Як вибрати шуруповерт?

Як вибрати шуруповерт?

Багато чоловіків орієнтуються на марку виробника при виборі шуруповерта. Але навіть хвалені Makita або Bosch можуть підвести вас, якщо використовувати їх не за призначенням або не в придатних умовах.

Як вибрати акумуляторний шуруповерт? типи батарей

Перше, на що варто звернути увагу при виборі акумуляторного Шуроповерти, це сам акумулятор. Батареї діляться на кілька видів:

Нікель-кадмієві батареї (маркування Ni-Cd).

З переваг тільки невисока маса, а ось недоліків предостатньо. Наприклад, наявність ефекту пам`яті. Це означає, що перед кожною зарядкою акумулятор потрібно буде повністю розрядити, інакше ємність такої батареї знизиться. Другим мінусом буде невисока місткість заряду, крім того, повністю заряджений акумулятор вже в першу добу простою втратить 10% від початкового заряду. Словом, краще пройти мимо такого інструменту.

Нікель-металгідридні батареї (маркування Ni-Mh).



На відміну від перших вони екологічно безпечні, але також мають ефект пам`яті. Швидкість саморозряду трохи вище, ніж у Ni-Cd батарей. Але шуруповертом з таким акумулятором можна працювати при негативних температурах. Тому при проведенні зовнішніх робіт в холодну пору року вони дуже навіть корисні. Для виключно побутового використання ще терпимо, але професіонали рідко вибирають інструмент з таким типом батареї

Літієво-іонні батареї (маркування Li-ion).

Найбільш поширений сьогодні тип акумуляторних батарей. Вони практично досконалі - немає ефекту пам`яті і практично відсутній процес пасивної саморазрядкі. Крім того, вони набагато легше попередніх двох типів, тому при роботі на висоті рука не буде втомлюватися.



Таким шуропувертом-дрилем можна просвердлити сталь товщиною в кілька міліметрів. Потрібно попередити, що, незважаючи на відсутність ефекту пам`яті, відразу після покупки батарею слід повністю розрядити. Перший режим розрядки-зарядки і задасть майбутню ємність батареї. Зазвичай робиться так: курок просто перемотано скотчем, а ви чекаєте, коли інструмент «замовкне», при цьому займаючись своїми справами.

Як вибрати шуруповерт. Показники ємності і напруги

Ємність батареї впливає на час роботи без підзарядки. Ємність акумулятора професійного шуруповерта не перевищує 2,5 A / h. На ділі ми отримуємо близько двох годин роботи.

Потужність ж впливає на тривалість безперебійної роботи. Якщо ви працюєте з такими матеріалами як дерево, бетон або метал, то краще орієнтуватися ближче до показника 18-24 V. Ці показники найвищі серед батарей шуруповертів. Відповідно, для ламінату або гіпсокартону з лишком вистачить 7.2 V.

Як вибрати дриль-шуруповерт

Крім акумуляторних є ще і мережеві шуруповерти. Само собою, харчування з електромережі надає більшої потужності, крім того, такий інструмент набагато легше і ідеально підійде при роботі на висоті. Скажімо, при монтажі стелі з гіпсокартону, мережева дриль-шуруповерт буде просто ідеальна.

Але, в разі, якщо ви працюєте з сухими будівельними сумішами, розчин краще перемішувати виключно міксером. Або купіть спеціально для цього недорогу звичайну дрель. Справа в тому, що сильна тяга крутного моменту, це те, що приводить шуруповерт до швидкого зносу.

Як вибрати шуруповерт. Обертаючий момент

Кожна дриль-шуруповерт оснащена так званої трещеткой, яка дозволяє «прослизати» механізму, якщо перевищено небезпечний для інструменту поріг навантаження. Чим вище показник крутного моменту, тим краще пристосований інструмент для свердління і закручування в тверді поверхні. Показника потужності крутного моменту від 5 до 10 H * м буде достатньо і для того щоб вкрутити саморіз в дерево, і для того щоб просвердлити отвір в бетоні або стали.

Ще дуже важлива характеристика швидкості обертів. Для закручування гайок і шурупів ідеально підійде показник в 400-500 оборотів в хвилину. Для свердління стали, бетону і закручування в них саморізів оборотів потрібно більше. Відмінним показником буде 1200 - 1300 оборотів в хвилину.

Але головне пам`ятайте, що при дбайливому ставленні до інструменту його ресурс зносостійкості з легкістю перевищить кілька років. Тепер Ви знаєте, як правильно вибрати шуруповерт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!