» » » Як побудувати барбекю?

Як побудувати барбекю?

Як побудувати барбекю?

Складно уявити собі заміське життя без запеченої в вугіллі картоплі, а тим більше, без ароматних шашликів, приготованих на свіжому повітрі. Багато з нас звикли обходитися шашличницю або мангалами, а також просто підручними засобами. Це прийнятно в теплу пору року, а ось в холодну вже ніяк. Якщо ж Ви вирішили серйозно підійти до цього питання, ми розповімо Вам: як побудувати барбекю - піч, яка відмінно "впишеться" в дачну ділянку.

На сьогоднішній день існує декілька видів барбекю, і перш ніж почати будівництво, потрібно визначитися не лише з місцем розташування, але і з типом:

  1. стаціонарна вулична піч;
  2. кухонний комплекс, встановлений в літній кухні, лазні, альтанки або в будинку;
  3. переносний пристрій для різних галявин.

Перед прийняттям остаточного рішення, подумайте ще й про те, що барбекю потрібно топити вугіллям або дровами, а страви в печі готуються просто на відкритому вогні, що призводить до високої температури біля самої печі і до специфічного ароматного диму. Будівництво барбекю можна починати тільки в тому випадку, якщо Вам підходять всі ці умови.



Як побудувати піч барбекю, які інструменти і матеріали потрібні? Матеріали: 6-8 відер глини, 1 мішок цементу, 150 шт. пічного цегли, 15 газосилікатних блоків, середньозернистий пісок. Інструменти: кельму, дві бочки ємністю 80-100 літрів, ящик або цебер, лопата, відра.

Перед тим, як побудувати барбекю своїми руками, потрібно підготувати майданчик для цієї печі. Вибираємо підходяще місце недалеко від будинку, площа якого повинна бути 2-3 квадрата. Тепер нам потрібно вирити траншею для фундаменту, глибина якої повинна бути приблизно 30-35 см. Наповнюємо її гравієм або щебенем і щільно утрамбовують. Тепер нам потрібно поверх подушки укласти арматуру (металева сітка або грати), а потім, зібравши опалубку, висотою 0,1 м, заливаємо її бетоном. Потрібно почекати кілька днів, поки схопиться бетон і можна приступати до будівництва нашого барбекю.

підготовка



Для приготування розчину беремо п`ять відер з червоною глиною, подрібнюємо її і поміщаємо в бочку. Заливаємо повністю водою. Цю суміш потрібно наполягати близько тижня, а потім ретельно її розмішуємо. В кінцевому підсумку у нас повинна вийти однорідна маса, що нагадує кисіль. Беремо два-три відра нашої суміші і через спеціальне сито, виливаємо її в цебер. Тепер змішуємо пісок з цементом (3 до 1) і додаємо до наявної суміші. Одержаний розчин повинен мати середню консистенцію. Перевіряємо його готовність: зачерпує краєм нашого кельми трохи розчину і схиляємо під кутом 45 °. Якщо згусток легко зісковзнув з кельми - все готово.

будуємо барбекю

Як побудувати барбекю з цегли? Викладку барбекю потрібно здійснювати за допомогою газосилікатних блоків і якраз тут нам і знадобиться наш пісочно-цементний розчин. Розраховуючи розмір дровітні, слід врахувати, що дров в неї має міститися на дві-три топки. Використовуючи пічної цегла, робимо димохід і топкові частина нашої грубки. А на розчин з глини викладаємо підстава в 2 цегли, краї яких повинні трохи виступати вперед, тому що потім ми будемо облицьовувати грубку штучним або натуральним каменем. І піч і стіс можуть бути виконані, як в прямокутній формі, так і у вигляді арки. Тут вже потрібно враховувати особисті уподобання і наявність у Вас будівельних навичок, хоча, справа практики. Не вмієте - навчитеся. Просто потрібно дотримуватися інструкції. Глибина і ширина топки повинні рівнятися приблизно три на 5-7 цегли. Для більш міцного перекриття рекомендується використовувати арматуру.

Тепер нам потрібно побудувати цегельний димохід. На глиняний розчин плазом один на одного викладаємо цеглу. Вкрай бажано вивести невеликого розміру вигин по задньої стінки димоходу (зуб), тим самим покращивши тягу. Ну і не слід забувати про засувці в наш димар. Робимо нішу напівкруглої форми на рівні з пічкою. У ній обладнаємо раковину, в якій можна буде елементарно обполіскувати руки після метушні в печі і з продуктами, а не використовувати для цього пластикові пляшки з водою.

Перед тим, як побудувати піч барбекю, потрібно подумати також і про свій комфорт. Щоб приготування на свіжому повітрі була ще й зручною, слід зробити з боків нашого барбекю, стільниці з дерева або бетону. Їх поверхня оформляєте відповідно до свого смаку, але якщо для цього використовувати той же камінь, яким облицьована піч, тоді поєднання буде просто ідеальним. При виборі природних матеріалів, найкраще віддати перевагу плитняк або бруківці. Якщо Ви маєте намір зробити дах для своєї печі, то при кладці потрібно закласти вертикальні труби з усіх боків, які будуть підтримувати каркас самого даху.

Якщо є можливість, можна придбати спеціальні аксесуари для грубки: ящик для вугілля, який має підставку для шампурів, решітки, щоб запікати рибу і овочі. Вашої печі також знадобитися засувка, яка буде відповідати її формою і розміром. Всі ці предмети потрібно купувати перед тим, як побудувати барбекю, і врахувавши їх параметри, можна приступати до будівництва печі. У будь-якому випадку, барбекю буде відмінним приводом зібратися на свіжому повітрі і зручно розташувавшись, насолодитися навколишньою природою, ароматними стравами і добре провести час у колі близьких людей або друзів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!