» » » Як встановити душову кабіну?

Як встановити душову кабіну?

Як встановити душову кабіну?
Як встановити душову кабіну?

В даний час, асортимент душових кабінок настільки різноманітний, що часом розібратися з новою і незвичною системою буває важко навіть для досвідченого майстра. Але в зв`язку з тим, що схема установки душової кабіни не така складна, і монтаж кабінки є цілком здійсненною завданням, можна заощадити за рахунок самостійної установки, без допомоги фахівців, приблизно 25% від загальної вартості конструкції. Однозначно, що дана сума варто витраченого часу, зусиль і нервів. У даній статті, ми спробуємо допомогти вам розібратися, як правильно встановити душову кабіну.

Інструменти для монтажу

  • Дриль або перфоратор з набором свердел або бурів.
  • Будівельний рівень, краще щоб він був довгим.
  • Різноманітні викрутки.
  • Гайкові та розвідні ключі.

Матеріали для монтажу

  • Засіб для герметизації сантехнічних вузлів.
  • Санітарний силіконовий герметик.
  • Гнучка підводка для води.

Найчастіше, установка душової кабіни своїми руками проводиться з напарником, оскільки одному виробляти весь монтаж буде дуже незручно і невигідно. Коли ви будете вибирати, а потім купувати кабінку, уважно огляньте, які в ній використані механізми відкривання дверей, згідно з якими принципами закріплюються деталі, з чого зроблені рухливі елементи, нержавіючі використані анкери, болти і гайки для кріплень, також відповідно перевіряйте наявність всіх комплектуючих і їх якість. Одним з найважливіших моментів є відповідність розмірів приміщення, в якому буде встановлюватися кабінка, і природно самої кабінки. Розміри повинні співвідноситися таким чином, щоб навколо кабінки існував запас простору в 40-50 см. Це потрібно для монтажу і подальшого обслуговування душової кабіни.

Ми рекомендуємо вам придбати кабінку, в якій дно і стінки будуть додатково посилені, це допоможе уникнути труднощів надалі її використанні. При покупці, дуже уважно перевірте, щоб інструкція по установці душової кабіни повністю збігалася зі схемою конструкції. Часто буває, що схематичний малюнок не збігається з реальністю.

підготовка



Безпосередньо перед установкою, бажано намалюйте план розташування кабінки в приміщенні, накресливши реальні розміри. Висота розраховується за допомогою додавання висоти кабіни і подіуму, на якому вона буде розташована. Також не забувайте врахувати необхідне для монтажу та подальшої експлуатації простір.



У невеликому і тісному приміщенні установка кабінки досить проблематична, тим більше, якщо досвіду монтажу таких конструкцій у вас немає. У зв`язку з цим, збирати кабінку простіше у вільному і зручному місці, на даному етапі без застосування герметиків. Врахуйте, що кабінка в зібраному вигляді має досить великі габарити, і в двері ванної кімнати вона може не пройти. А якщо встановити відразу ж всі деталі на піддон, важити кабінка буде пристойно. Тому, фахівці рекомендують збирати кабінку частинами, які потім остаточно збирати в одне ціле на місці монтажу.

монтаж

Підготовка по збірці кабінки починається з перевірки комплектації пристрою, наявності всієї необхідної фурнітури і кріплень, а також збереження всіх стекол. Схема монтажу сама по собі не складна:

  • Монтаж піддону.
  • Вирівнювання піддону за рівнем.
  • Установка бічних панелей і скла.
  • Закріплення і підключення комунікацій, поручнів, вентилятора і решти устаткування.

Загалом, монтаж справа не складна, і щоб зрозуміти, як встановити душову кабіну, потрібно всього лише володіти деякими будівельними навичками, легкою рукою і здоровим мисленням.

  • Перше, що необхідно зробити при монтажі, це закріпити піддон на ніжки, попередньо закрутивши в спеціальні, розташовані по краях, посадочні місця на ньому, довгі шпильки, на які потім необхідно осадити опорний каркас. Ніжки монтуються в спеціальні пази, розташовані безпосередньо на каркасній опорі. Всі з`єднання і кріплення виконуються саморізами або гайками. З`єднання болтами відбувається тільки після надійно закручених гучних кріплень, які сполучають піддон з каркасними опорами.
  • Другим етапом самостійного монтажу буде вирівнювання ніжок опори і основи каркаса по рівень. Уважно і акуратно виставляєте ніжки відповідно до рівня. Але після цього не фіксуєте ніжки намертво, оскільки в подальшому вам доведеться регулювати їх. Після установки каркаса в рівень, можна приступити до кріплення кронштейнів під екран. Екран доцільно встановлювати в найостаннішу чергу, оскільки перед його безпосереднім монтажем вам слід підключити сантехніку і комунікації, а також вирівняти кабінку. Коли ви встановите сифон, відразу ж можете переходити до складання огороджень душової кабінки.
  • Буває що панелі кабінки НЕ промарковані. Тоді верх шукайте по безлічі отворів. Скляні панелі часто оснащені кромкою з пазами, за допомогою яких вони закріплюються до арок огорожі. При установці цілком достатньо з`єднати одне з іншим. Варто зауважити, що під скло наноситься декілька шарів герметика, але тільки безбарвного. Також герметиком обробляють і піддон при монтажі скляного огородження. Запам`ятайте, неприпустимо щоб силікон закривав отвори для відводу води.
  • Наступним вашим дією буде установка розсувний системи. Зазвичай дверцята в душовій кабінці розсувні, укомплектувати роликами їх варто як зверху, так і знизу. Верхні ролики регулювальні, їх необхідно висунути якомога вище. Нижні ролики натискного типу, тому їх потрібно відтягнути. Після того як ви встановите двері душової кабінки, регулюєте верхні ролики, щоб досягти максимального прилягання стулок до каркасу кабінки. Потім прикриваєте всі з`єднання і гвинти декоративними заглушками і можете вважати, що більша частина роботи вже зроблена.
  • Наступний етап - це установка даху кабінки. Перед безпосереднім її закріпленням, на неї встановлюється підсвічування, лійка, вентилятор і динаміки. Щоб більш щільно закріпити поверхні і мінімізувати шум або деренчання при роботі всіх агрегатів, перед монтажем їх краю краще обробити герметиком. Потім до соски лійки підводиться і зміцнюється душовою шланг. Після цього приступаєте до монтажу самої кришки. Установка кришки здійснюється за допомогою саморізів і герметика. Заключним етапом є підключення всіх комунікацій і остаточне вирівнювання піддону по рівню. Після того як все підключено, закріплено і вирівняно, зміцнюйте декоративний екран піддону вашої душової кабіни.
  • Також, після монтажу перевіряєте підведення води, слив і подачу електрики.

Як підключити душову кабіну

Варто відзначити, що підключати електрику в кабінці краще довірити досвідченому електрику, грошей ви заплатите не багато, але зроблено все буде якісно. Оскільки при монтажі і підводі електрики, застосовуються розетки з заземленням, різні УЗО і ДІФ автомати, які при витоку електрики на корпус кабінки зможуть відключити подачу струму. Звичайна потужність кабінки, за умови, що в ній присутній гідромасаж і парогенератор, дорівнює 5 Кв., Тому ви повинні врахувати це у своїй проводці. Пробки повинні стояти потужніший.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!