» » » Блендер. Який краще?

Блендер. Який краще?

Блендер. Який краще?

Щодня у жінок виникає багато побутових клопотів, які вимагають значних витрат часу, сил і енергії. Але сучасні технології не стоять на місці: на ринку побутової техніки та електроніки регулярно з`являються новинки, покликані полегшити виконання домашніх обов`язків. Це і пральні машинки, і пилососи, і кухонні комбайни, і блендери.

Що таке блендер?

Можна з упевненістю сказати, що блендер - дуже зручна і корисна дрібна побутова техніка. Схожими з ним за функціональними особливостями є міксер і кухонний комбайн. Але відрізняються вони, в першу чергу, розмірами. Якщо кухонний комбайн і має додаткові функції, слід знати, що він також набагато більше блендера, а для його зберігання на кухні не завжди знайдеться місце. Блендер ж дуже компактний, займає мало місця і дуже легко і швидко миється.

Основні функції блендера

Вибираючи, який блендер краще купити, необхідно ознайомитися з переліком функцій, які він виконує. Варто пам`ятати, що блендер розрахований на переробку невеликої кількості продуктів.

В першу чергу, за допомогою блендера легко зробити пюре з будь-яких овочів і фруктів, як варених, так і сирих. Він буде дуже корисний мамам, які вводять прикорм маленьким діткам. Також блендер використовують для приготування різних коктейлів, збивання кремів і білка для випічки, а якщо він має змінну насадку-віночок, то стане в нагоді для збивання рідкого і напіврідкого тіста. Ще блендер може колоти лід. Також можна використовувати блендер для отримання фаршу в невеликих кількостях (для цього в комплект додають невелику склянку зі знімним лезом).

види блендерів



Визначаючись в тому, який блендер краще вибрати, варто розглянути, які ж вони бувають. У нашій країні існує два види блендерів - стаціонарний і погружной. В Європі такого поняття, як стаціонарний блендер немає, там його називають шейкер, який найчастіше використовують для приготування різного роду коктейлів і збивання білка для випічки. Для зручності сьогодні почали об`єднувати два види блендера, надавши комбіновану модель.

Стаціонарний блендер

Вибираючи погружной блендер (який краще і зручніше використовувати щодня), необхідно ознайомитися з тим, як він улаштований. Погружной або ручний блендер являє собою досить довгу ручку, яка закінчується ножем для подрібнення їжі. Вибираючи погружной блендер, варто звернути увагу на його складові, тобто комплектацію. Добре, якщо в наборі буде йти кришечка для ножа, яка убезпечить його зберігання, а також змінні насадки, наприклад, віночок для збивання. Він дуже стане в нагоді господарочкам, які люблять готувати їжу з рідкого тесту або збивати креми. Також погружной блендер зручно використовувати для подрібнення цибулі, моркви, сухариків.



Мінусами використання ручного блендера можуть бути наступні: такий блендер необхідно постійно тримати в руці, весь час натискаючи на кнопку, а також він незручний в приготуванні різного роду коктейлів.

Якщо ж, начитавшись досить інформації про блендерах, Ви все ще не визначилися в тому, який погружной блендер краще, то добре буде навідатися до найближчого супермаркету і розглянути всі блендери ближче. Там можна їх помацати і зрозуміти, наскільки такий блендер зручний і компактний.

Стаціонарний блендер

Стаціонарний блендер являє собою чашу, прикріплену до основи. На дні чаші знаходяться ножі, які подрібнюють їжу. Такого виду блендер краще купувати для частого приготування порцій пюре і супу-пюре, збивання коктейлів і приготування рідкого тіста. Деякі марки блендерів можуть навіть колоти лід.

Щоб вирішити, який стаціонарний блендер краще, необхідно прорахувати всі плюси і мінуси таких моделей. Стаціонарний блендер хороший тим, що його не потрібно тримати в руках, він працює без допомоги людини. Також він зручний в приготуванні коктейлів, так як чаша блендера має носик для зручного розливу. Мінусами використання стаціонарного блендера може бути його розмір - він дещо більше погружного і вимагає більше місця для зберігання, а також він погано підходить для подрібнення фруктів та овочів.

комбінований блендер

Це, напевно, самий універсальний вид блендера, так як об`єднує в собі всі плюси погружного і стаціонарного. Але варто знати, що чаша в комбінованому блендері набагато менше, ніж в стаціонарному, тому приготувати великі порції коктейлів буде неможливо.

Як визначитися з виробником?

Сучасний ринок пропонує величезну кількість блендерів від різних виробників. Тому часто важко визначитися, від якої фірми кращий блендер. Блендери таких марок, як Tefal, Moulinex, Philips коштуватимуть трохи дорожче, але їх покупка виправдовується досвідом компанії-виробника і часом, проведеним на світовому ринку. Все це забезпечує гарантію того, що пристрій послужить довше. При покупці більш дешевої моделі можна зіткнутися з проблемами низької якості матеріалів, з яких виготовлений блендер, а також з невиконанням гарантійних зобов`язань.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!