» » » Що таке критерії?

Що таке критерії?

Що таке критерії?

У різних ситуаціях можна зустріти слово критерій. Наприклад, при влаштуванні на роботу часто можна зустріти графу «критерій зайнятості», однак, що це означає, розуміють не всі. Так що таке критерії, і що значить цей термін в різних ситуаціях? Розберемо детальніше.

Критерій означає основні параметри істинності. Тобто, при завданні «назвіть основні критерії сучасної економіки», вас просять назвати властиві їй основні риси, на яких базується її основні принципи. Вказувати варто тільки ті риси, які є в дійсності, а не ваші думки. Інакше це буде просто думкою. Як приклад: основні критерії сучасної економіки є відкритість, ринковість і конкурентність.

Критерій також може бути інструментом суб`єктивної, особистої оцінки. Наприклад, якщо хлопцю подобаються світловолосі і високі дівчата, то ці ознаки зовнішності протилежної статі і є критерії оцінки привабливості дівчат для нього.

Словом, критерій - це тільки справжні (фактичні) параметри оцінки, сприйняття і опису людини, предмета, події чи структури. Саме слово критерій з грецької мови так і перекладається «ознака для судження». Як видно, в повсякденному житті ми і не замислюємося, що означає критерій, але, тим не менш, постійно його пред`являємо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!