» » » Як налаштувати wifi на планшеті?

Як налаштувати wifi на планшеті?

Як налаштувати WiFi на планшеті?

Одна з можливостей, якими володіють практично всі планшети, - підключення до мережі інтернет: дізнатися про це більше ви зможете зі статті Як підключити планшет до Інтернету. Не менш важлива здатність вашого пристрою підключитися до бездротової мережі Wi-Fi. Саме цей пункт в освоєнні нового гаджета викликає найчастіше найбільші труднощі, і на ньому ми зупинимося докладніше.

Як налаштувати Wi-Fi на планшеті з ОС Android

Для того, щоб налаштувати Wi-Fi на Android планшеті, виконайте наступні нескладні дії:

  1. В налаштуваннях планшета включіть приймач Wi-Fi. Для цього в меню налаштувань виберіть пункт «Безпровідні мережі», а потім натисніть на рядок «Wi-Fi».
  2. Після цього на екрані вашого планшета повинен з`явитися список доступних для підключення бездротових мереж. З них виберіть ту, до якої вам потрібно з`єднатись, і система запропонує вам ввести пароль від мережі в відповідне вікно.

Найчастіше подальших маніпуляцій не потрібно, і ви можете користуватися вашим планшетом собі на втіху. Однак якщо виникає необхідність в подальшій настройці підключення, коректний, наведеної нижче.

  • Для того щоб отримати доступ до налаштувань параметрів мережі, утримуйте її назву кілька секунд, а коли система запропонує вам вибрати дію для цієї мережі, виберіть «Змінити мережу».
  • Далі ви побачите панель настройки. Щоб налаштувати такі параметри, як шлюз, IP- адреса та адреси DNS-серверів, виберіть пункт «Додатково». У вікні, введіть дані, які були надані вам вашим інтернет-провайдером в відповідні рядки.


Як правило, немає необхідності використовувати останні два зазначених пункту, так як в ОС Android є функція автоматичної настройки мереж і визначення її параметрів.

Як налаштувати Wi-Fi на планшеті з iOS

Якщо ви все ще не знаєте, як зробити Wi-Fi на планшеті iOS реальністю, виконайте наступні дії:

  1. Відкрийте меню "Налаштування" і виберіть рядок «Wi-Fi». Відкриється вікно, першим рядком в якому буде напис «Wi-Fi» і перемикач. Встановіть перемикач у включений стан, і ваш планшет почне пошук доступних мереж.
  2. Коли пошук буде завершено, під рядком з`явиться перелік доступних мереж, і вам буде запропоновано вибрати одну з них, підключення до якої потрібно зробити. Виберіть потрібну мережу, введіть (якщо потрібно) ключ доступу до мережі у вікні і натисніть «Підключитися».
  3. Якщо підключення пройде успішно, в верхньому лівому кутку з`явиться індикатор сигналу Wi-Fi мережі. Для того щоб налаштувати мережу, натисніть на стрілку праворуч від назви мережі. Ви потрапите у вікно додаткових налаштувань, де вам буде запропоновано ввести значення IP-адреси, основного шлюзу і адреси DNS.

Крім Wi-Fi підключення, багато планшети дозволяють виробляти підключення до мережі 3G. Щоб дізнатися про це докладніше, зверніться до статті Як налаштувати 3G на планшеті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!