» » » Як вибрати синтезатор?

Як вибрати синтезатор?

Як вибрати синтезатор?

Якими тільки словами не називають музику! І голосом серця, і струною душі. Скільки композиторів присвятили для музики все своє життя? Найбільші композитори творили свої твори, які живуть по сей день. Змінюють одна одну епохи, а музика жива ...

хочу синтезатор



З плином часу, значно змінилися тільки музичні інструменти, вони вдосконалюються, стають більш сучасними. Так, в 1980 році з`явився перший синтезатор звуку, який випустила компанія Casio. Тепер на ринку музичних інструментів синтезаторів дуже багато, різні фірми пропонують свої інструменти. Ціна і параметри їх дуже різні. І якщо стає питання про те, що вам потрібен синтезатор, як вибрати його, краще проконсультуватися з фахівцем. Але якщо такої можливості немає, тоді наша інформація для вас.

Основні відмінності інструментів



Ті, хто відвідують музичну школу, в своєму недалекому майбутньому бачать себе музикантами і композиторами. У майбутніх зірок з`являється багато питань про те, за гроші або за знання можна стати відомим, чи потрібні для цього зв`язку, як правильно застосувати в житті те, що дала музична школа. Природно, хочеться мати свій інструмент, наприклад синтезатор. Про нього мріє багато хлопців. Ось тут і все починається. Який синтезатор краще, ви, звичайно, не знаєте. Та й про те, що це таке - поняття абстрактні. Але знаєте добре, що вам його хочеться і прямо зараз. Всі вони, на перший погляд, вам підходять, всі кнопки вам потрібні. Тому, перш ніж зробити покупку, необхідно з`ясувати точно, що вам потрібно і для чого воно. Тут може бути кілька варіантів:

  • Ви з інструментом будете продовжувати навчання в музичній школі, але це не ідеальний варіант, так як для школи найкращим варіантом буде акустичне піаніно;
  • Для розваги. Будинки, з друзями можна весело провести час під музику. Тоді на ринку можна придбати самоіграйку. Асортимент їх величезний. Функції у них приблизно однакові, тільки є різниця в ціні;
  • Якщо ви зібралися йти в музичну групу або створити свою, то це вже більш серйозна причина для того, щоб подумати який синтезатор вибрати із запропонованих варіантів.

критерії інструментів

  • Нам іноді здається, що життя у музикантів безтурботна і дуже легка, але це помилкова думка. Якщо у ваших планах вже намічено то, що ви будете учасником музичного гурту, то врахуйте, що при переїздах вам необхідно самому тягати свій інструмент. Якщо інші інструменти більш зручні для транспортування, то з клавішними є деякі проблеми. 12-14 кілограм - середня вага синтезатора і нести його по кілька разів на тиждень - трохи незручно. Тому відразу звертаємо увагу на його вагу і габарити.
  • Другим критерієм, який вам допоможе зорієнтуватися у виборі - це в якому жанрі буде працювати ваша група. Це потрібно для того, щоб з`ясувати яке розмаїття звуків вам потрібно при роботі. Якщо ви будете грати джаз, тоді вам потрібні звуки фортепіано, Ліди, якщо рок - тоді струнні інструменти і орган, поп у вас попросить фортепіано і фонові звуки. Найбільше у вас потягне електронна музика. Тут потрібна буде глибока редакція і в режимі реального часу зміна тембрів.
  • Третій критерій вашого інструменту - це редагування вбудованих пресетів. Тому що з часом ви можете стати універсальним музикантом у професійній групі і будете грати різну музику. А ще буває так, що звуки втручаються самі. Звідси висновок: у синтезатора повинна бути велика пам`ять, щоб їм можна було легко керувати.
  • Четвертий критерій - це інтуїтивне управління інструментом. Якщо два синтезатори випущені однією і тією ж фірмою, це не означає, що вони ідентичні в управлінні. У одного, наприклад, кнопка перемикання банків звуків з лівого боку, а в іншого - з правого. Але у вас рука вже звикла до однієї сторони і на виступі може виникнути збій через такий простий дрібниці.
  • П`ятим критерієм вибору вашого інструменту буде клавіатура. Вона повинна бути якісною. Саме клавіатура має найбільшу вагу. Тому, якщо синтезатор легкий, то в ньому клавіатура найпростіша і зручніша. Тому, більш складну і важку клавіатуру купуйте лише тоді, коли ви будете виконувати рояльні пасажі.
  • Шостий критерій - надійність. Як і все в цьому світі, інструменти теж ламаються. Тому така ж доля може чекати і ваш синтезатор. Є деякі моделі, які більш часто ламаються, ніж інші. Для того щоб після покупки не продавати свій інструмент, зверніть увагу, щоб ваш синтезатор був надійним. Це не полягає в тому, що купуючи інструмент, його потрібно брати новим, іноді в старих інструментах надійності ще більше, ніж в нових. Виробники зацікавлені в тому, щоб постійно насичувати ринок своїми товарами, а значить, вони не зацікавлені, щоб вони вам довго служили. Пройде рік-два і ви знову підете за покупкою інструменту. Поцікавтеся слабкими місцями кожної моделі. Перевірте його робочий стан.
  • Сьомий критерій - розширюваність. Потурбуйтеся відразу про те, щоб ви могли завжди розширити можливості вашого інструменту. Адже ваша кар`єра буде рости, тому в будь-який час вам потрібно буде вдосконалити ваш синтезатор, поліпшити його характеристики. Є моделі, які мають власних носіїв інформації, буває, що їх не завжди легко знайти. А є інструменти, які розширюються спеціальними платами.
  • Восьмий критерій - якість звучання вашого інструменту. Цей критерій теж важливий при виборі інструменту. У ньому може бути дуже багато звуків, але при цьому, звучання синтезатора буде не таким, як треба, в ньому не буде тієї родзинки. А може бути тільки один звук, але він зможе вас просто заворожити своєю якістю звучання. Багато фанатів цієї справи з особливим трепетом ставляться до якості звуку, вони через його одного можуть купити окремий інструмент.
  • Дев`ятий критерій, він же і останній - ціна інструменту. Хоча, цей критерій відносний. Зважте всі свої можливості і те, що вам пропонують купити, тоді ви зробите правильний вибір.

Для дітей інструменти - найпростіші

Тепер ви можете собі купити синтезатор, як вибрати для дитини інструмент, вам можуть дати пораду вчителя музичної школи, в якій він займається. Вони врахують його вік і ступінь підготовки, подкажут, який синтезатор краще. Дадуть рекомендації про його моделі і фірмі-виробнику. Тільки для дитини інструмент купуйте тоді, коли він захоче сам займатися, коли він вас попросить про це. Не змушуйте його займатися тільки тому, що цього хочеться татові чи мамі. Покупку робіть разом, для дитини буде приємно, що враховують його інтереси. Ваша дитина завжди оцінить ваше ставлення до його потреб.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!