» » » На якій висоті вішати витяжку?

На якій висоті вішати витяжку?

На якій висоті вішати витяжку?

При плануванні кухні і створенні дизайну меблів потрібно детально продумати всі нюанси. Приміром, на якій висоті вішати витяжку? Від цього буде залежати як естетичний вигляд кухні, так і її функціональність.

Давайте розберемося, на якій відстані вішати витяжку від плити.

  • По-перше, якщо ви купили новий пристрій, то в додається документації буде все докладно розписано: на якій висоті витяжка буде максимально функціонувати і як її встановлювати. Скористайтеся цими рекомендаціями.
  • По-друге, якщо з якоїсь причини інструкції у вас немає, підійдуть загальноприйняті норми і вимоги. Вони свідчать, що вішати витяжку необхідно на відстані 50-70 сантиметрів від плити.

Не варто виходити за ці рамки, інакше, маленька висота буде заважати готуванні, особливо якщо посуд висока, і сильно нагріватися. А надто велика - зменшить ефективність роботи самого приладу.

При підборі висоти слід враховувати потужність вашої витяжки. Тому якщо ви повісите прилад з маленькою потужністю на висоту навіть 70 см, він може не впоратися з навантаженням. Отже витяжку варто опускати нижче.

Візьміть до уваги вашу варильну поверхню. Якщо вона газова, то низько встановлена витяжка може не тільки дуже сильно нагрітися, а й втягнути в себе язики полум`я (при максимально включеною конфорці), за що негайно піде загоряння і пожежа.

Висновок: при виборі висоти враховуємо всі можливі нюанси:

  • потужність приладу;
  • варильну поверхню (електричну або газову);
  • дизайн кухні;
  • рекомендовану висоту в інструкції;
  • загальноприйняті норми установки.

У нашій статті ви дізналися як вішати витяжку, щоб отримати її максимальний коефіцієнт корисної дії. Вішайте витяжку і готуйте на кухні в своє задоволення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!