» » » Як вибрати зволожувач?

Як вибрати зволожувач?

Як вибрати зволожувач?

Такі прилади домашнього вжитку як зволожувачі можна назвати даремною покупкою, а все тому, що його придбання - це не розкіш, а необхідність. Сучасна екологія не дозволяє халатно ставитися до повітря, яким ми дихаємо. Через величезної кількості шкідливих викидів в атмосферу страждає не тільки природа, а й наше здоров`я. Тому, щоб ваше житло не було небезпечним для його мешканців, необхідно придбати зволожувач повітря. Отже, давайте розглянемо, як вибрати зволожувач повітря?

Більшість сучасних моделей здатні працювати цілодобово в замкнутому приміщенні і не вимагають установки. Також вони мають досить низьким рівнем шуму, так що можна сміливо його встановлювати в будь-якій кімнаті.

Щоб в приміщенні зберігалася вологість, оптимальна для проживання, необхідно дотримуватися наступні параметри: для людини - 40-60% - для паркету та меблів - 40-60% - для рослин 55-75%. Подивимося, який вибрати зволожувач повітря переважніше всього?

Зволожувачі повітря на пару

Найпростіший прилад для зволоження повітря - це той, який працює за принципом перетворення води в пару. Під час його роботи, повітряні маси не тільки насичуються вологою, а й очищаються. Перевагами є велика продуктивність (здатність випаровувати не менше 700 мл. Рідини за годину) і можливість підвищити вологість більше, ніж на 60%. Таким чином, подібні прилади можна сміливо розміщувати в теплицях і закритих оранжереях. Він досить легкий в експлуатації і не вимагає додаткового оснащення.



Що стосується недоліків, то серед них можна помітити значне споживання електроенергії, а також відсутність гігростата. Давайте розглянемо другий зволожувач-очищувач повітря, як вибрати його правильно?

Зволожувач повітря на ультразвуку

Такі види зволожувачів самі купуються сьогодні. Все залежить від поєднанні оригінального дизайну, простоти роботи і прийнятною вартістю апарату. Ультразвуковий тип зволожувачів найбільш сучасний і економічний, він здатний працювати зі зниженим рівнем шуму, має вбудований гигростат і може легко контролювати рівень вологості в приміщенні. Крім житлових квартир, ці зволожувачі можна використовувати також і в оранжереях з тропічними рослинами, а також в приміщеннях, що зберігають антикварні предмети. Розміщувати прилад можна не тільки в одному приміщенні, сконцентрувавши своє місце розташування саме в ньому, а й у всіх одночасно, щоб вільно переміщатися по будинку. Крім того, цей зволожувач повітря досить мобільний, і його можна взяти з собою. Управління апаратом проводиться на дисплеї з сенсорною поверхнею. Наявність спеціального картриджа для декарбонізації вологи не дозволить тим солям, які знаходяться у воді, потрапити в повітря. Також при використанні такого іонізатора на поверхні меблів не залишиться білих слідів. Дуже часто саме для людей, які страждають на астму та іншими легеневими захворюваннями, набувають саме іонізатор, зволожувач повітря, як вибрати його відповідно до необхідних вимог?

Зволожувачі повітря, які є найбільшими «народними»



Найвідоміші зволожувачі повітря виробляються компанією Air-O-Swiss. Вони прекрасно служать як в домашніх умовах, так і в робочих. Дуже часто їх купують саме для розміщення в дитячих і спальнях. Однак вони не настільки універсальні, як ультразвукові, тому що можуть робити тільки строго обмежена кількість вологого повітря. Це і стало причиною того, що їх не купують для зволоження садів і оранжерей. Але традиційні зволожувачі досить економічні в споживанні електроенергії та мають низький рівень шуму. Працюють такі прилади за методом «холодного випаровування», коли вода заповнює бачок приладу і тільки звідти вона потрапляє на інші випарні деталі. Вентилятор, який знаходиться в самому серці апарату, приймає з приміщення сухе повітря і пропускає його крізь випарник. За допомогою таких механічних дій відбувається насичення атмосфери приміщення вологою. Якщо зволожувач повітря забезпечити срібним стрижнем, то повітряні маси будуть не тільки чистими, але і корисними. Якщо ви думаєте, який вибрати зволожувач, то, не роздумуючи, купуйте традиційний, і ви не прогадаєте.

Кліматичні комплекси для приміщень

Кліматичні комплекси - це більш складні прилади, ніж звичайні зволожувачі повітря. Атмосфера будь-якої квартири в екологічному сенсі не ідеальна, тому, щоб комфортно жилося не тільки людям, а й рослинам, бажано купувати кліматичні комплекси. Якщо у вашій квартирі працює подібний апарат, то навіть меблі буде служити вам довше, так як саме погана якість повітря є причиною появи тріщин в деревних матеріалах. Кліматичні комплекси також мають противоалергенні установки, які очищають повітря від пилу і інших дрібних частинок. Дуже часто такі апарати встановлюють саме в лікувальних установах.

Основою подібної кліматичної установки є діяльність системи спеціальних фільтрів, які захоплюють частинки, розмір яких становить менше 0,001 мкм. Саме вони і є найвідомішими алергенами. Також фільтри знищують і запахи тютюну і шкідливих газів. Є можливість створити приємний мікроклімат в приміщенні за допомогою додавання в установку ароматичних масел.

Кліматичні комплекси мають різну потужність, але частіше за все вони володіють трьома режимами (в діапазоні від мінімального до максимального).

Розміщувати зволожувач повітря бажано на сухий і рівній поверхні в кімнаті, площа якої не перевищує 150 кв.м. Іноді, щоб збільшити активність приладу, його ставлять поблизу радіатора.

Тепер, розглянувши всі можливі варіанти, ви знаєте, що таке зволожувач повітря, як вибрати його відповідно до заданих вимог.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!