» » » Як зволожити повітря?

Як зволожити повітря?

Як зволожити повітря?

Певна вологість повітря просто необхідна для комфортного проживання в будинку або в квартирі. У статті ми розповімо вам про різні способи, "як зволожити повітря в квартирі", оскільки питання зволоження повітря особливо гостро стоїть саме в міських умовах. Однак всі наведені способи чудово підійдуть і для заміського будинку, і для будь-якого іншого приміщення.

Як зволожити повітря в кімнаті?

Для того, щоб людина відчувала себе в приміщенні добре, вологість повітря повинна складати 50% при температурі 20 градусів Цельсія. Такий режим неважко дотримуватися у весняно-літній період і на початку осені, однак з настанням холодів, коли включається центральне опалення, мікроклімат в квартирі досить сильно змінюється. Гарячі батареї висушують повітря і вологість падає до 20%, від чого стає важче дихати, а у деяких людей навіть погіршується самопочуття. Крім того, серйозно страждає шкіра, яка висихає через те, що не отримує достатньої кількості вологи. Проте, існує кілька способів, які дозволяють підвищити рівень вологості в приміщенні до нормального. Найпростіше "зволожити повітря в домашніх умовах" можна за допомогою регулярного провітрювання кімнат. Кілька разів в день відкривайте кватирку, при цьому людям, схильним до простудних захворювань, на цей час бажано залишати приміщення. Для нормального провітрювання приміщення не потрібно відкривати вікна навстіж - в крайньому випадку можна відкрити вікно наполовину.

Електроувлажнітелі повітря



Цей варіант вважається найбільш ефективним з тих, "як зволожити повітря будинку". Найкраще придбати ультразвуковий зволожувач повітря, який, крім того, що більш якісно, ніж інші, зволожує повітря, відрізняється ще й безшумної роботою, що згодом може виявитися дуже істотним нюансом. Можна, звичайно, купити і звичайний зволожувач з вентилятором, але, по-перше, він дуже галасливий, а по-друге, не особливо довговічний, тому ультразвукової зволожувач повітря повністю виправдовує свою більш високу вартість. Для того, щоб знезаразити повітря, можна додавати в воду для зволоження різні ефірні масла. Ще один варіант - паровий зволожувач. У порівнянні з традиційним він вигідний тим, що буде працювати набагато довше. Однак, на відміну від ультразвукового зволожувача, він відрізняється високим рівнем шуму.

Рослини, зволожуючі повітря



Найкращим рослиною - зволожувачем повітря вважається циперус. Це багаторічна вічнозелена рослина сімейства осокових потрапило до нас з далекого острова Мадагаскар. Циперус виростає висотою до 1-2 метрів. Ця рослина найбільше любить вологе повітря, а значить його потрібно поливати дуже часто, що, звичайно ж, найкращим чином позначається і на зволоження повітря в кімнаті, де стоїть циперус. У піддоні, де росте циперус, вода повинна бути завжди. Взагалі для хорошого зволоження повітря потрібно вирощувати такі рослини, які вимагають частого поливу і зрошення. Мало того, що повітря зволожуватиметься за рахунок випаровування води, що знаходиться в ємностях з рослинами, так ще й самі рослини виділятимуть чимало вологи.

Інші способи, як зволожити повітря

Досить ефективним способом є розстановка і розвішування в кімнаті ємностей з водою. І перш за все потрібно поставити таз з водою біля батареї центрального опалення для зволоження гарячого повітря, що виходить від батареї. Крім цього, хорошим варіантом буде і розстановка невеликих акваріумів з водоростями. Дуже добре справляються з зволоженням повітря і різні декоративні фонтани, оскільки вода з них, випаровуючись, істотно підвищує вологість повітря в приміщенні. І, нарешті, можна зрошувати приміщення за допомогою пульверизатора. Звичайно, ця процедура дає лише короткочасний ефект, але разом з іншими способами зволоження повітря може виявитися зовсім не зайвою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!