» » » Як вибрати мийку?

Як вибрати мийку?

Як вибрати мийку?

Для багатьох, кухня - це центр всього будинку, де збирається сім`я і друзі. Тому продумати інтер`єр і зручний функціонал кухонної техніки - просто необхідна умова. Завдання ускладнюється тим, що, зазвичай, кухні в сучасних будинках мають не дуже просторі габарити, тому потрібно вміти розташувати всі найбільш потрібне на малій площі. Багато встановлюють відразу цілу «стінку» - кухонні шафи, з`єднані з кухонними панеллю. У таких «стінках» також передбачено місце для кухонного миття, тому до того, як майстри розпочнуть виготовлення панелі, потрібно надати їм розміри мийки, яку згодом вмонтують в кухонну панель.

І тут потрібно подумати, яку мийку вибрати, тому що вона повинна підходити для обраної панелі по стилю і, головне - за розміром. Є сенс ознайомитися з усім асортиментом магазинів сантехніки, тому що багато кухонні мийки продаються саме там. Або дізнатися, чи немає у фірми, яка буде робити кухонну «стінку» послуги підбору кухонної техніки. Також, перед тим, як вибрати мийку, потрібно звернути увагу на її функціональність, тому що зручність - це те, що на кухні найголовніше.

Зовнішній вигляд

Головна вимога зовнішнього вигляду майбутньої кухонного миття, це - відповідність стилю кухні. Продумуючи його самостійно або за допомогою дизайнера інтер`єрів, ви вже уявляєте, як буде виглядати ваша кухня в результаті. Якщо ви прихильник класичного стилю, то хромовані або з надто яскравим кольором емалі, мийки не підійдуть. Такі кухонні мийки будуть актуально виглядати в кухнях в стилі хай-тек або авангардних.



Для класичної кухні підійде мийка, зроблена з каменю або стилізована під бронзу - дивлячись якого різновиду класичного стилю ви віддаєте перевагу, починаючи від бароко, і закінчуючи стилем ампір 40-х років ХХ ст. Також потрібно пам`ятати, що головна функція мийки зовсім не декоративна, вона призначена для миття посуду. Тому, вирішуючи, яку мийку вибрати, потрібно стежити, щоб біля неї залишалося місце для самого посуду і миючих засобів.

типи кріплення

Залежно від способів установки кухонної мийки, їх розрізняють:

  • Мийки накладні. Вони кріпляться на тумбу, яка замінює собою стільницю. Так, стільниця складається з ряду тумб, що є досить непрактичним. Між тумбами є зазори, які заважають приготування їжі, і пропускають воду. Але установка такої мийки і тумб є найбільш недорогим варіантом. Тому, при бажанні створити недорогий і компактний кухонний гарнітур, можна скористатися цим типом кухонних мийок.
  • Мийки врізні. Вони монтуються в стільницю і фіксуються. Основний матеріал таких мийок - нержавіюча сталь. Один з найбільш практичних варіантів установки кухонного обладнання. Розміри мийки досить невеликі, що дозволяє зберегти місце на стільниці, але при цьому мийка цілком містка і зручна. Тому, вибираючи, яка мийка для кухні краще, варто звернути увагу на такий тип установки.
  • Мийки інтегровані. Найбільш практичний, з точки зору загального дизайну, варіант установки. Оскільки такі мийки можуть розташовуватися на будь-якому рівні стільниці, більш високому або більш низькому. Це дає максимальний простір для зручного розташування. Але також варто пам`ятати, що це досить дорогий варіант, тому він підійде не всім.

типи матеріалів



Варто пам`ятати, що на відміну від ванної кімнати, у кухні є свої особливості, виходячи з яких, і потрібно вибирати мийку. Як вибрати мийку для кухні, орієнтуючись на практичність матеріалів? По-перше, варто знати, що настільки популярні в минулому емальовані мийки не використовуються в сучасних кухнях. Оскільки емаль - це непрактично і недовговічне покриття.

  • Нержавіюча сталь. Для того щоб така мийка довго вам служила, переконайтеся в щільності металу. Він повинен бути товщі 1 мм. Миття з нержавіючої сталі - це найбільш економічний варіант, тому влаштує всіх.
  • Граніт. Мийка з граніту набагато довговічніше, ніж з інших матеріалів. І граніт виглядає респектабельно і підходить класичних інтер`єрів. Саму мийку виготовляють з полімеру і гранітної крихти. Така мийка не схильна до механічних пошкоджень через свою міцності. Також вона безшумна, що відрізняє таку мийку від зробленої з нержавійки, де краплі води дають значущий відгомін.
  • Кераміка. Один з найкращих матеріалів. Оскільки керамічна мийка може «вписатися» в будь-який інтер`єр, плюс - неймовірно практична і довговічна. Поверхня керамічної мийки не схильна до механічних пошкоджень.

Форма і розміри

В першу чергу, вибір розмірів і форми мийки «диктує» розмір стільниці та загальний стиль кухні. Якщо стільниця або тумба достатнього розміру, то можна вибрати мийку не з однією, а з двома або навіть трьома чашами. Це дуже зручно, тому що дозволяє і мити посуд, і готувати продукти до готування. Форма такої мийки може бути різноманітною - круглої, квадратної, прямокутної, тому що розміри стільниці це дозволяють. Є також в цьому випадку можливість вибору моделі з гофрованими додатковими «крилами».

Якщо ж розміри стільниці або тумби більш ніж компактні, то краще вибирати мийку круглої форми без додаткових деталей. Головне - це достатня глибина резервуара, вона повинна перевищувати 20 см. У такому випадку, вода не буде розбризкується по кухні. Хоча моделі з неглибокими чашами все ще продаються. Форму також ще підбирають під загальну концепцію інтер`єру, незграбні форми краще виглядатимуть в кухнях з більш сучасним дизайном, а з округленими формами - в класичному.

Вибираючи мийку для кухні, потрібно враховувати всі свої побажання і можливості вашого приміщення. Оскільки найчастіше саме розміри і місце розташування кухонних «стінки» впливають на вибір відповідної моделі. Але сучасний величезний вибір дозволить задовольнити всі побажання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!