» » » Як вибрати бфп?

Як вибрати бфп?

Як вибрати МФУ?

Багатофункціональні пристрої (БФП) об`єднують в собі функції: сканера, принтера і копіювального апарату. Іноді зустрічаються пристрої, в яких є функція факсу. Ці технічні апарати стають все більш популярними, а вибір їх в торговельній мережі величезний. Тому при покупці, часто виникають питання про те, як вибрати МФУ і на що в першу чергу треба звертати увагу.

МФУ мають ряд переваг.

  • Пристрій дуже компактно і займає мало місця;
  • Ціна МФУ набагато менше, ніж вартість окремо придбаних апаратів, таких як принтер, копір і сканер.
  • Воно просто встановлюється, для цього потрібен один драйвер і всього один кабель

У разі виходу з ладу блоку живлення, можна позбутися принтера, сканера і копіра. Але, ризик поломки не дуже великий.

Якщо в магазині вартість МФУ практично дорівнює вартості окремого копіювального апарату, так який сенс заощаджувати, якщо практично за ті ж гроші можна придбати додаткові функції. Перед покупкою техніки необхідно визначитися для будинку або для офісу вона купується.

МФУ для дому



Купуючи багатофункціональний пристрій для роботи в домашніх умовах, великий обсяг друкованих робіт не потрібно. Тому такі пристрої можуть бути дешевим при досить високій швидкості друку. Ставлячи собі питання, як вибрати МФУ для дому, треба визначитися, що конкретно ви хочете придбати. Для багатьох споживачів дуже важлива функція якісної кольорового друку, яка дозволяє роздруковувати кольорові фотографії з цифрового фотоапарата. Як приклад МФУ для дому, можна зупинити свій вибір на моделі Hewlett Packard PSC 1410, це недорогий пристрій, вартістю 90 доларів. Воно досить компактно і має пристрій із струменевим принципом друку. В МФУ чорно-білий картридж і кольорові картриджі, які легко заправляються. Дорожчі моделі мають більш високу якість друку. До них можна віднести моделі фірми Epson, вони відомі прекрасними характеристиками своїхпринтерів. Якщо необхідно гарна якість фотографій, слід звернути свою увагу на дорогі моделі струменевих МФУ.

МФУ для офісу

Для роботи в офісі кольоровий друк не так важлива. Тут пріоритет на стороні якості і економну витрату чорно-білого друку. Тому варто звернути увагу на пристрої, що мають лазерний принцип. Хорошим вибором буде модель Samsung SCX-4100. Його вартість близько 180 доларів. Кольоровий друк у нього відсутня, але він має вбудований сканер, а ресурс його картриджа дорівнює 3000 страниц. Якщо для будинку не потрібна кольоровий друк, таке МФУ буде прекрасним варіантом для будинку.



Якими ж критеріями потрібно керуватися при виборі необхідного пристрою. Розглянемо те, як вибрати лазерний МФУ. Головним параметром є кількість вироблених друкованих сторінок. Якщо друкувати більше ніж треба, МФУ швидко вийде з ладу, і тоді доведеться виробляти великі витрати на ремонт. В результаті може виявитися, що вигідніше купити менш продуктивний пристрій. При виборі також має значення і кількість функцій, яким володіє МФУ. Наприклад, ясність сканування залежить від оптичного дозволу скануючого пристрою.

Часто при виборі технічного засобу керуються ціною. Для МФУ такий підхід не зовсім правильний. Економлячи на покупці, в подальшому це може обернутися значними витратами при його експлуатації. Запасні частини пристроїв періодично вимагають заміни. Тому рекомендується вивчити перелік витратних матеріалів та їх вартість.

Кольоровий лазерний МФУ

Самим високотехнологічним з апаратів є лазерне кольорове багатофункціональний пристрій. До того ж воно володіє великим набором функцій. Тому перед тим, як вибрати МФУ, треба добре все проаналізувати. Споживачі, які мріють мати все: сканер, копір і кольоровий друк часто свій вибір роблять на користь кольорового МФУ. Для будинку такий засіб можна купити відносно недорого, вибравши просту модель. Такий варіант ідеально підійде, якщо необхідно друкувати невеликі обсяги тексту і зображення в кольорі, також такий пристрій забезпечить друк кольорових фотографій з фотоапарата. Якщо необхідно високу якість кольорового друку, варто подивитися більш дорогі моделі. Копіювання документів також можна виробляти в кольоровому режимі. Якщо порівнювати лазерний і струменевий принтери, то перший має більший ресурс картриджа, він рідше вимагає заправки, тому варто віддати перевагу лазерному пристрою. До відомим брендам відносяться Samsung, Xerox, Dell, HP. Ці виробники пропонують своїм споживачам великий вибір лазерних кольорових МФУ, що володіють відмінними характеристиками. При виборі треба звернути увагу на наявність факсу, швидкість друку, можливості двостороннього друку, потім вже робити покупку.

Вибрати багатофункціональний пристрій досить складно, так як насправді вибирається як мінімум три пристрої і кожне з них вам необхідно. При покупці необхідно бути гранично уважним, щоб не виявилося так, що ви купили дороге обладнання, а в підсумку з`ясується, що сканер, вбудований в нього виявився чорно-білим. Тому завжди краще перед покупкою точно визначитися з вашими бажаннями і вимогами і проконсультуватися з усіх питань з фахівцями. Також варто подумати про сервісне обслуговування. Дуже часто таке обслуговування здійснюють фірми, які продають МФУ. Може, варто купити пристрій, який буде коштувати трохи дорожче, але ви будете впевнені в надійному сервісному обслуговуванні.

Тепер ви знаєте інформацію про те, як вибрати МФУ. Вона допоможе вибрати вам аппарас з ідеальним співвідношенням ціни і якості, виробленої їм роботи. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!