» » » Як користуватися мультиваркою?

Як користуватися мультиваркою?

Як користуватися мультиваркою?
Як користуватися мультиваркою?

Сучасний технічний прогрес не стоїть на місці і сьогодні нам запропоновано новий апарат для приготування їжі - мультиварка. У цій статті розглянемо, як можна готувати за допомогою цього приладу і в чому його переваги.

Придбавши мультиварку, деякі господині відмовилися від всіх інших предметів, раніше допомагали на кухні в приготуванні їжі. Чому? Невже вона така досконала? І чи варто хвалити цей апарат? Давайте подивимося, як користуватися мультиваркою.

Легко і просто

Цей диво-агрегат хвалять досвідчені господині і початківці, батьки сімейств і неодружені чоловіки. Тому що користування становить всього кілька програм, наприклад: «плов», «гречка», «молочна каша», «гасіння», «випічка», «варіння на пару». Запускаються вони автоматично, треба тільки виконати найнеобхідніше:

  • Покласти в ємність потрібну кількість продуктів.
  • Влити потрібний обсяг води, молока або масла.
  • Вибрати програму для приготування.


Все інше, як то кажуть, справа техніки. Запускаєте час приготування відразу або з відстрочкою до 13 годин, і в потрібний момент мультиварка сама включається. Таким чином, можна вчасно забезпечити собі гарячий сніданок без стояння біля плити, засипавши з вечора все необхідне, наприклад, для каші. Про готовність і повідомляє вам звуковим сигналом, а до його подачі не потрібно постійно підходити-дивитися-помішувати, це тільки збільшить час приготування. Після закінчення приготування, включається режим підігріву, який може діяти протягом доби. Але більше, ніж на 12 годин, його не варто включати, тому що підсохнуло блюдо вас не порадує. Єдине приготування, яке вимагає відкритої кришки, це варіння макаронів, тому що може утворюватися багато піни. А при звичайному режимі, діє влагосборнік, який запобігає витіканню піни назовні.

Смачно і корисно



В мультиварці можна готувати все: кашу і суп, м`ясо і овочі, рибу на пару і смажену картоплю, а також зробити піцу або солодкий пиріг. Для полегшення готування, і щоб переконатися, як правильно користуватися мультиваркою, додається книга рецептів з докладним і зрозумілим описом всіх процесів. Все приготоване буде дуже смачним, як з російської печі, а головне корисним. Процес приготування відбувається в чаші з антипригарним покриттям завдяки нагрівального елементу, розташованого знизу.

Догляд за знімною чашею вимагає акуратності, щоб не пошкодити покриття, інакше з мультиваркою доведеться розлучитися. Закривається апарат герметично, що дозволяє зберегти всі корисні властивості продукту всередині страви. Помилково думати, що тут підійде скляна кришка. Якщо пропонується такий апарат, то ні в якому разі його не вибирає, тому що кришка повинна бути пластикової, щільно прилягає до країв мультиварки. Особливо уважно поставтеся і до вибору розмірів - чим більше місткість чаші, тим більше приготувати можна буде за один раз, причому відразу дві страви.

Гасити або смажити

Часто звичний спосіб приготування здається найнадійнішим. Як, наприклад, варити суп, поступово закладаючи продукти. В мультиварці це можна замінити двома діями - спочатку покласти м`ясо і включити режим гасіння, а потім додати всі інші продукти і запустити основну програму. Суп буде готовий в потрібний час. А смажити допоможе програма «випічки», причому це буде не так, як в аерогрилі, а більш дієтично. Ступінь підсмажування вибирається самостійно, і для рівномірної скоринки потрібно буде тільки вчасно перевернути продукт.

Тепер ви знаєте, як користуватися цією дуже зручною побутовою технікою. Це дозволить вам швидко готувати чудові страви. Якщо сумніви щодо придбання мультиварки у вас ще не розвіялися, то можна порадити знайти докладну інструкцію, як користуватися мультиваркою, відео-ролик про роботу з нею може дуже допомогти вам у використанні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!