» » » Як зробити млин?

Як зробити млин?

Як зробити млин?

Багато хто цікавиться, як зробити вітряк своїми руками? Сучасні інноваційні технології давно замінили вітряки, проте, навіть в наші дні є потреба у виготовленні такого роду пристроїв. Сьогодні, як правило, вітряки можна побачити в декоративному варіанті, які встановлюються на присадибній ділянці чи дачі, біля ферм або інших сільськогосподарських угідь і комбінатів. Вітряк - гарний декоративний елемент і досить практична споруда, де можна зберігати, наприклад, іграшки, садовий або будівельний інвентар. Отже, як зробити млин своїми руками?

Покрокова інструкція по спорудженню вітряка

  • Для досягнення поставленої мети необхідно виконати роботи з поглиблення фундаменту. Фундамент поглиблюється приблизно на 70 сантиметрів, після чого за місцем поглиблення укладається цегляний цоколь. Далі цоколь обшивається дерев`яними брусками перетином 50х100 міліметрів.
  • Після цього необхідно зробити каркас зі сталі (80х120х270 см), який краще зварити з куточка 50х50 мм. Каркас обшивається дерев`яним брусом перетином 40х40 мм. Візуальний ефект значно поліпшується якщо на брусах закріпити вагонку. Вагонка закріплюється за допомогою саморізів.
  • Наступним кроком у виготовленні вітряка є установка на цоколь сталевого каркаса. Для захисту деревини від несприятливих погодних явищ (волога, дощ, сонце і т.д.) використовують спеціальне просочення. Просочення наноситься в декілька шарів (грунтовка, лак і основний колір). Для утеплення конструкції, млин зсередини обшивають пінопластом і фанерою.
  • З дерев`яних брусів поверх каркаса встановлюється несуча конструкція даху. На кроквяну систему настелите суцільну обрешітку. В даному випадку можна використовувати що залишилася вагонку. Решетування покривається руберойдом у два шари, після цього улагоджується покрівельний матеріал.
  • Після встановлення основної конструкції вітряка приступають до виготовлення гвинта. Для цього необхідно взяти тричвертні вісь і два потужних підшипника кочення.
  • Далі збираємо лопаті млини. Лопаті можна зробити з дерев`яних планок з перетином 20х40 мм або з дерев`яних брусів - 50х50 мм. Лопаті млини скріплюються за допомогою саморізів. Вітряк готова.

Використання водяних млинів в декорі присадибних ділянок

Досить популярні водяні млини на дачі або присадибній ділянці - мрія багатьох романтиків, але як зробити млин? У млинах є, щось таємниче, дивовижне і зачаровує. Тому багато людей замислюються про те, як зробити водяний млин своїми руками, щоб надати своїй ділянці особливу чарівність?



У більшості з нас, млини асоціюються із затишком і теплим хлібом, бабусиними казками. Декоративні водяні млини - сміливе рішення для прикраси дачних ділянок. Таку млин можна виготовити самостійно.

Для виготовлення водяного млина нам знадобиться бухта від дроту, солома, очерет, звичайний нанос, частини жалюзі, водопровідний шланг і перехідники, фітинги, герметик і перехідною механізм зі старою непотрібною болгарки.

У металевій коробці закріплюють насос. Колесо для млина виготовляють з бухти для дроту. Зазначене колесо крутить гвинт за допомогою перехідного механізму від болгарки. Бічні стінки в водяному млині виготовляють з очерету, дах конструкції покривається соломою. Частини жалюзі використовують для оформлення стелі і гвинта млини. Декоративна водяний млин готова. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!