» » » Як вибрати вентилятор?

Як вибрати вентилятор?

Як вибрати вентилятор?

Свіже повітря необхідний для здоров`я і нормального самопочуття. Коли природне середовище на дає нам можливості насолодитися чистим повітрям і прохолодою, ми вдаємося до допомоги кондиціонерів і вентиляторів. Але для того, щоб вдома дійсно було прохолодно і свіжо, потрібно правильно вибрати відповідний прилад. Ця стаття розповість, як вибрати вентилятор.

Всі вентилятори можна охарактеризувати за різними ознаками: тип, продуктивність, потужність, наявність різних режимів, рівень шуму і т.д. Розглянемо ці ознаки окремо.

типи вентиляторів

Зараз найбільшою популярністю користуються три види вентиляторів: колонний, настільний і підлоговий.

Підлоговий вентилятор - високопродуктивний, об`ємний, має потужний мотор і великий вибір кута нахилу, який можна відрегулювати на бажану висоту. Сучасні моделі таких вентиляторів можуть працювати як у вертикальному, так і в горизонтальному режимі. Як вибрати вентилятор підлоговий? Про це Ви дізнаєтеся трохи нижче, в наступній графі.



Колонний вентилятор є сучасною різновидом підлогового. Цікавим є його дизайн - вентилятор має вигляд високого циліндра і здатний обертатися в горизонтальному напрямку. У такого пристрою є зручна система управління, за допомогою якої можна відрегулювати необхідну потужність потоку. Колонні вентилятори також підходять для різних приміщень.

Назва настільних вентиляторів говорить сама за себе - вони призначені для обдування невеликій території і встановлюються на підвіконня або стіл. Мінус - мала продуктивність, плюс - мобільність.

Є ще один вид вентиляторів - тепловентилятори. Це універсальні моделі, які можна використовувати в будь-який час року. Вони можуть і охолоджувати, і нагрівати повітря. Крім того, хороший тепловентилятор повинен бути зроблений з термостійкого матеріалу і мати функцію захисту від перегріву.

Як правильно вибрати вентилятор

Правила, які будуть викладені нижче, підходять практично для всіх типів вентиляторів. При виборі вентилятора радимо спиратися на характеристику, представлену вище, місце і мету використання приладу, а також на ці правила і критерії:

  1. Розмір діаметра гвинта і лопатей. Чим більше вони будуть, тим швидше вентилятор зможе охолоджувати повітря. Великі вентилятори гарні для просторих приміщень, вентилятори поменше підійдуть для невеликих кімнат.
  2. Потужність вентилятора. Знову ж таки, чим вона вище, тим більше простору вентилятор буде обдувати. Стандартна потужність - 40-60 Вт., Що цілком підійде для квартири. Але якщо вентилятор буде розташований у великій кімнаті, а Ви хочете, щоб потоки повітря обдували її з усіх боків, беріть вентилятор з максимальною потужністю.
  3. Рівень шуму не повинен перевищувати 30 дБ. Для дитячої та спальної кімнат він повинен бути не більше 25-28 дБ.
  4. Захисна сітка. Вона обов`язкова, якщо у Вас є цікаві діти і домашні тварини. Сітка потрібна для того, щоб руками випадково не зачепити лопаті вентилятора. Такий захист має бути легкою і міцною.
  5. Вентилятор повинен бути стійким (зверніть увагу на підставку) і по можливості багатофункціональним. Наприклад, непогано буде, якщо вентилятор можна буде регулювати по висоті. Функція автоповороту дозволить направляти струменя повітря в різні боки.
  6. Не скупіться на хороший вентилятор з додатковими функціями - вони значно полегшать експлуатацію пристрою. Наприклад, зараз можна знайти вентилятори з декількома режимами роботи, наявністю таймера, пультом управління, функцією іонізації повітря.
  7. Наявність гарантії на вентилятор має бути обов`язково, як і на будь-який інший подібного роду товар.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!