» » » Як вибрати м'ясорубку?

Як вибрати м'ясорубку?

Як вибрати м`ясорубку?

Технічний прогрес не стоїть на місці, і багато домогосподарки вже встигли оцінити всі переваги електричної м`ясорубки над її ручним аналогом. Електрична м`ясорубка є чудовим помічником на кухні. Адже вона за кілька хвилин може прокрутити велику кількість м`яса, перетворивши його в фарш. Така м`ясорубка корисна не тільки для переробки м`яса. За допомогою спеціальних насадок можна натерти овочі, нарізати ковбаси і сир, вичавити сік. Багато хто вважає, що всі ці функції виконує кухонний комбайн, але це не так. У комбайна часто не вистачає потужності і функцій для маніпуляцій з жорстким м`ясом. Тому і постає питання про те, як вибрати м`ясорубку. Про це ми зараз і поговоримо, розглянувши найбільш важливі параметри.

потужність м`ясорубки

Потужність є одним з найважливіших параметрів при виборі пристрою. Від неї залежить, наскільки м`ясорубка буде продуктивною, справлятися зі складними завданнями, такими як переробка жорсткого м`яса. Від потужності залежать і обсяги переробляється продукту.

Найкраще віддати перевагу м`ясорубку потужністю від 1000 Вт. Такі пристрої можуть перекрутити від 0,8 до 1,5 м`яса за один раз. Якщо вам потрібна невелика м`ясорубка, то можна вибрати модель з потужністю до 400 Вт, але потрібно розуміти, що вона не впоратися із серйозною роботою. До речі, кажучи, деякі виробники крім потужності вказують кількість кілограмів на одиницю часу, наприклад, 2 кг / хв. При вирішенні питання, як вибрати м`ясорубку, варто враховувати обидва параметри.

При дбайливому і делікатному використанні електричної м`ясорубки ви, швидше за все, не відчуєте різницю між схожими за потужністю моделями, але з різним часом продуктивності. Але при виконанні складних завдань, таких як виготовлення фаршу з жорсткого, крупно нарізаного м`яса, різниця дуже значна.

Матеріал корпуса

При виборі м`ясорубки дуже важливо звернути увагу на те, з якого матеріалу виготовлена електрична м`ясорубка. Як вибрати потрібний варіант? - Запитаєте ви. Варто сказати, що на сьогоднішній день використовуються нержавіюча сталь і щільний пластик. Останній коштує трохи дешевше, але не потрібно думати, що він нижчий за якістю. Пластмаса, яка використовується для м`ясорубки досить міцна і здатна витримати навантаження від роботи пристрою. Вона не поступається по гігієнічним і естетичним характеристикам м`ясорубок з металевим корпусом.

Нержавіюче покриття виглядає трохи дорожче, але при виборі такої м`ясорубки варто звернути увагу на фірму виробника і якість металу. Деякі фірми досить часто здешевлюють пристрій за рахунок низької якості металу, який згодом іржавіє і псує смак їжі. Для того щоб вибрати м`ясорубку, з якої буде приємно працювати, варто потримати пристрій у руках. Купуйте ту, яка вам найбільше сподобається і впишеться в інтер`єр вашої кухні.

конструкція корпусу



Найкраще віддати перевагу такої форми, щоб чаша для фаршу або овочів встановлювалася впритул до неї. Цього не дозволить зробити електрична м`ясорубка опуклою або плоскої форми, тому найкраще буде вибрати трохи обтічну модель. Варто звернути увагу і на висоту горловини. Вона не повинна бути вище довжини ваших пальців. Крім того, горловина повинна бути вузькою, це убезпечить вас від попадання пальців в зону ножів.

Шнек - ще одна важлива частина, на яку потрібно звернути увагу. Він рухає продукт від вхідної горловини до вихідного отвору. Шнеки виготовляються з металу або пластмаси. Перший призначений для роботи з м`ясом, другий - з овочами. Бажано, щоб у вашій м`ясорубки були обидва шнека.

При відповіді на питання, як правильно вибрати електричну м`ясорубку, не можна не сказати про конструкції самого корпусу. Так, якщо у вас небагато місця на кухні, то краще зупиниться на моделях зі складним корпусом, наприклад, фірми Bosch. Також зверніть увагу на поглиблення для зберігання насадок і шнура. Такі начебто незначні примочки заощадять вам місце на кухонному столі.

електродвигун



Для пересічного покупця питання: як вибрати м`ясорубку, зводиться лише до вибору насадок, дизайну і універсальності. Однак, багато хто забуває про таку важливу деталь, як електродвигун.

Якщо ви вирішили придбати хорошу модель, то важливо, щоб в м`ясорубці була така функція як реверс. Це ніщо інше, як здатність електродвигуна обертати шнек в зворотному напрямку. Ця функція дуже корисна для очищення металевого вала від жив при переробці жорсткого м`яса. Якщо реверсу не буде, вам доведеться розбирати пристрій для самостійної очищення шнека.

Крім того, зверніть увагу на такі функції електродвигуна як блокування і запобіжник. Блокування вкрай важлива, якщо у вас є маленька дитина. Це вбереже руки вашого малюка, якщо він раптом вирішить пограти з м`ясорубкою. А запобіжник врятує пристрій від перегріву і перевантаження при інтенсивних навантаженнях м`ясорубки.

Додаткові речі і насадки

Сьогодні електрична м`ясорубка стала досить функціональним пристроєм. Крім переробки м`яса, вона може працювати з овочами, ковбасами, робити спагетті. Все це є можливим завдяки спеціальним насадкам, на які важливо звернути увагу при виборі електричної м`ясорубки.

Якщо ви хочете мати на кухні універсальний прилад, то варто віддати перевагу моделі з безліччю насадок. Найчастіше зустрічаються овочерізки, великі і дрібні терки, та шинкування. Якщо ви любите страви з овочів, то обов`язково придбайте ці корисні пристосування.

Крім того, існують насадки для виготовлення локшини і спагетті. Є спеціальні насадки для виготовлення фаршированих сосисок. Якщо ж вам м`ясорубка потрібна тільки для виготовлення фаршу, то не потрібно переплачувати зайвих грошей. Також існують різні пристосування для зручності експлуатації. Наприклад, можна придбати штовхач для просування продуктів або щітки для чищення насадок. Виробники електричних м`ясорубок постійно модернізують свої моделі, тому ринок різних насадок просто величезний. Що вибрати - вирішувати вам.

Як вибрати м`ясорубку якісної фірми

При виборі електричної м`ясорубки, фірма відіграє далеко не останню роль. Вибирайте тільки тих виробників, яких ви знаєте і яким довіряєте. Не варто зайвий раз ризикувати і експериментувати з незнайомими марками. Так, м`ясорубки фірм Bosch, Tefal, Vitek, Bork, Kenwood давно вже зарекомендували себе на ринку цих пристроїв.

Отже, сподіваюся, що тепер ви знаєте, як правильно вибрати м`ясорубку, яка стане вашим другом і помічником на кухні. Якщо ви визначилися купити це відмінний пристрій, то почитайте ще одну нашу статтю - «Яку м`ясорубку купити?», Для того, щоб зробити правильний вибір.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!