеального суспільного ладу, немов вказує на всі недоліки і прогалини існуючого.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!