» » » Яка соковижималка краще?

Яка соковижималка краще?

Яка соковижималка краще?

З настанням літа багато хто починає замислюватися над тим, яку соковижималку краще купити. Прилавки магазинів пропонують величезний вибір цього «агрегату», тому вирішити, яку саме соковижималку купити не так-то просто. Давайте розберемося, яка соковижималка краще.

Вибираємо соковижималку за типом насадок

В першу чергу необхідно визначитися з тим, який сік вам потрібен. Якщо цитрусовий, то краще придбати спеціалізовані соковижималки саме для цитрусових. Вони дешевше універсальних, компактніше, легше і надійніше. У даного виду соковижималок ємність - від склянки і до одного літра. Слід звернути увагу і на носик, через нього має бути зручно наливати готовий сік. Деякі види соковижималок для цитрусових можуть вичавити сік прямо в стакан, що дуже зручно, оскільки не треба переливати сік з однієї ємності в іншу. Добре, якщо соковижималка буде оснащена реверсним режимом. Він допомагає витягати з фрукта весь сік, до останньої краплі. Присутність в комплекті різно розмірних насадок, також ставить соковижималці великий плюс. За допомогою них буде зручно вичавлювати сік з фруктів різного розміру. Якщо ж обмежуватися одними цитрусовими ви не збираєтеся, то вам доведеться звернути свою увагу на універсальні соковижималки. Ці продумані до дрібниць пристрої, здатні вичавлювати сік практично з чого завгодно. Дізнатися точно з яких фруктів і овочів конкретна соковижималка здатна вичавити сік, можна в інструкції. Що стосується відцентрових соковижималок, то їх спосіб дії набагато складніше. Плід фрукта або овоча подрібнюється теркою, потім швидкісний центрифугою сік відділяється від м`якоті. Після цього отриманий сік потрапляє в резервуар, а м`якоть в свою чергу осідає на сепараторі конічної або циліндричної форми.

Вибираємо тип сіточок



Висвітлюючи тему про те, яка соковижималка хороша, слід звернути увагу, що моделі з циліндричним сепаратором завжди віджимають сік дуже якісно, таким чином, макуха залишається практично сухим. У процесі його слід самостійно витягувати. Якщо ж цей процес вас не надихає, то слід вибрати конічний сепаратор. В такому випадку, непотрібні залишки самі будуть падати в спеціальний контейнер, однак вихід соку буде набагато менше. Намагаючись вибрати соковижималку по потужності і швидкості обертання центрифуги потрібно бути вкрай обережними. Звичайно, чим вони вищі, тим більше соку вийде вичавити, але недобросовісні виробники, знаючи, що покупці люблять цифри, спеціально вказують завищені показники. 

Не варто забувати про виробника



Вирішуючи, яка соковижималка найкраща, слід виділити такого виробника, як Moulinex. Він випускає величезну кількість різноманітних соковижималок класичного типу, призначених для переробки як твердих, так і м`яких видів фруктів. Більшість з них мають пряму подачу соку в спеціальну ємність, що має пеноотделітель. Крім цього, є й протикраплинна система. Якщо ж ви хочете переробляти яблука цілком, то слід вибирати модель з широкою круглою горловиною. Великим попитом користуються соковижималки такого виробника, як Bork. Його останні моделі оснащені невеликим дисплеєм, який відображає режим роботи агрегату. Слід звернути особливу увагу і на соковижималки вітчизняних виробників. Вони ні скільки не поступаються імпортним, а коштують набагато дешевше і мають більш високу продуктивність. У конструкції вітчизняних соковижималок не використовується такий матеріал, як титан. Якщо ви задумалися, яка соковижималка краще для моркви, то можете сміливо вибирати будь-який агрегат виробника під назвою «Журавинка». Ці соковижималки вважаються кращими для дачників, оскільки крім своєї прямої функції, яка полягає в віджиманні соку, вони можуть відмінно впоратися і з шинковкой фруктів і овочів, а також здатні перемолоти їх в пюре.

Ще одним важливим параметром, на який варто звернути увагу, є потужність двигуна соковижималки. Чим вона більше, тим швидше ви зможете переробити більший обсяг овочів або фруктів.

Для домашнього використання, при відсутності великої родини, варто придивитися до невеликих і малопотужним моделям. Так ви зможете заощадити великі гроші і придбати корисну річ.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!