» » » Як вибрати лобзик (електролобзик)?

Як вибрати лобзик (електролобзик)?

Як вибрати лобзик (електролобзик)?

У будь-якого господаря обов`язково повинен бути в наявності такий інструмент, як лобзик або електролобзик. Це ручний інструмент, забезпечений електричним приводом, який мало важить, а також володіє абсолютно малими габаритами. Лобзиком виконують поперечну, поздовжню або ж фігурну різьблення по дереву. Отже, давайте розглянемо, як вибрати лобзик.

види лобзиків

Перш за все, він дуже зручний для роботи в домашніх умовах. Там, де для виконання певних дій ми вдаємося до допомоги пилки, лобзик впорається з цим набагато швидше і якісніше.

Електричний лобзик здатний виконувати не тільки пряму, а й фігурне різання матеріалу. Серед цих приладів виділяють професійні і побутові. Побутові найчастіше мають набагато менший робочий ресурс і потужність. Дуже часто вони абсолютно не мають додатковими функціями. Товщина що розрізають такими приладами поверхонь не перевищує 70 мм, якщо вона виконана з дерева і 2-4 мм з металу. Виготовляються побутові електролобзики найчастіше в Китаї та Польщі. Рекомендоване використання такого інструменту становить не більше 20 годин на місяць. Крім того, вартість побутового приладу в рази менше професійного.

Якщо ж говорити про професійний інструмент, то для нього існують більш завищені вимоги. Тому вибрати, який електролобзик краще, можна тільки виходячи з поставлених перед ним завдань. Професійний лобзик повинен розрізати дерево, максимальна товщина якого 80-135 мм, а метал - до 10 мм. Варто відзначити, що в більшості випадків вартість такого лобзика залежить не тільки від виробничих потужностей, але і від бренду виробника.

конструкція електролобзика



Тепер давайте розглянемо, яку конструкцію має електролобзик. Який купити електролобзик, якщо підійти до його вибору з точки зору конструкції? Різка матеріалу проводиться за допомогою спеціальної пилки. Вона приводиться в дію за допомогою електродвигуна. Здійснюючи поступальні рухи, вона виробляє за одну хвилину більше 3 тисяч ходів.

Будь-лобзик має опорну плиту, на яку і кріпиться механізм, який дозволяє досить точно проводити розпил матеріалу. Дана плита може повертатися на 45 градусів і встановлювати різні кути для різання. Найчастіше така платформа виготовляється з металу. Для того щоб убезпечити себе від взаємодії з працюючою пилкою, її відділяють від очей майстра спеціальною плівкою, виконаної з органічного скла.



Ручка лобзика виконана в скобоподібні або ж грибообразной формі. На похилих площинах найкраще проводити роботи з грибообразной ручкою лобзика, а при роботі з скобоподібні виходить добре бачити лінію різу. Однак, який вибрати електролобзик і з якою ручкою, найчастіше вирішують виходячи з індивідуальних переваг.

Також існують і дуже зручні акумуляторні лобзики, які здатні працювати при неможливості підключення до електромережі довгий час. Однак, найчастіше, саме такі прилади мають обмежену потужність.

потужність

Наступне, на що слід звернути увагу, коли ви не можете вирішити, як вибрати електролобзик, це його потужність. Вона впливає на показники роботи даного електроінструменту і з її допомогою визначають глибину різу матеріалу. Побутові лобзики мають потужність близько 350 Вт, а професійні 500-700 Вт. Однак варто звернути увагу, що при великій потужності інструмент має більшу вагу. Друге, що входить до складу поняття потужність - це кількість ходів, які здійснює інструмент в хвилину. Цей показник приблизно дорівнює у побутових і професійних і становить от 2000 до 3500 ходів.

Система заміни пилок

Також електролобзики відрізняються один від одного і за системою заміни пилок в механізмі. Пилки закріплюють на поверхні механізму за допомогою гвинтів або ж притискних пристроїв. Дуже зручні такі моделі, в яких можна мобільно замінити пилку, не розбираючи інструмент цілком.

Таким чином, одним з найбільш необхідних побутових приладів є лобзик електричний. Як вибрати його правильно, вирішувати тільки вам, виходячи з ваших особистих запитів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!