» » » Які витяжки краще?

Які витяжки краще?

Які витяжки краще?

Витяжки, пропоновані на вітчизняному ринку, можна розділити на кілька категорій, залежно від потужності, рівня шуму, дизайну, способу роботи і інших параметрів. Найголовніше при купівлі обладнання для очищення повітря в кухонному приміщенні, не помилитися з його вибором, не купити занадто гучну витяжку для невеликої кухні або не вибрати витяжку з малою потужністю для великої кухні. Які витяжки краще по дизайну? Питання важливий, так як сучасна кухня являє собою приміщення, виконаної в єдиному стилі. Тому всі предмети меблювання, в тому числі, і витяжку слід підбирати під одну стилістику.

Дизайн

За дизайном витяжки діляться на п`ять видів: класичні, острівні, що вбудовуються, кутові і декоративні. Останній вид витяжок найпоширеніший. Декоративні витяжки представлені, як вітчизняними, так і зарубіжними виробниками. Їх потужність може досягати 1000 куб / год. Найбільш дорогими є острівні витяжки, які кріпляться до стельової конструкції, вони мають велику потужність і найчастіше, використовуються в заміських будинках. Плоска або класична витяжка не володіє високими технічними параметрами, тому її вартість невисока. Останнім часом набули популярності вбудовуються і кутові витяжки. Вбудовувані витяжки хороші тим, що одна їх частина вбудовується в кухонні меблі, і в принципі, така витяжка виглядає ідеально в загальній концепції кухонного приміщення. Основна перевага кутовий витяжки - її можна встановити в кутку. Такі витяжки добре використовувати для невеликих кухонь.

потужність

Перш ніж говорити про те, яка витяжка хороша за всіма своїми якостями, необхідно розрахувати потужність витяжки, яка дозволить ефективно очищати повітря у вашій кухні. Для розрахунків необхідно знати висоту, довжину і ширину приміщення. Перемноживши ці величини, необхідно перемножити суму на 12 і додати 15%. Цифра «12» в даному випадку є кількісним показником поновлення повітря в кухні за 1 годину, а 15% - це опір вент каналу. Якщо витяжка кріпиться на трубі, то слід додати ще по 10% на кожен вигин труби. Наприклад, при параметрах кухні 5х4х2,7, потужність яка встановлюється витяжки повинна бути не менше 745 м3 / год за умови, що на витяжній трубі немає вигинів. Цей розрахунок характерний для витяжок, які підключаються до вентканалу.



Але на сьогоднішній день, виробники пропонують витяжки з рециркуляцією повітря, в які встановлюються вугільні фільтри. Такі витяжки працюють за принципом очищення забрудненого повітря за допомогою вугільного фільтра, і викидання його назад, в кухню. Потужність таких витяжок повинна бути на 30% більше, ніж звичайних. Тобто, для вищенаведених параметрів кухні, потужність витяжки з рециркуляцією повітря становить 745 + 30% = 968,5 м3 / год. Для приватних будинків рекомендується купувати острівні витяжки або ж будь-які інші, потужність яких дорівнює не менше 600 куб / год.

Розміри і вартість

Що стосується розмірів витяжки, то вони повинні бути ідентичними розмірами газової плити або варильної поверхні. В ідеалі, вибираючи, яку витяжку краще купити за розмірами, придбайте аналог, який буде трохи виступати за межі плити. Тоді ваша витяжка зможе поглинати весь обсяг пара і інших речовин, що виділяються при готуванні їжі.



Якщо розглядати вартість витяжки, то вона може варіюватися від 1500 до 90 000 рублей. Найдорожчі витяжки - це острівні, а найдешевші аналоги - декоративні і плоскі витяжки. У тому випадку, коли у вас не вистачає грошей на покупку гарної витяжки, з потужністю, необхідної для очищення вашої кухні, не купуйте дешеву витяжку. Краще почекати трохи і купити дійсно хорошу витяжку, так як дешеві варіанти не влаштують вас за якістю і в більшості випадків, через кілька місяців роботи, вони втрачають свою функціональну здатність.

Швидкість, фільтри і освітлення

Традиційно, виробники витяжок пропонують аналоги з трьома швидкостями. Але можна підібрати хорошу витяжку з п`ятьма і більше швидкостями. Мінімальна швидкість розрахована тільки на підтримку повітря на кухні в чистоті. Позбутися від нехороших запахів дозволить максимальна швидкість роботи витяжки.

Найбільш прогресивні витяжки пропонуються споживачеві з неоновими або галогеновими лампами, але традиційними вважаються лампи розжарювання, потужністю 20-40 Вт. При наявності більш потужних ламп ви створите над робочою зоною хорошу освітлюватися, що дозволить використовувати всі функції кухонної витяжки.

У більшості випадків, фільтри грубої очистки, є єдиними комплектуючими, які містить витяжка для кухні. Яка краще витяжка - з вугільними фільтрами або з фільтрами грубого очищення? Справа в тому, що ці два види фільтрів виконують різні функції. Вугільні фільтри є змінним витратним матеріалом, які очищають повітря від дрібних частинок жиру і кіптяви, від запаху. Фільтри грубої очистки представляють собою сітку, виготовлену з синтетичних матеріалів або металу. Через деякий час використання витяжки такі фільтри знімаються і миються, після чого встановлюються знову. Тому вам вирішувати, з яким фільтром купувати витяжку.

Виробники

Якщо ви хочете дізнатися, якої фірми витяжки краще, то необхідно позначити коло виробників, що поставляють на вітчизняний ринок свої витяжки. Довірою покупців протягом багатьох років користуються витяжки німецького виробника, компанії BOSH, фірм Gaggenau і Miele, Siemens і Kuppersbusch. Звичайно ж, вартість продукції даних виробників знаходиться у вищій ціновій категорії, але, купивши таке обладнання, ви будете впевнені в його надійності і ефективності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!