» » » Як вибрати змішувач?

Як вибрати змішувач?

Як вибрати змішувач?

Змішувач є, мабуть, найбільш важливою сантехнічної деталлю, оскільки без нього неможливо нормально помитися у ванній і помити посуд на кухні. Однак сьогодні в магазинах сантехніки представлений настільки багатий вибір змішувачів, що можна заплутатися навіть людині, більш-менш знайомому з сантехнічним обладнанням. У цій статті я розповім Вам, як вибрати змішувач для кухні, для ванної та душу, щоб він служив Вам добре і довго.

Як правильно вибрати змішувач

Не секрет, що сучасні змішувачі - це вже не просто сантехнічні деталі, які здійснюють функції змішування холодної та гарячої води, але і, свого роду, маленькі твори мистецтва. Звичайно, якщо мова йде про дорогі виробах. Втім, навіть серед "бюджетних" варіантів можна знайти дуже симпатичну по дизайну річ і дуже надійну при цьому. Як же не загубитися в цьому розмаїтті і вибрати саме ту модель, яка найкраще підійде саме Вам? Дизайн ми залишимо на ваш розсуд, оскільки у кожного свій смак. А ось функціональну частину ми обговоримо досить докладно. Найголовніше при виборі змішувача - зрозуміти, де саме Ви будете його використовувати, оскільки для раковини на кухні підійде один варіант, для раковини у ванній - інший, а для душа - третій. Ось про ці варіанти ми зараз і поговоримо.

Як вибрати змішувач для ванної



Тут на сьогоднішній день існує 4 основні варіанти кріплення змішувачів.

  1. Монтаж на стіну. До сих пір, мабуть, найбільш популярний варіант. Купуючи такий змішувач, враховуйте відстань від внутрішнього краю ванною до стіни. Якщо воно дорівнює або менше 15 см, то краще всього вибрати такий змішувач, в якому є автоматичний перемикач душ / ванна і немає поворотного виливу. Він дуже зручний у використанні і до того ж компактний, прекрасно підійде для маленької ванної.
  2. Монтаж на бортик ванни. Тут рекомендується використовувати для кожного змішувача індивідуальний комплект монтажу. Тому, якщо Ви вирішили придбати змішувач з бортовим кріпленням, обов`язково перевірте сумісність монтажного приладдя, а найкраще придбайте їх разом зі змішувачем.
  3. Змішувачі на кілька отворів, які представлені у вигляді декількох рукояток, призначених для ручного душа і для наповнення ванни водою. Також є змішувачі з одним важелем, термостати і двохвентильні змішувачі. Монтуються вони зазвичай або на плитковому борту, або на борту ванни. Прекрасно підходять для ванної кімнати з невеликим простором.
  4. Монтаж у вигляді прихованого кріплення, коли всі технічні механізми вбудовані в стіну, при цьому зовні залишають тільки декоративну панель з рукоятками і перемикачами. З естетичної точки зору цей варіант, мабуть, найбільш оптимальний, тому він стає все більш популярним.

Як вибрати змішувач для душа



Якщо у ванній у Вас вже стоїть змішувач в раковині і Вам залишилося підключити тільки душ, ідеальним варіантом стане придбання змішувача безпосередньо для душа. Він більш компактний, ніж змішувач для ванної, і вода при цьому надходить безпосередньо в душовій шланг. Невеликий розмір досягається за рахунок відсутності перемикача душ / ванна і виливу. При бажанні Ви можете вибрати як зовнішній, так і прихований монтаж душового змішувача.

Змішувач для кухні - як вибрати

Останній змішувач за списком, але не за значенням, про який сьогодні піде мова - це змішувач для кухні. Найголовніше тут вибрати такий змішувач, який буде відповідати розмірам Вашої мийки. Він повинен бути максимально компактним і, в ідеалі - ще й вписуватися в кухонний гарнітур. Виливши змішувача повинен доходити до середини раковини і, зрозуміло, легко повертатися, а інакше, як Ви будете ним користуватися?

Добре, якщо у змішувача буде душова витягується насадка, оснащена перемикачем струменя води. Це дозволить Вам легко мити кухонну раковину. Звичайно, кухонні змішувачі мають зазвичай поворотний виливши, тому особливих проблем при митті посуду і раковини виникнути не повинно, але додаткові зручності все ж не завадять. Також для кухні найкраще підійде змішувач змішувач, адже при митті посуду, особливо коли забруднені руки, часто дуже важливо, щоб можна було легко пустити воду.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!