Як налаштувати connectify?

Як налаштувати Connectify?
Як налаштувати Connectify?

Інтернет вже давно став невід`ємною частиною нашого життя. З плином років ми можемо спостерігати на власні очі, як бездротові технології поступово заміщають провідні та кабельні технології.

Йтиметься про бездротовий інтернет-технології Wi-Fi. Сьогодні важко уявити собі громадське місце без загальнодоступного Wi-Fi. Багато встановлюють собі Wi-Fi роутери для домашнього використання, адже це дуже зручно.

Тим, кому ще не пощастило стати володарем такого роутера, не варто впадати у відчай. Адже більшість сучасних пристроїв (персональні комп`ютери, ноутбуки, смартфони і планшети) вже мають вбудовану технологію. Власники таких пристроїв і все ще кабельного інтернету можуть запросто створити у себе вдома точку доступу Wi-Fi.

Connectify hotspot

Існує маса програм, здатних перетворити ваш пристрій в Wi-Fi роутер. Найбільш зручною серед них є Connectify.



Програма була розроблена в США для операційних систем Windows 7, 8, XP. Вона безкоштовна для користувачів. Хоча є і платна версія цього софта, яка пропонує більш широкий спектр можливостей.

Утиліта дуже проста і зрозуміла у використанні. Більш того, налаштувати її можна легко і швидко.

Отже, для створення точки Wi-Fi нам знадобиться ноутбук і кілька хвилин часу.

Установка софта Connectify

  1. Викачуємо програму. Її легко знайти в інтернеті за назвою, так само називається і сайт-постачальник. Обзаводиться утилітою за допомогою будь-якого завантажувача.
  2. Запускаємо файл форматом .exe, приймаємо умови ліцензійної угоди натисканням на кнопку «I Agree» - Я згоден (-на).
  3. Ідемо далі і чекаємо закінчення процесу установки.
  4. По завершенні установки бачимо у вікні майстра два параметра на вибір: «Reboot now» (перезавантажити зараз) і «I want to manually reboot later» (я хочу перезавантажити вручну пізніше). Вибираємо необхідний параметр. Оскільки нам ще потрібно йти далі по інструкції, вибираємо першу опцію.
  5. Програма встановлена. Чекаємо перезавантаження ноутбука.
  6. Після перезавантаження спливають автоматичні підказки з основними можливостями програми, натискаємо «Continue» (продовжити) і в наступному вікні «Try Connectify Lite» (випробувати Connectify Lite).


Також це меню дозволяє купити версію Pro або ввести ліцензійний ключ. Якщо такого у вас немає, дотримуйтесь далі по інструкції. Приставка Lite означає, що ви будете користуватися «легкої» версією з базовим набором можливостей, що надаються, які для нас безкоштовні.

Встановлення точки доступу Wi-Fi через Connectify

Назва підключення і пароль завжди можна змінити, якщо є підозри, що хтось несанкціоновано використовує наше підключення, або просто хочеться змінити ці параметри.

  1. Звернемо увагу на трей (правий нижній кут екрану). Там з`явився значок щойно встановленої програми.
  2. Натискаємо на значок, і з`являється вікно програми.
  3. Виконуємо настройку утиліти:
  4. в поле «Wi-Fi name» вказуємо назву точки доступу (будь-яку комбінацію букв або цифр або якесь слово). Ця назва буде відображатися при пошуку доступних точок Wi-Fi на інших пристроях.
  5. в поле «Password» вводимо пароль, яким хочемо захистити нашу мережу.
  6. «Internet to Share» - в цьому полі вибираємо провайдера, який надає інтернет на ноутбук (назва мережевої плати, наприклад).
  7. Переходимо до додаткових налаштувань ( «Advanced settings»):
  8. в поле «Share Over» вибираємо «Wi-Fi».
  9. в поле «Sharing Mode» обов`язково вибираємо «Wi-Fi Ad-Hoc, Encrypted (WEP)». У такому випадку наш пароль буде діяти, і точка доступу буде захищена від небажаних підключень.
  10. поле «Firewall» недоступно в спрощеній версії програми - це додатковий захист нашої мережі.
  11. Натискаючи «Start Hotspot», ми можемо простежити, що точка доступу активна (значок в треї змінився). Все, крапка готова до використання будь-яким нашим пристроєм.

Також варто відзначити, що кожен раз при запуску програми немає необхідності вносити всі дані з пункту 4 інструкції заново. Вони зберігаються і можуть бути відредаговані.

Як створити Wi-Fi без роутера

Для того щоб створити підключення wi-fi без роутера, можна скористатися і таким способом:

  1. Пуск - Панель управління - Мережа та Інтернет - Центр управління мережами і загальним доступом - Налаштування нового підключення або мережі.
  2. Вибираємо пункт «Налаштування бездротової мережі Комп`ютер-Комп`ютер».
  3. Вводимо ім`я мережі, ключ і задаємо параметри.
  4. Кількома «Далі» і «Готово».

Тепер ви знаєте, як налаштувати Connectify Hotspot на своєму ПК і роздавати Wi-Fi без роутера.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!