» » » Чим відрізняються мультиварки?

Чим відрізняються мультиварки?

Чим відрізняються мультиварки?

Прекрасний винахід - мультиварка - міцно увійшло в побут сучасних господинь. Ці багатофункціональні помічниці готують масу смачних і корисних страв, при цьому між різними моделями існує безліч відмінностей.

Дізнаємося, чим же відрізняються мультиварки.

Відмінності мультіварок один від одного

Електронна начинка

Мультиварки оснащені мікропроцесором, який і керує приготуванням їжі. У найпростіших моделях можна знайти від 4 до 6 програм, в більш дорогих - від 8 до 16, в особливо дорогих - від 18 до 24. Кількість спеціальних режимів безпосередньо впливає на вартість мультиварки, тому якщо готувати потрібно переважно прості страви, то таких стандартних програм, як запікання, тушкування, варіння і плов буде цілком достатньо.

Однак якщо у вашій родині люблять, наприклад, йогурт, то нема чого окремо купувати йогуртницю, можна взяти мультиварку з такою функцією. Тому перед покупкою цього приладу уважно вивчіть потреби своєї сім`ї і врахуйте наявність всіх необхідних програм для улюблених вами делікатесів.

Також мультиварки можуть відрізнятися наявністю ручного управління таймером і температурою, що зручно при приготуванні страв за власними рецептами. Є відмінності і по максимально можливого часу відстрочки старту. По даній темі рекомендуємо голосити статтю нашого ресурсу Як готує мультиварка.

обсяг мультіварок



Мультиварки відрізняються обсягами. Найбільш затребувані - 2,5-5 л, розраховані на середньостатистичну сім`ю. Але в продажу зустрічаються мультиварки і меншого (1 л), і більшого (від 6 до 10 л) обсягу. При виборі місткості слід врахувати кількість порцій, необхідних за одне приготування, а також те, що корисний об`єм мультиварки дещо менше спільного. При покупці уточніть, який саме обсяг вказаний в описі. Якщо він загальний, то відніміть від зазначеної цифри 400 мл і отримаєте корисний об`єм мультиварки.

Матеріал чаші і її покриття

Наступні відмінності - матеріал і покриття чаші. При виготовленні чаш для мультіварок застосовують технологію багатошаровості, використовуючи високоміцний сплав алюмінію. Але в деяких моделях можна зустріти чаші з нержавіючої сталі. І в тому, і в іншому випадку дно цих ємностей товсте, що дозволяє уникати деформації і сприяє рівномірному розподілу температури всередині мультиварки.

Особливу роль відіграє покриття чаші. Від його якості залежить термін служби приладу. Наприклад, класичні антипригарні покриття з тефлону менш стійкі до механічних пошкоджень, на відміну від керамічних, мають високий показник зносостійкості і довший період експлуатації.

Тип нагрівального елементу і потужність мультиварки



Мультиварки можуть мати різні типи нагрівальних елементів. В одних моделях за нагрів відповідають тени, в інших - індукція. Перший варіант часто використовується в бюджетних приладах, він повільніший і не дуже економічний. Індукційний нагрів економить час, енергію і розширює функціональні можливості мультиварки, що закономірно переміщує її в пристрої високої цінової категорії.

Відрізнятися може не тільки тип, а й кількість нагрівальних елементів. Цифра варіюється від одного - встановленого в нижній частині пристрою, до декількох - розміщених внизу, з боків і навіть в кришці (так звана технологія 3D).

За потужністю стандартні показники знаходяться в діапазоні 500-800 Вт, але можна знайти як менше, так і потужніше.

Дизайн

Не менш важливий для багатьох показник - зовнішній вигляд мультіварок - також має відмінності. Дизайнери різних компаній постаралися на славу і представили на вибір покупцям різне оформлення цієї кухонної помічниці, виконане в широкому колірному спектрі. Підібрати мультиварку за необхідними параметрами -функціональна, потужності і дизайну - сьогодні не складе ніяких труднощів.

Детальніше про плюси і мінуси мультиварки розповість стаття Чим хороша мультиварка.

Відмінність мультіварок від скороварок, пароварок та аерогрилів

Крім мультіварок на сучасних кухнях можуть перебувати скороварки, пароварки і соковижималки. Всі ці прилади без сумніву дуже корисні та практичні, але від мультіварок їх відрізняє більш вузький спектр дій. Замість того щоб купувати всі ці пристрої окремо, можна купити один єдиний прилад - мультиварку з функціями скороварки, приготування на пару, смаження і запікання. Це істотно заощадить бюджет і місце на кухні.

Більше інформації по цій темі ви знайдете в нашій статті Що краще мультиварки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!