» » » Який медіаплеєр краще?

Який медіаплеєр краще?

Який медіаплеєр краще?

Сьогодні для того, щоб урізноманітнити сумну телевізійну програму, на допомогу приходить медіаплеєр. Це компактний пристрій, який може перетворити телевізор в центр розваг, за бажанням демонструє фотографії або фільми, що програє улюблену музику.

Медіаплеєр: як вибрати параметри

Носії інформації - основний параметр медіаплеєрів. Ці пристрої можуть використовувати для зберігання медіаконтенту: зовнішні HDD, вбудовані жорсткі диски, а також карти пам`яті і USB-накопичувачі. Іноді можливе приєднання зовнішнього DVD-приводу або є слот для оптичного диска. Наявність вбудованого жорсткого диска - незаперечна перевага, але зі збільшенням обсяг диска, підвищується і вартість. У зв`язку з цим, з метою економії, можна взяти бездисковий модель і до неї підключати зовнішні носії.

Вирішуючи для себе, який медіаплеєр краще, варто звернути увагу, що в різних моделях набір аудіо- та відеороз`ємів на корпусі медіаплеєра істотно відрізняється. Базовий набір включає: HDMI і роз`єми типу «тюльпан». Якщо це більш оснащена модель, то може бути присутнім 6-канальний аудіовихід, і D-Sub і S-Video. При необхідності підключення медіаплеєра до пристрою, який відображає інформацію, без HDMI-виходу, варто звернути увагу, чи є аналогові порти.



Багато моделей медіаплеєрів оснащені мережевим інтерфейсом, який дозволяє підключитися до домашньої мережі та Інтернету. При цьому застосовується дротове з`єднання Ethernet, воно дозволить не переносити всякий раз контент в пам`ять пристрою і програвати фільми, що знаходяться в пам`яті домашнього комп`ютера або в мережевому накопичувачі (NAS). При відсутності такої можливості, зручно буде скористатися підтримкою режиму USB-Slave. Дана опція дозволяє комп`ютеру визначити приєднаний за допомогою USB медіаплеєр в якості зовнішнього диска, що дуже зручно при поповненні медіатеки файлами з основного ПК.



Дуже корисною можливістю деяких з моделей медіаплеєрів може виявитися здатність записувати ТБ-ефір безпосередньо на жорсткий диск.

Який вибрати медіаплеєр

Перед тим, як ви визначитеся, який вибрати медіаплеєр, медіаплеєр необхідно пильно поглянути на характеристики вже наявної у вас відео- та аудіотехніки. В основному, звичайно медіаплеєр повинен відповідати параметрам вашого телевізора і способам підключення до нього. При наявність непоганий акустичної системи і великого екрана ТВ, слід обов`язково придивитися і до інших параметрах. Не завадить пара терабайт пам`яті диска. Вони можуть спочатку здатися надмірністю, але, поза всякими сумнівами, знадобляться після придбання 3D-телевізора а також для прсмотра фільмів з підтримкою нових стандартів.

Класи моделей медіаплеєрів

Вибираючи, який краще купити медіаплеєр з усього різноманіття представлених на ринку моделей, в залежності від можливостей медіаплеєрів, умовно розділимо їх на чотири класи.

  • Медіаплеєри з USB-портом, але без жорсткого диска (HDD), і без можливості підключення до локальної мережі (без порту підключення до мережі). Це найпростіші і недорогі моделі. Вони добре вміють працювати на своєму рівні.
  • Медіаплеєри у яких є можливість для вбудовування жорсткого диска (HDD), але без підключення до локальної мережі (без відповідного мережевого порту). Ці моделі вже трохи дорожче, попередніх дискових і зручні наявністю вбудованого HDD, де можна записувати і зберігати файли, переписавши їх, наприклад, з комп`ютера, або читати з зовнішніх дисків та флешок через USB порт. Може бути присутнім опція фонової музики під час перегляду фотографій. Просунуті моделі дозволяють робити операції з папками (переміщення, видалення, створення нових папок) за допомогою пульта. Описані плеєри можуть програвати або тільки SD-відео, або SD- і HD-відео. Однак, практично всі нові SD-моделі оснащені HDMI-виходом, і можуть видавати HD-сигнал через компонентний і HDMI-вихід, перетворюючи SD-картинку в HD. Медіаплеєри наступних класів здатні підтримувати реальний (1080i / li, 720li,) HD-відео.
  • Медіаплеєри, у яких є можливість підключення до локальної мережі (з мережевим портом), але при цьому не мають можливість виходу в Інтернет - подібно дисковим, і бездисковий моделям. Перевага цих плеєрів - крім всіх можливостей попередніх моделей вони можуть, підключившись до локальної мережі програвати файли всіх доступних джерел - мережевих дискових накопичувачів (Network Access Storage NAS), комп`ютерів, або інших мережевих плеєрів (зі Вбудований HDD). У різних кімнатах можна користуватися власним мережевим медіаплеєром а також дивитися щось своє - по мережі з сервера. Немає необхідності попередньо копіювати файли.
  • Медіаплеєри можливості яких включають підключення до локальної мережі (через мережевий порт), вихід в Інтернет а також віддалене управління (з віддалено розташованого комп`ютера) - бездискові, і дискові. Вони можуть:
  • програвати файли майже всіх форматів (у тому числі важкі файли HD-відео вагою в десятки гігабайт);
  • читати файли з внутрішнього HDD (при наявності), так само з зовнішніх USB-джерел, деякі моделі можуть програвати файли з зовнішніх eSATA-дисків, файли мережевих дисків (в домашньої локальної мережі), так само і з віддалених Web-серверів (Інтернет) ;
  • закачувати файли з Інтернету .;
  • також відтворювати програми телеканалів IliTV і Internet TV;
  • доступні Web-медіаресурси (Flickr, YouTube, Yahoo Weather, liicasa, тощо. навіть переглядати електронну пошту);
  • оперувати файлами (переміщення, копіювання, видалення та ін.);
  • мають опцією віддаленого управління (через Інтернет і по мережі): управління настройками, відтворенням файлів (віддаленим запуском, вибором файлу, зупинкою відтворення), завантаженнями нових файлів з Інтернету, включенням / виключенням, і т. д .;
  • і навіть можуть мати можливість установки нового ПЗ, включаючи альтернативне, що значно розширює спектр можливостей плеєра.

Можна автономно запускати медіаплеєр в декількох приміщеннях, і управляти системою медіаплеєрів з віддаленого або місцевого комп`ютера. Причому в якості комп`ютера може бути використаний навіть кишеньковий комунікатор, наприклад iPhone. Та й самі плеєри можуть перебувати в одній локальній мережі, або поза якоїсь окремо взятої мережі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!