» » » Як зробити пісочницю?

Як зробити пісочницю?

Як зробити пісочницю?
Як зробити пісочницю?

Пісочниця - неодмінний атрибут будь-якої дитячої площадки. Грати в піску, будувати піраміди і тунелі люблять всі діти. Як бути, якщо поруч з будинком немає відповідного дитячого містечка? В цьому випадку можна зробити пісочницю своїми руками. Важливо дотримуватися кількох рекомендацій, які наведені нижче.

Як зробити просту пісочницю

Стандартна конструкція простий пісочниці - квадрат розміром 1,5 на 1,5 метра. При розрахунку габаритів пісочниці слід враховувати розміри ділянки і кількість дітей, які будуть в ній грати. Робити таку пісочницю рекомендується з дерев`яних дощок 30-40 мм завтовшки.

Етапи роботи

Для найпростішої дитячої пісочниці знадобляться дерев`яні дошки, бруски і шурупи.

  1. Спочатку необхідно зібрати каркас з 4 щитів по 40 см в ширину. Для цього необхідно скріпити 2 дерев`яні дошки разом - вони утворюють 1 сторону каркаса.
  2. Далі до кожної сторони каркаса необхідно вертикально закріпити 3 пісочницябруска, довжина яких на 20-30 см більше ширини стінки. Згодом вони будуть вкопують у землю, щоб вся конструкція була надійно закріплена.
  3. Потім слід збити каркас з підготовлених стінок. Рекомендується закріпити кути каркаса за допомогою маленьких брусків.
  4. Далі необхідно пригвинтити довгі бруски до верхньої кромки боковин каркаса. Довжина бруска дорівнює довжині стінки. Вони будуть основою для кріплення маленьких лавок для дітей.
  5. Потім потрібно прикріпити дошки, які згодом будуть лавками. Вони кріпляться до брусків по сторонам каркаса.
  6. Після цього потрібно обробити гострі кути верхніх брусків і покрити дерево оліфою або фарбою.
  7. Завершальним етапом стане установка готової конструкції на ділянці.

Як встановити пісочницю на ділянці

Після того, як каркас для пісочниці готовий, необхідно підготувати територію. Місце для установки слід вибирати так, щоб діти завжди були на виду у дорослих. Чи не пісочницярекомендується ставити пісочницю під деревом - листя, комахи або послід птахів будуть тільки забруднювати пісочницю.



Після того, як місце вибрано, необхідно розмітити територію для пісочниці і зняти шар грунту в 30 см. Щоб під час дощу пісочниця не перетворювалася в калюжу і швидше висихала, необхідно зробити в центрі яму глибиною 40-60 см і засипати її щебенем. Також рекомендується зробити невеликий ухил від бортів пісочниці до центру.

Підстава для пісочниці

Необхідно також подбати про заснування для пісочниці, яке може бути пісочницявиконано з щільної поліетиленової плівки, листа ДСП з дірочками для вологи або ж з тротуарної плитки. Це необхідно для того, щоб пісок не змішувався з землею і завжди залишався чистим.

Як зробити дах для пісочниці



Щоб захистити пісочницю від дощу і тварин, необхідно зробити дах. Це може бути проста поліетиленова плівка, знімний дах з дерева або ж дах-трансформер, яка перетворюється в лави після розкладання.

Пісочниця з підручних матеріалів

Для будівництва найулюбленішою дитячої забави не обов`язково бігти в магазин пісочницябудівельних матеріалів. Наприклад, пісочницю можна зробити з покришок. Такий варіант підійде тим, хто не хоче витрачати багато часу на будівництво.

Захист від сонця і комах

Кращим варіантом буде пісочниця «грибок» з навісом від сонця. Такий навіс встановлюється на опори, які кріпляться в кутах каркаса пісочниці, і прекрасно захистить дітей від сонячних променів.

Щоб захистити пісочницю від комах, можна додати в пісок трохи кориці - комахам не подобається її запах, і вони вважатимуть за краще інше місце.

Зробити пісочницю своїми руками досить просто, а поставити її можна на дачі або ж на ділянці приватного будинку. Вона обов`язково порадує малюків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!