» » » Як вибрати плеєр?

Як вибрати плеєр?

Як вибрати плеєр?

Слово плеєр утворено від англійського «player», що перекладається як програвати. Плеєр - це переносне аудіо або відео пристрій. Крім того, існують стаціонарні плеєри, наприклад, для відтворення DVD дисків. Як вибрати плеєр оптимальний за якістю та ціною? Давайте розбиратися.

Як вибрати MP3-плеєр

Асортимент MP3-плеєрів просто величезний. Існують моделі різних форм, дизайнів, що підтримують найрізноманітніші функції. Крім того, плеєри можуть мати різну ємністю пам`яті. Для вибору MP3 плеєра слід враховувати наступні параметри:

Якість звуку і зображення

Ці параметри є найбільш суб`єктивними при виборі плеєра. Сучасні плеєри мають приблизно однаковими характеристиками звучання, для того, щоб прийняти рішення, вам самим слід послухати якість відтворення музики. На якість звучання можуть впливати і навушники. Тому, особливо для перевірки, слід використовувати найбільш якісні навушники.

Додаткові функції

У плеєрі може бути велика кількість різних функцій, крім відтворення музики. Наприклад, диктофон, радіо, будильник і навіть гри. Вам вирішувати, які функції ви хочете мати в плеєрі.

Ємність батареї

Зараз в MP3 плеєрах батарея вбудована, тому, якщо на вулиці у вас сяде батарея, то можливості її замінити не буде. Тому враховуйте ємність батареї. Середня тривалість - до 15 годин роботи. Але якщо ви слухаєте багато музики, то варто вибрати ємність батареї, що дозволяє працювати плеєру довше. Наприклад, 30 - 50 годин.

Сенсорне або механічне управління

Зараз виробники все частіше стали випускати плеєри з сенсорним управлінням. Особливої різниці в роботі немає, вибір системи управління залежить від людини. Для одних сенсорні кнопки - оптимальний варіант, інші не можуть собі уявити перемикання музики без характерного натискання.

Обсяг пам`яті



Вважається, що ця характеристика є чи не найважливішою. Бажано віддати перевагу плеєр з підтримкою об`ємних флеш-карт, особливо, якщо ви плануєте переглядати відео. Як правило, в комплектації внутрішня пам`ять плеєра складає 4-16 гб, без урахування флеш-карти.

Дизайн і зовнішній вигляд

Який вибрати плеєр в залежності від дизайну - вирішувати знову ж вам. Важливо враховувати, для чого вам потрібен плеєр. Якщо для прослуховування музики на тренуванні, то краще взяти маленький плеєр. Якщо ви хочете іноді дивитися відео, то логічно, що плеєр буде трохи більше. Не потрібно купувати занадто великі плеєри - вони незручні для прослуховування на вулиці. Адже головне якість плеєра - компактність.

Як вибрати DVD плеєр

Плеєри подібного роду призначені для відтворення відео і аудіо дисків. DVD плеєр може бути стаціонарним або портативним. Перший варіант підключається до телевізора, портативний плеєр має свій екран.

Для того, щоб вибрати dvd плеєр, потрібно керуватися наступними характеристиками, адже якість зображення безпосередньо залежить від пристрою.

формати відео



Всі плеєри без винятку можуть відтворювати DVD і CD диски. Однак, сьогодні все більшого поширення знаходять Blu-ray диски, якість відео на яких в рази краще. Тому варто вибрати плеєр з підтримкою Blu-ray.

Підключення до телевізора

Всім звичні кольорові кабелі, так звані компонентні, сьогодні вже занадто застаріли. Тому, краще віддати перевагу сучасні кабелі - DVI, а ще краще HDMI. Правда, варто обмовитися, якщо телевізор у вас не нової моделі, то подібних виходів може і не бути.

Додаткові функції

В DVD плеєрах можна знайти безліч корисної функціоналу, наприклад, відключення фільму в певний час або можливість записувати відео-трансляції. Тому уважно ознайомтеся з функціями плеєра, щоб вибрати те, що вам потрібно.

Як вибрати портативний плеєр

Якщо ви багато подорожуєте, то можна вибрати портативний плеєр. Це класичний DVDшнік з екраном і можливістю автономної роботи. При виборі портативного плеєра зверніть увагу на наступні параметри:

екран

Екран є чи головною частиною портативного плеєра. Тому, не варто економити на моделях з поганим екраном. Важливо, щоб він був з великою роздільною здатністю, а також важливий і кут огляду, для того, щоб відео можна було переглядати в будь-якому положенні.

звук

У всіх портативних плеєр внутрішні динаміки. Послухайте якість звуку, воно повинно бути якісним, чи не фонить, що не тріщати. Крім того, обов`язково перевірте наявність роз`єму для підключення навушників і зовнішніх колонок.

тюнер

Якщо ви хочете дивитися різні телеканали, то зверніть увагу на моделі з тюнером - він дозволить підключатися до телебачення.

живлення

Портативні плеєри можуть працювати від мережі і автономно. Вибирайте ту модель, в якій час роботи поза мережею до 5 годин - це дозволить вам насолоджуватися відео в поїздці.

Отже, тепер ви знаєте, як вибрати плеєр. Пам`ятайте, що перед тим, як зробити покупку, потрібно уважно подивитися плеєр, спробувати всі функції. Тільки тоді ви зрозумієте, підійде він вам чи ні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!