» » » Як вибрати душову кабіну?

Як вибрати душову кабіну?

Як вибрати душову кабіну?

Після важкого трудового дня так приємно змити з себе піт і втома, щоб підготуватися до спокійного відпочинку ввечері. Ще недавно для цього знадобилося б готувати цілу ванну, але зараз ситуація змінилася: душова кабіна все більше зміцнює свої позиції.

Її переваги очевидні: сумарна площа конструкції в 2 рази менше, ніж у ванни, крім того, вона дозволяє швидко і просто міняти температуру води, але як вибрати душову кабіну і не загубитися серед величезного асортименту подібної продукції?

Сучасні пристрої можуть забезпечити проведення парової лазні і ароматерапії, оснащені вбудованим радіо і добре затримують шум води. Однією з їх особливостей є вбудована система гідромасажу, яка є обов`язковим атрибутом для будь-якого виробника. Варіюється тільки виконання: це може бути досить проста конструкція з декількох форсунок або складний виріб включає можливість роботи з шиєю або для сидячого положення.

Найбільш оптимальною є та система, яка не тільки виконує всі необхідні завдання, але і має максимальні кути повороту гідромасажних форсунок.

Як правильно вибрати душову кабіну

Необхідно визначити, що саме Вам потрібно - повноцінна система або невеликий куточок, оброблений кахлем. Другий варіант часто вважають за краще володарі санвузла досить скромних розмірів.

Душовий куточок отримати досить просто: це кут ванної кімнати, який був належним чином гідроізольовані, після чого туди встановлюється піддон і стік води. На заключному етапі монтуються дверцята.

стінки

На питання, як правильно вибрати душову кабіну, можна відповісти, не розповівши про її стінки. Без піддону можна і обійтися, а стінки можуть мати різну конструкцію і виконуються з скла або акрилу:

  • Протиударне скло - досить міцний і надійний матеріал, воно екологічно і не змінить своїх властивостей навіть через десятки років.
  • Пластик - він обійдеться дешевше, ніж скло, і буває прозорий матовий або покритий малюнком. Його мінус - схильність до помутніння і зміни природного кольору, так і брудниться швидше. Але за характеристиками міцності матеріал не поступається силікатної побратимові.


Залежно від умов експлуатації та планування кімнати можуть бути використані розсувні або дверцята орного типу. У першому випадку стінка буде складатися з декількох рухомих сегментів, які будуть відсуватися на гачках або роликах. Вони прекрасно економлять місце і зручні в експлуатації. Перед тим, як вибрати душову кабіну з орними стулками дверей, необхідно правильно оцінити обсяг вільного простору, оскільки іноді такі конструкції будуть, м`яко кажучи, незручні.

піддон

Пол для кабіни - це окрема історія. Він повинен задовольняти цілий ряд умов: бути міцним, теплим і не ковзати. Саме конфігурацією піддону і визначається підсумкова форма кабіни: прямокутник, квадрат, сектор, або що-небудь креативне, наприклад спіраль. Однак в останньому випадку говорити про будь-яку економію місця безглуздо.

Виготовляються піддони з акрилу, кераміки, стали або емальованого чавуну, а також кварила.

начинка

Вибравши підходящі стеки і піддон необхідно подбати про систему подачі води. Перш за все, до неї відноситься настінний змішувач. Найкраще використовувати німецькі бренди:

  • Hansgrohe
  • Dorn Bracht
  • Grohe

Продукція цих компаній має не тільки високий експлуатаційний ресурс, а й оснащуються системами дозволяють економити воду, за рахунок застосування аератора струмінь змішується з повітрям.

Замість стандартної панелі гідромасажу можна замовити і індивідуальну. Багато фірм створюють спеціальні конструктори, які швидко перетворюються з набору форсунок, шлангів та електроніки в функціонуючу систему.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!