» » » Як вибрати мультиварку?

Як вибрати мультиварку?

Як вибрати мультиварку?

Мультиварка - прекрасний кухонний агрегат, який вже точно не буде зайвим. Цей інструмент дозволить вам варити їжу на пару, смажити її, просто варити у воді, гасити і навіть запікати. А що ж потрібно від Вас? Завантажити продукти всередину і вибрати режим. Однак до цього слід дізнатися, як правильно вибрати мультиварку. Адже в магазинах сьогодні дуже багатий вибір цього добра. Одна просто красивіша за іншу, а діапазон цін дозволяє вибрати як бюджетний варіант, так і дуже дорогу мультиварку. Сьогодні ми розповімо Вам, як вибрати мультиварку і на що обов`язково слід звертати увагу.

Як вона працює

Щоб грамотно підійти до вибору, спочатку слід зрозуміти пристрій мультиварки. Працює вона від електрики, її основа - корпус, всередині якого знаходиться нагрівальний елемент. Сюди ж, на корпус, встановлюється ємність з антипригарним покриттям для термообробки їжі (чаша). Для простоти і зручності управління мультиваркою здійснюється за допомогою вбудованого мікропроцесора. Для відводу зайвого пара в мультиварці обов`язково повинен бути присутнім паровий клапан. Дуже добре, коли мультиварка оснащена надійною системою герметичного закриття кришки.

Яку мультиварку вибрати



Отже, на які характеристики мультиварки слід звертати увагу в першу чергу? Звичайно ж, першим фактором стане її потужність. Чим вище потужність, тим швидше буде готуватися їжа. Дивіться, щоб показник потужності був не нижче 490 Ватт. Другою важливою характеристикою можна назвати обсяг ємності для приготування їжі. Коливатися він може від двох з половиною до шести літрів. Оптимальним показником обсягу буде 3,5 - 4,5 літрів. Також зверніть увагу на антипригарне покриття чаші. Чим воно "крутіше", тим краще. Адже зустрічаються чаші зі звичайним антипригарним покриттям, а зустрічаються, наприклад, з п`ятишаровим мармуровим напиленням. Звичайно, і ціна в даному випадку буде відповідна.

Як правило, кількість програм в мультиварці варіюється від п`яти до десяти штук. Управління може здійснюватися як за допомогою сенсорного екрану, так і за допомогою кнопок. Якщо Ви хочете, наприклад, по приходу з роботи виявити вже готову страву, то доречно буде взяти мультиварку з режимом "Відстрочка старту". Ви закладаєте продукти, програмуєте мультиварку таким чином, щоб вона включилася, наприклад, за двадцять хвилин до Вашого приходу, і з чистою совістю йдіть на роботу. А коли повертаєтеся, Вас чекає свіженьке і таке бажане блюдо! Зазвичай максимальний час відстрочки - 13 годин, чого вистачає з головою.



Вибирайте мультиварку з герметичним клапаном, який здатний захистити Вас від опіку. Також найбільш безпечними вважаються мультиварки з НЕ Відключіть шнур, хоча їх не так зручно зберігати, як з від`єднується.

Крім усього перерахованого, бувають мультиварки з ручками, а бувають без них. Це, звичайно ж, несуттєво, але мультиварка з ручкою куди зручніше у використанні. Хоча якщо під мультиварку у вас вже виділено якесь конкретне місце на кухні, то ручка необов`язкова. До слова, ставте її на кухні таким чином, щоб виключити шанс потрапляння на неї води. Якщо вода потрапить, наприклад, в роз`єм між Відключіть шнур і мультиваркою, то це може призвести до короткого замикання.

Який фірми вибрати мультиварку

Звичайно, конкретний рада дуже складно дати з цього питання. Все залежить від Вашого бюджету. Однак дамо Вам абсолютно однозначну рекомендацію: не довіряйте якимось сумнівним, невідомим фірмам. Як би не приваблювала Вас ціна мультиварки, її зовнішній вигляд або запевнення продавця-консультанта, який просто виконує план. Якщо є така можливість, віддайте свою перевагу який-небудь, наприклад, німецької мультиварці, а не зробленої в Китаї. Намагайтеся дотримуватися наших порад і не економити. Ми впевнені, в цьому випадку Ви зможете вибрати мультиварку, яка прослужить Вам не один рік. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!