» » » Як побудувати землянку?

Як побудувати землянку?

Як побудувати землянку?
Як побудувати землянку?

В умовах загального сучасного комфорту землянка, звичайно ж, є скоріше чимось екзотично екстремальним, ніж за необхідне місцем для житла. Її хіба що можуть побудувати для власних потреб шанувальники дауншифтингу або екологічного способу життя, мандрівники-екстремали, рибалки та мисливці, що проводить в тайзі весь вільний час, власники земельних ділянок, які перебувають дуже далеко від міста.

Про те, як побудувати землянку своїми руками, читайте в нашій статті. Може, коли-небудь і стане в нагоді!

матеріали

Для того щоб звести землянку в лісі або на обраному вами ділянці, необхідно мати матеріали для будівництва. Як правило, це приміщення робиться з того, що є під рукою. Але в будь-якому випадку для спорудження перекриття вам буде потрібно:

  • накатник (стовбури дерев з діаметром до 10 см) - штук дванадцять, як мінімум;
  • жердини (довгі тонкі палиці довжиною понад п`ять метрів) - штук сто;
  • лапник (гілки сосни або їли з голками) - п`ять кубів;
  • дріт для з`єднання;
  • два листа покрівельного заліза або шифер для даху.

Бажані також двері і вікно (можна де-небудь дістати вживані). Але їх можна замінити на підручні матеріали, якщо немає в наявності. Для обігріву - похідна піч будь-якої конфігурації з трубою.

Правила розташування



Враховуйте панівні вітри. Переважний вітер повинен дути збоку, в стіну, а не в двері. Найкраще місце для приміщення - схил пагорба або піднятий над землею ділянку (так менше ризик підтоплення під час зливи). Попередньо складіть креслення будівлі, розміри закладіть з урахуванням внутрішньої обшивки житла.

Будівництво

Знімаємо стій дерну на розміченому ділянці (він стане в нагоді для маскування і утеплення) і роєм котлован багнетної і совкової лопатами. Землю відкидаємо мінімум на півметра від запланованого фундаменту, щоб не заважала зведеннюЯк побудувати землянку? даху. Глибина котловану - до двох метрів. Вкопують опорні стовпи, накладаємо крокви (використовуємо накатник) і жердини, з`єднуємо дротом. Основний критерій - міцність. Жердини кладемо впритул. Пропилюємо дірку для димоходу в бічній частині майбутньої даху. Накриваємо покрівельним залізом (якщо немає - використовуємо підручні матеріали), маскуючи ялиновим гіллям. Обшивають приміщення всередині дошками. Подальше декорування - довільно (на сторінці дивіться: як побудувати землянку - відео).

обігрів

У зимовий час, щоб використовувати таке житло, необхідний обігрів. Щоб побудувати землянку з пічкою, споруджуємо димохід з простої жерстяної труби. Грубку використовуємо будь-яку похідну (їх зараз в достатку можна знайти в магазинах), недорогу і надійну - без електричного розпалу, наприклад.

А про те, як побудувати житло своїми руками, читайте в статті Як побудувати будинок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!