» » » Що краще мультиварки?

Що краще мультиварки?

Що краще мультиварки?

Вибираючи мультиварку, в магазині вам обов`язково запропонують такі варіанти, як пароварка або аерогриль. Для того щоб вибрати необхідний, потрібно хоча б мінімальне знання того, що являє собою кожний з приладів, а потім вирішувати, що краще мультиварки.

Що таке мультиварка

Виходячи з назви агрегату, можна зрозуміти, що мультиварка означає багато варіантів для приготування варених або тушкованих страв. Вона поєднує в собі функцію каструлі і пароварки. У цьому приладі нагрівальний елемент розташовується внизу, а потік повітря піднімається вгору по каструлі, огортаючи продукти. У ній можна готувати все, що душі заманеться, і всі страви виходять дуже смачними. Також позитивним моментом в мультиварці є наявність функції підігріву.

Негативною стороною агрегату є пар, який виривається з-під кришки. Потрібно бути гранично обережними, щоб не обпектися. Ще одним недоліком є те, що, не дивлячись на те, що при всій корисності, цей прилад не дуже добре прожарює продукти.

Аерогриль 



У ньому нагрівальний елемент, розташовується вгорі, в кришці. Також є вентилятор, за допомогою якого відбувається поширення теплого повітря по всій колбі аерогрилю. Такий пристрій агрегату дозволяє нагрівати страву рівномірно з усіх боків. Іноді прилад порівнюють з російською піччю. Продукти для готування кладуться на решітки. Це дозволяє гарячому повітрю циркулювати і рівномірно прогрівати і готувати їжу. В аерогрилі можна готувати будь-яку страву, навіть щось запікати в горщиках або робити випічку.

У аерогрилю є і негативна сторона. Так, прилад відрізняється, добре прожарює продукти. Ось тільки користь від таких продуктів набагато менше, ніж від тих, що були приготовлені в пароварці. Також варто відзначити тяжкість аерогрилю в порівнянні з іншими приладами для готування їжі, а також його сильне нагрівання. Тому дітям не можна перебувати поруч з колбою.

пароварка 



Якщо з`ясовувати що краще мультиварки, то в даному випадку можна сказати, що пароварка нітрохи не краще. Із самої назви приладу зрозуміло, що нагрівання і приготування продуктів відбувається за рахунок гарячої пари, що утворюється при нагріванні води в нижній ємності апарату. Це велика знахідка для людей, у яких є виразка шлунка або гастрит або для тих, хто сидить на дієті. Але смак у приготованих страв залишає бажати кращого. Врятувати становище може тільки додавання приправ, соусів, але вони несуть в собі багато калорій і поганих погано засвоюваних компонентів, тому сенс дієтичного харчування зводиться до нуля. Крім усього іншого, потоки виривається пара небезпечні.

Також негативною стороною пароварки є те, що вона працює «на воді», тобто якщо в процесі приготування вона закінчується, потрібно буде зупинити приготування і долити потрібну кількість води. У деяких моделях пароварка сама зможе заливати воду. Використання води завжди означає, що нагрівальні елементи будуть забруднюватися накипом, яку необхідно буде час від часу видаляти.

Що стосується позитивних моментів, то пароварка призначена для двох видів роботи. При одному відбувається розморожування продуктів, при іншому - приготування продуктів. Є пароварки, які дозволяють проводити дезінфекцію дитячих пляшечок, а також розігрівати їжу. Страви, які приготує пароварка, відрізняються великою користю.

Вибирайте за потребами

Що стосується вибору, що краще мультиварки, то однозначної відповіді немає. Як видно, аерогриль, пароварка і мультиварка хоч і призначені для приготування продуктів, в той же час це абсолютно різні прилади. Вибір залежить від того, як харчується ваша сім`я, і чого ви хочете досягти.

Так, якщо ви любите каші, тушковані блюда, то вибирайте мультиварку. Якщо ви дбаєте про здоров`я, але в той же час любите смачно поїсти, то вам краще придбати аерогриль. Якщо ж у когось із родини є проблеми з шлунково-кишкового тракту, то замість мультиварки краще придбати пароварку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!