» » » Як побудувати туалет на дачі?

Як побудувати туалет на дачі?

Як побудувати туалет на дачі?

Коли людина набуває дачну ділянку, то туалет - це перша споруда, про яку він замислюється. Деякий час можна обійтися як без житлового будинку, так і без забору. Але без туалету вам буде дуже складно. Всі дачні ділянки в більшості йдуть відкритого типу, тому всі сусіди будуть споглядати вас з ранку і до вечора. Споруда туалету не займе у вас багато часу, але зате ви будете спокійні, що вам є куди сходити в туалет і не доведеться ховатися в кущі або терпіти до міста.

Споруда дачного туалету

Туалет - це порівняно найлегша споруда, яка тільки може існувати. І спорудити його під силу кожному. Ми розповімо вам, як побудувати туалет на дачі швидко і якісно. Для початку будівництва необхідно вибрати місце. Де стоятиме туалет. Це дуже важливий момент, його потрібно добре продумати, щоб не довелося робити подвійну роботу і переносити потім туалет на інше місце. А також тут мають значення санітарні норми.

  • Найкраще вибрати найдальший кут дачної ділянки, але щоб до кордонів залишалося ще по метру.
  • Якщо на території ділянки є нерівності, то необхідно мати у своєму розпорядженні туалет нижче колодязя або свердловини.
  • Також він повинен знаходитися в відстані 25-30 метрів від тієї ж свердловини або колодязя.

Туалет на дачі

Види дачних туалетів



Існує кілька видів дачних туалетів. Вибрати, найбільш підходящий, для вас не складе особливих труднощів. Все залежить від особистих переваг і того, скільки ви готові вкласти в його установку і обслуговування. Види туалетів:

  • Туалети з вигрібною ямою;
  • біотуалет;
  • Хімічний туалет;
  • Люфт - клозет;
  • Пудр - клозет.

Найчастіше дачні власники віддають перевагу туалету з вигрібною ямою, оскільки його і простіше і дешевше побудувати.



Туалет на дачі

Інструменти і матеріали для побудови туалету

Щоб побудувати туалет своїми руками на дачі вам знадобиться:

  • Лопата, щоб викопати вигрібну яму або резервуар для інших видів туалету;
  • Дерево, для самої будки туалету (дошки, стовпи);
  • Шифер, толь, для даху;
  • Мастика з бітуму для обробки закопує частини стовпа;
  • Камені потрібні, щоб закопувати їх разом із землею. Щоб стовпи були добре зафіксовані;
  • молоток;
  • цвяхи;

Туалет на дачі

Особливості вигрібної ями

Так як найпопулярнішим є туалет з вигрібною ямою, то її ви зможете викопати або власноруч використовуючи лопату, або встановити будь-якої резервуар, пластиковий або металевий, з якого потім вміст можна буде виливати (пудр-клозет). Допоможе вам побудувати туалет на дачі фото-підбірка різних варіантів. Знайти таку інформацію ви можете в інтернеті.

Етапи будівництва туалету на дачі

  1. Підготовка чотирьох несучих стовпів (частина, яка буде закопуватися в землю потрібно обробити мастикою з бітуму).
  2. Викопати ями приблизно 1 метр глибиною для стовпів.
  3. По черзі встановити стовпи в ями, закопати їх землею з камінням. Під час того, коли вони закопуються, необхідно трамбувати землю з камінням. Перші два стовпи потрібно встановити вище, в тому випадку, якщо ви хочете зробити дах зі скатом.
  4. Потім в потрібних місцях необхідно зробити обв`язку. Поєднуючи стовпи.
  5. Тепер можна починати обшивку. Дерев`яний туалет для дачі може бути обшитий будь-яким матеріалом, який у вас є, бажано вибирати більш практичні види, з огляду на те, що туалет весь час знаходиться на вулиці.
  6. Коли обшивка готова, можна приступати до даху. Для її покриття використовується шифер.

Вітаємо! Ваш туалет готовий, якщо ви зробили все за інструкцією, то він прослужить вам довгий час. Тепер ви знаєте, як зробити туалет на дачі, не доклавши особливих зусиль і не вклавши великих витрат. Це досить важливе будова. Особливо для тих людей, які вважають за краще проводити на своїй ділянці все літо. Більш детальну інформацію про креслення і опис монтажу ви знайдете тут:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!