Як вибрати перфоратор?

Як вибрати перфоратор?

Багато споживачів, займаючись пошуками хорошого електромеханічного інструменту, нерідко шукають перфоратор. Як вибрати відповідну модель? Давайте спільно розберемося з цим питанням, ознайомившись з конструкційними особливостями і комплектаціями даного інструменту.

Особливості конструкції перфораторів

Відповіддю на питання про те, який перфоратор вибрати стануть знання про будову цього інструменту. За типом механізму, сучасні перфоратори можуть бути електромагнітними і електропневматичними. Як правило, перший тип дешевше і звичніше для споживача. Електропневматичні перфоратори відрізняються більшою потужністю і продуктивністю і вище в своїй ціні. Вибираючи перфоратор для дому, варто також не забувати і про умови та обсяги експлуатації інструменту і власних можливостях.

Вибираючи перфоратор для дому, не забувайте і про можливість його використання в якості звичайної дрилі. Придбання двох окремих свердлувальних інструментів в домашню майстерню хоча і можливо, але недоцільно. Наявність в комплекті поставки спеціального патрона для роботи простими свердлами підтвердить можливість його використання у вигляді простої дрилі.



Переймаючись питанням про те, який вибрати перфоратор для дому, зверніть увагу на наявність у нього функцій реверсного режиму і регулювання швидкостей обертання. Такі функції полегшать вам роботу з деякими матеріалами. Якісні перфоратори завжди будуть забезпечені стопором вимикача. При тривалому свердлінні отвору, цей, на перший погляд, незначний конструкційний елемент, допоможе вам полегшити процес роботи.

Вибираючи перфоратор, зверніть на наявність в ньому такої опції, як «м`який пуск». Дана особливість виключає смикання інструменту відразу після його пуску. Велика сила інерції при різкому пуску здатна буквально вирвати перфоратор з рук, пошкоджуючи робочі поверхні, бури та свердла, і навіть завдаючи травми.



Якщо вам дозволяють можливості, то придбайте перфоратори для будинку, забезпечені електронним стабілізатором, що дозволяє самостійно вибирати швидкісні режими свердління і задавати перфораторів оптимальні режими їх роботи. Як правильно вибрати перфоратор? Є кілька простих правил, дотримуючись яких можна визначитися з правильним вибором. Будь-якому споживачеві, що не знає, як вибрати перфоратор для дому, слід знати, що цей інструмент підрозділяється за типом встановленого на ньому патрона. Таких типів три:

  • SDS +. Цей патрон найчастіше застосовується в легких перфораторах, до 4 кг, і призначений для свердління отворів діаметром до 30 мм;
  • SDSМАХ. Таким патроном забезпечуються професійні інструменти, за допомогою яких можна розсвердлювати отвори до 50 і більше сантиметрів;
  • SDS-top. Як правило, встановлені на інструментах компанії «Бош». Діапазон комфортного свердління лежить в межах від 16 до 25 мм.

Також, вибираючи перфоратори, не забувайте про такий конструкційної особливості, як розташування двигунів. За типом розташування двигуна вони поділяються на дві групи:

  • прямі перфоратори,
  • L- образні перфоратори.

У першій групі перфораторів двигун розташований горизонтально. Корпус, як правило, дає можливість роботи в більш вузьких отворах. У другій групі перфораторів, двигун розташований вертикально, що призводить до укорочення корпусу і обваження конструкції в цілому. Але, цей тип перфораторів більше підходить для професійної діяльності, а не для будинку, так він має краще охолодження і може застосовуватися за призначенням довготривало.

Вибираючи перфоратор для дому, також зверніть увагу на комплект (чи є там бури і тд). Бажано щоб їх було кілька, і проконсультуйтеся у продавця про можливості використання для роботи на цьому перфораторі свердел від інших виробників. Непоганим доповненням до комплектації стануть і запасні щітки електродвигуна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!