» » » Як створити мережу windows 7?

Як створити мережу windows 7?

Як створити мережу windows 7?

Створення та налаштування локальної або інтернет мережі в ОС Windows 7 практично нічим не відрізняється від тієї ж процедури в Windows XP. Змінився лише зовнішній вигляд інтерфейсу і був доданий протокол IPv6.

Часом, комп`ютер або ноутбук, підключений до мережевого кабелю, відмовляється бачити мережу так, як треба або користувачеві необхідно створити нову мережу для робочих або домашніх потреб. Саме для цього знадобиться наша інструкція.

Розберемося в цьому питанні разом.

Як самому створити мережу в ОС Windows 7



Щоб створити потрібний підключення, необхідно виконати ряд дій:

  1. Заходимо за адресою «Панель управління - Мережа та Інтернет». Знаходимо пункт "Перегляд стану мережі та завдань".
  2. Відкриється вікно «Центр управління мережами і загальним доступом», де вказані всі підключення і відомості про мережі. Якщо мережа вже є, то у верхній частині вікна буде відображено проста схема підключення комп`ютера до мережі. Щоб подивитися подробиці, досить натискати на вузли схеми. У розділі активні мережі також можна змінювати тип мереж.
  3. Натискаємо на пункт «Налаштування нового підключення або мережі».
  4. У першому вікні вказуємо варіант підключення. У другому вікні вказуємо, як виконувати підключення. Зазвичай це пункт «Швидкісне підключення».
  5. В останньому вікні вказуємо логін і пароль від вашого провайдера або встановлюємо самі, якщо це локальна мережа. Даємо ім`я підключенню, а також доступ для тих, хто її буде використовувати.

Для перенастроювання мережі слідуємо інструкції:

  1. Натискаємо на тип мережі. У новому вікні можна змінити тип мережі. Якщо мережа використовується для інтернету, то вибираємо тип «Громадська мережа», яка має високий ступінь захисту. Якщо нова мережа буде локальної домашньої, то вибираємо «Домашня мережа». Для корпоративної нової мережі - «Мережа підприємства». Вибравши тип, переходимо в наступний розділ настройки.
  2. Праворуч від назви нової мережі можна вибрати тип підключення. Натискаємо на назву.
  3. У новому вікні необхідно натиснути на пункт «Властивості». У вікні вибираємо «Протокол Інтернету версії 4» і тиснемо «Властивості».
  4. Виробляємо настройку IP-адреси, маски підмережі, шлюзу, DNS-серверів і інших важливих параметрів, які повинен надати провайдер або адмін мережі.
  5. Якщо провайдер надає підключення через МАС-адреса, то необхідно його теж налаштувати. Натискаємо «Налаштувати» навпроти назви пристрою, через яке відбувається підключення. Це може бути мережева карта або модем. Але дана дія потрібно в дуже рідкісних випадках.

Багато інші відомості про ОС Windows 7 ви зможете знайти в нашому розділі Windows 7.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!