» » » Як вибрати кухонний комбайн?

Як вибрати кухонний комбайн?

Як вибрати кухонний комбайн?

Чого тільки немає сьогодні на полицях магазинів побутової техніки, аж очі розбігаються. Але при такому товарному достатку вибрати щось часом буває дуже важко. До того ж на наших з вами кухнях і так повно всякої, часто непотрібної, техніки, яка займає багато місця. Але все ж не дивлячись на все це, так хочеться мати у себе вдома одного, але самого надійного помічника в готуванні їжі і викинути все зайве. Але як вибрати кухонний комбайн?

Як же зробити правильний вибір? Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні разом. На що варто, перш за все, звернути увагу при його виборі.

компактність

Компактність пристрою. Якщо на вашій кухні не так багато місця, то купити величезний універсальний агрегат у вас навряд чи вийде, так як вам його просто напросто не буде де розмістити, так як вибрати кухонний комбайн це ще півсправи, його адже потрібно ще й поставити на кухні так, щоб він нікому не заважав. В цьому випадку доведеться придивитися до моделі, в комплектації якої буде невелика кількість найнеобхідніших для вас функцій. Плюс цих комбайнів ще і в тому, що вони недорогі.

Якщо місце у вас є, і ви маєте на меті придбати великий універсальний кухонний комбайн, то тут ви вже дивіться на його ціну, яка безпосередньо залежить від того, яка кількість функцій в ньому міститься.

двигун



У питанні, який кухонний комбайн вибрати, головне, дивіться на те, який двигун розміщений в придивлятися вами моделі, скільки в ньому швидкостей, так як двигун це серце вашої машини, і саме від нього залежить, як вона буде працювати. У простих машинах тільки одна швидкість, в більш складних їх буває чотири і більше, такі двигуни роблять до 12 000 оборотів в хвилину. Низькі швидкості призначені для змішування продуктів, високі для їх подрібнення.

Потужність двигуна теж має значення, але тут потрібно орієнтуватися на об`єм чаші комбайна. Для чаші об`ємом 1,5 літра підійде потужність 400 Вт, а для трилітрової чаші необхідна потужність від 700 Вт.

чаша

Чаша комбайна виконується з різних матеріалів: скла, пластику та металу. Металеві підходять для приготування фаршу. Чаші з термостекла можна ставити на вогонь, що дуже зручно при приготуванні соусів, так як немає необхідності перекладати вміст з одного посуду в іншу. Чаші частіше інших деталей комбайна виходять з ладу. Скляні б`ються, пластикові ламаються. Саме тому іноді чаші продаються окремо.



Ідеальний варіант, придбати відразу дві чаші, щоб під час готування великої кількості різних страв вам не доводилося постійно мити одну єдину чашу.

Також ви повинні заздалегідь знати, який приблизно ємності повинна бути чаша вашого комбайна, скільки продуктів ви плануєте переробляти. Якщо у вас маленька сім`я, і ви не накриваєте великих званих вечерь, то чаша об`ємом 3 літри вам явно ні до чого. До речі, не всі комбайни можуть переробляти маленький обсяг продуктів, і тому, якщо вам потрібна ця функція, заздалегідь поцікавтеся у продавця, чи може це робити конкретна модель.

насадки

Як правильно вибрати кухонний комбайн? Зверніть увагу на насадки, так як саме вони будуть кришити, місити, змішувати і збивати. Які насадки бувають в блендері:

  • Ніж. Він виготовляється з нержавійки, іноді на нього наносять напилення, яке надає ножа велику міцність. Ніж потрібен для подрібнення та рубки, також їм можна готувати паштет.
  • Дисковий ніж. Призначений він для нарізки скибочками, а також шинкування капусти і салату.
  • Ніж у вигляді двох лез на пластмасовій основі - утримувачі. Такий ніж ріже продукти на неправильної форми шматочки. Чим довше ви тримаєте кнопку включеної, тим сильніше буде подрібнення.
  • Диск-терка. Ця насадка ідеальна для шинкування і натирання.
  • Дисковий ніж. Це ніж для нарізки картоплі-фрі, а також овочевий стружки, для нарізки овочів брусочками і соломкою.
  • Соковижималка-центрифуга. За допомогою цієї насадки ви можете готувати свіжовичавлений фруктовий і овочеві соки.
  • Вінчик. Ця насадка дозволить вам збивати вершки, яєчні білки, змішувати соуси і навіть готувати майонез. Підходить для приготування млинцевого і будь-якого іншого рідкого тесту. Кришка на чаші вигідно відрізняє кухонний комбайн від простого міксера, так як під час збивання тісто не розлітається по кухні.
  • Насадка для вимішування тіста. Вона може бути виготовлена у вигляді лопатки або вигнутого гака. Тісто в комбайні не просто перемішується тільки в одному місці робочої чаші, а переміщається по всій внутрішній поверхні чаші, на стінках якої при цьому не залишається ні борошна, ні інших продуктів. Причому тісто перемішується дуже добре, виходить однорідним, чого не завжди можна досягти при ручному його замішуванні.
  • Максі-прес. Їм добре готувати пюре з відварених овочів, а також фруктів і ягід, які містять кісточок.
  • М`ясорубка. Ця насадка нічим не відрізняється від звичайної м`ясорубки, а плюс її в тому, що, маючи її в якості насадки до комбайна, вам не доведеться витрачатися на окрему м`ясорубку, що заощадить вам і гроші і місце на кухні.

Вивчивши всі наявні насадки, ви повинні вирішити для себе, які з них вам потрібні. Те, який кухонний комбайн вибрати, залежить від того, який комплект насадок вам необхідний. Згадайте, може бути, щось з перерахованих предметів є у вас в будинку у вигляді окремої техніки, наприклад, міксер або м`ясорубка. І якщо ви не плануєте їх викидати, а збираєтеся ними користуватися, то навряд чи вам потрібен комбайн з функцією м`ясорубки або міксера.

Важливу роль відіграє і те, чи є в кухонному комбайні місце, для зберігання всього представленого в даній моделі багатства насадок. Це дуже зручно, коли все компактно розміщено і не валяється по різним скриньках на кухні.

Таким чином, вирішуючи, як правильно вибрати кухонний комбайн, не потрібно поспішати. Варто підійти до цієї справи з усією серйозністю і уважністю, і тоді кухонний комбайн буде вам відмінним помічником на вашій кухні. Вдалої покупки!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!