» » » Як зробити душ для дачі?

Як зробити душ для дачі?

Як зробити душ для дачі?
Як зробити душ для дачі?

Дуже складно уявити життя на дачі влітку без освіжаючого душу. Готові душові кабіни представлені в широкому асортименті в будівельних магазинах, але кращий варіант для умільців - зробити душ для дачі своїми руками.

Залежно від бажань і потреб можна зробити як простий, так і більш складний варіанти душа. Але для початку необхідно визначитися з місцем, на якому можна буде зробити літній душ.

Простий варіант душа

Для самого простого літнього душа знадобиться всього лише обгородити невелику площу, вбити кілька високих клинів в землю і обтягнути їх тканинним полотном, Душ для дачістарим брезентом або непрозорою плівкою.



Як джерело води послужить бак з вбудованою лійкою. Правильно розрахувавши навантаження, бак підвішують на горизонтальній перекладині (як поперечини може виступати і гілка дерева). Воду в бак доведеться додавати самостійно, але проблем з нагріванням холодної води зазвичай немає, так в сонячну погоду вода в баках нагрівається досить швидко.



Альтернативним варіантом може послужити придбання насоса, який сам буде закачувати воду в бак і полегшить вам роботу. Просту душову кабіну можна переміщати з місця на місце, так як вона легко збирається і розбирається. Душ можна встановлювати на літній період, а в сезон холодів складати і прибирати в прибудову.

Складний варіант літнього душа

Даний вид душових кабін прослужить довше, але і часу на його виготовлення і монтаж піде більше. Перед початком робіт слід підготувати ескіз майбутньої кабіни, а також матеріали для її виготовлення.

Етапи будівництва душа:

  1. Вибираємо підходяще місце. Розмістіть душову кабіну далеко від дому, в зв`язку з тим, що це зона підвищеної вологості і буде постійною скупчення комах. Якщо у вас немає системи нагріву води, підберіть найбільш сонячний ділянку, а також прорахуйте, яким чином буде відбуватися подача води в бак (ви будете самостійно наповнювати бак за допомогою відер або за допомогою насосної системи). Не забудьте про злив води: найчастіше в даних цілях викопують канаву на кордоні ділянки.
  2. Піддон для душа. Для цього викопуємо невелике заглиблення в землі. Його можна забетонувати (для цього вбиваємо 4 балки в грунт по кутах і заливаємо бетоном), а також просто закрити плівкою або руберойдом. Також не забуваємо про зливі води, для якого робимо невеликий жолоб і вставляємо в нього трубу невеликого діаметру.
  3. Каркас душової кабіни. Після того, як піддон готовий, починаємо Душ для дачі своїми рукамивстановлювати каркас. Якщо ви вирішили зробити дерев`яний душ, перед установкою дерево обробляється оліфою для запобігання гниття. На вертикальні балки однакової висоти, залиті бетоном, прибиваємо горизонтальні перегородки, на які будемо кріпити дошки.
  4. Обшивка кабінки. Одержаний каркас обшивається дерев`яними дошками, частота дощок залежить від вашого проекту. У стіні на рівні очей робиться віконце для провітрювання.
  5. Установка системи водопостачання. На даху встановлюємо бочку з вбудованими трубою, лійкою і вентілем.Вода в ємності буде швидше нагріватися, якщо бочка буде чорного кольору. При використанні насоса для подачі води має бути додатково під`єднати трубу, по якій вода буде надходити в бак.
  6. Дверний отвір. Замість дверей використовуйте плівку для душової кабіни, яку можна придбати в магазині, тканинне полотно або просту непрозору плівку. Якщо ви вирішили встановити двері, для цього необхідно взяти готове дверне полотно або збити його з дощок, потім встановити петлі на двері і прикріпити до душової кабіни. Двері можна також утеплити. Душові кабіни даного типу можуть бути виготовлені не тільки з дерева, але і з використанням шиферу, пластика, фанери. У хід можуть піти і листи ламінату, що залишилися після ремонту квартири.
  7. Утеплення душової кабіни. Якщо ви плануєте використовувати дачний душ не тільки влітку, варто задуматися про утеплення стін кабіни. Як утеплювач можна використовувати пінопласт або пінополістирол, який в широкому асортименті представлений в будівельних магазинах. Для початку заповнюємо простір каркаса утеплювачем (стики фіксуємо скотчем) і обтягуємо плівкою. Потім обшивають кабінку дерев`яними дошками і встановлюємо двері. Тепер ви зможете користуватися душовою кабіною навіть в холодну погоду.

Зроблений своїми руками душ на дачі буде затребуваний в будь-який час року і суттєво полегшить життя всіх домочадців.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!