» » Яку витяжку вибрати?

Яку витяжку вибрати?

Яку витяжку вибрати?

При ремонті в кухні люди часто задаються питанням, яку витяжку вибрати? Класифікуються вони в такий спосіб:

  1. «Плоскі» - підвісні витяжки, вмонтовуються під підвісна шафка для кухонного приладдя або, якщо його немає, над плитою. У ряду виробників в витяжках є Жіроулавлівающие фільтри. У подібних витяжках, зазвичай з акрилової тканини, вони є одноразовими. Підвісні витяжки мають малопотужні двигуни і працюють в режимі рециркуляції. Для цього режиму роботи вам будуть потрібні вугільні фільтри. Вони затримують дрібні частинки і добре нейтралізують запахи. Цей клас витяжок є найдешевшим.
  2. Вбудовувані витяжки встановлюються в підвісну шафу над плитою, часто мають висувну панель. Панель збільшить площу всмоктування продуктів згоряння, полегшуючи при цьому управління пристроєм. При висуванні панелі пристрою, витяжка включиться режимі, в якому її вимкнули. Це по-справжньому компактний дизайн, просунутий в технічному сенсі, якщо порівнювати з «плоскими» витяжками. Вбудовувані витяжки зазвичай комплектуються одним мотором, є моделі і з двома моторами. Це збільшує продуктивність. Крім того, у вбудованих витяжках встановлені багатошарові алюмінієві фільтри.
  3. Купольні витяжки встановлюються на стіну або ж до стелі над плитою. Вони мають камінну форму, ще вона може бути куполоподібний. Цей клас ділиться на кілька типів: суцільнометалевий, металевий зі склом, можливо з дерев`яним оздобленням. Купольні витяжки мають різноманітний дизайн, крім того у них може бути кілька форм, розмірів, а також квітів.

В цілому, в питанні яку витяжку краще вибрати, тип витяжки нерідко впливає на остаточне рішення.

Як розрахувати продуктивність

У побуті «продуктивність» називається «потужністю», однак поняття ці все ж варто розрізняти. Продуктивність дає інформацію про те, яка кількість кубометрів повітря ваша витяжка переробляє на годину. Запам`ятайте, за санітарними нормами повітря за одну годину повинен змінюватися в типовій кухні не менше ніж 10, а то і 12 разів.



S (площа кухні в квадратних метрах) необхідно помножити на Н (величина висоти стелі) і помножити на 12. 12 - це норма СЕС (повітрообмін за одну годину). Далі множимо на 1,3 (це буде коефіцієнтом мінімального запасу в 30%).

Коефіцієнт мінімального запасу потрібно для обліку поверховості будівлі, рівня забрудненості вентиляційної шахти, також її розмірів. Розміри, які включають в себе загини і загальна відстань воздухотвода від витяжки до вентиляції.



Математично площа розраховується наступним чином: давайте уявимо, що площа вашої кухні дорівнює 10 квадратним метрам, і висота стелі дорівнює 3 метрам. Тоді 10 м. Кв. Х 3 Х 12 Х 1,3 = 468 м. Куб. / Год.

468 м. Куб. / Год - ось ідеальний результат, який має показувати ваша витяжка в плані продуктивності. Але краще обрати витяжку ще більш високої потужності, а використовувати її щадять режимах. Це серйозно знижує шумовий рівень і продовжує термін служби самого пристрою.

Фільтри для витяжки

Витяжки зазвичай комплектуються наступними типами фільтрів:

  • Жіроулавлівающие фільтри. Ці фільтри здатні очистити повітря від більшості зважених часток. Серед них жир або продукти згоряння газу. Ці Вони можуть бути одноразовими, виконані з синтетики, багаторазові з фольги, виконаної з алюмінію або сітки. Велика частина витяжок укомплектована алюмінієвими жіроулавлівающий фільтрами. Жіроулавлівающие фільтри з алюмінію мають кілька шарів, кожен з яких складається з перфорованого матеріалу. Отвори в листах алюмінію зроблені так, щоб створити для повітря умови кращої прохідності та при цьому з мінімумом шуму. Ці фільтри працюють на всьому протязі всього періоду експлуатації пристрою і їх необхідно регулярно чистити в розчині теплої води з м`яким миючим засобом або можна використовувати посудомийну машину. Коли ви миєте фільтри в машині, не забудьте розташувати фільтри в вертикальному положенні. Це не дозволить твердим залишкам їжі забити собою отвори фільтрів.
  • Вугільний фільтр тонкого очищення, що є одноразовим, затримує дрібні частинки і, хоч і незначно, але нейтралізують запах. Такі фільтри потрібно купувати окремо. При експлуатації вугільних фільтрів періодичність заміни фільтрів завжди залежить від того, наскільки часто ви використовуєте витяжку. Виробники витяжок зазвичай рекомендують міняти вугільні фільтри один раз в чотири місяці. Тільки облік всіх важливих параметрів і умов допоможе відповісти на питання як правильно вибрати витяжку.

Рівень шуму

Ще один, зовсім важливий параметр - «рівень шуму». Допустимий рівень шуму у витяжки хорошої якості на найбільшій швидкості дорівнює 62 дб. Зверніть увагу, що даний режим є екстремальним. Він використовується в самих крайніх випадках, таких як підгоряння їжі в духовці. Робочі режими пристрою - перша і друга швидкість. В крайньому випадку, відповісти на питання як вибрати вбудовану витяжку, допоможуть консультанти магазину побутової техніки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!