» » » Які душові кабіни краще?

Які душові кабіни краще?

Які душові кабіни краще?

Все популярнішим стає установка в квартирі душових кабін. Перед звичайними ваннами вони мають ряд переваг. Але для того щоб покупка вас радувала, потрібно знати, яку душову кабіну краще купити.

Перший критерій вибору - це ціна. Варто відразу зрозуміти, що не буває низьких цін і високої якості. Тому не вибирайте душову кабіну, виходячи з найнижчою вартістю. Такий товар буде відрізнятися низькою якістю матеріалів і, отже, не прослужить вам довго. Високі ціни на душові кабіни, кращі виробники - все це в сукупності є гарантією якості і довговічності пристрою.

Так, купити хорошу душову кабіну непросто. Вона може поєднувати в собі функції лазні або гідромасажною ванни, мати різні стулки і піддон. Душова кабіна може бути виконана з різних матеріалів. Як не розгубитися в такому достатку товарів?

Душова з парогенератором

Багато зарубіжних компаній, такі як іспанські, фінські, швейцарські, італійські, німецькі, пропонують душову кабіну з функцією сауни. Для цього вона повинна бути оснащена парогенератором. Звичайно, до справжньої фінської сауни така кабінка не дотягне. Якщо в лазні зазвичай відбувається нагрівання повітря до 80 градусів Цельсія, то в умовах душової кабінки можлива максимальна температура 40 градусів Цельсія. Недолік таких моделей в тому, що вони виконані з пластика. Він швидко нагрівається, і тому є ризик отримати опік.



Звичайно, баню така душова кабінка не замінить, але користь від неї все одно є. На ваше здоров`я добре позначиться прогрівання, і це корисно взимку. Коли приходиш весь змерзлий до кісток, хочеться швидше зігрітися. Теплу ванну ще потрібно наповнити, і вода швидко остигає, а ось душова кабіна з парогенератором краще допоможе в цій справі.

Кращі фірми душових кабін крім функції «Сауна» додають можливість робити інгаляції і ароматерапію. Так, можна проводити і косметичні, і лікувальні процедури. Жінкам це особливо припаде до душі.



При виборі душової кабіни з парогенератором потрібно звернути увагу на наявність вентилятора. Він забезпечує правильну циркуляцію повітря. З його допомогою відбувається рівномірне нагрівання кабіни. Без вентилятора пар буде підніматися вгору, і тоді в області голови буде гаряче повітря, а біля ніг - холодний.

гідробокс

Душова кабіна може бути і з функцією «масажу». Залежно від моделі пристрою різниться кількість режимів масажу. Їх легко порахувати перед покупкою. Для цього на душовій кабінці треба порахувати форсунки. Це отвори, які розташовуються на стінках кабінки. Як правило, вони розташовані в два ряди.

Кращі душові кабіни оснащені не тільки масажем для боків і спини, а й для шиї і плечей. Залежно від сили натиску води створюються різні ефекти. Ідеальний варіант - це вільно обертаються форсунки. Так ви зможете створювати потрібний вам масаж. Ще краще наявність можливості самостійно регулювати напір струменя.

У гонитві за покупцями виробники душових кабін вигадують все нові режими масажу. Наприклад, можна створити водоспад, і на вас разом обрушиться велику кількість води. Є моделі і з функцією контрастного душу. Тоді на вас буде поперемінно литися гаряча і холодна вода.

Великий вибір

Для того щоб зрозуміти, які душові кабіни краще, треба знати їх основні відмінності.

  • Сама кабіна виготовляється з пластика, а стулки - зі скла. Всі вони безпечні і міцні, розбити їх не представляється можливим. Еталоном якості пластика вважають вироби від німецьких виробників. Кабіна, виготовлена з такого матеріалу, прослужить вам двадцять років.
  • Важливо враховувати і розмір кабіни. Фахівці називають самим оптимальним співвідношенням висоти і ширини 80 на 80. Під час душу людина не стоїть на одному місці, і тому йому потрібен простір. Звичайно, чим більше кабінка, тим краще. Все залежить від площі ванної кімнати.
  • Хороший піддон у душових кабін - запорука довгої служби. Він повинен бути виконаний з хорошого і якісного матеріалу і надійно укріплений. Цьому моменту потрібно приділити особливу увагу, якщо підлога виготовлена з акрилу. Часто він буває укріплений однією рамою і утримується на місці лише по периметру. Враховуйте, що мінус акрилових піддонів в тому, що вони можуть не витримувати вагу людини.
  • При покупці душової кабіни з функцією «Масаж» потрібно дізнатися, чи достатній у вашій квартирі натиск води. Цю інформацію легко можна дізнатися в ЖЕКу або в керуючої компанії. Якщо результат буде невтішним, то вам немає сенсу брати багатофункціональну душову кабінку. Адже в будь-якому випадку масаж неможливо буде проводити.
  • До розряду корисних, але необов`язкових функцій можна віднести очищення води. Це дозволить продовжити роботу апаратури кабінки. Також сумнівною корисністю є наявність телефону, радіо і навіть дзеркала в кабіні.
  • При виборі душової кабінки з функцією «Парогенератор» варто звернути увагу на зручність сидіння. Якщо для вас воно буде низька або занадто висока, занадто глибоке або маленьке, то вам буде незручно сидіти.

Які душові кабіни хороші саме для Вас, це визначте тільки Ви, оскільки у кожної людини індивідуальні потреби і, відповідно, різні запити по набору функцій і якості кабіни. Однозначно варто вибирати тільки перевірених виробників, які зарекомендували себе на ринку. Не поспішайте з вибором, вивчіть весь наданий асортимент. Також приготуєтеся до того, що доведеться проводити ремонтні роботи у ванній кімнаті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!