» » » Що таке точка доступу?

Що таке точка доступу?

Що таке точка доступу?

Підключення комп`ютерів до мережі Інтернет за допомогою дротів - заняття досить тривалий і неприємне. Але техніка розвивається з часом, і сучасний ринок Інтернет-послуг пропонує величезна кількість бездротових послуг з надання зв`язку. Однак щоб підключитися до них, необхідно створити точку доступу. Розглянемо, що таке бездротова точка доступу.

Точка доступу wi-fi і apn

У числі найпоширеніших точок доступу знаходяться мережі wi-fi. Можна зрозуміти, що таке точка доступу wi fi, якщо розглянути докладніше принцип роботи звичайного маршрутизатора або роутера. Для того щоб передавати необхідну інформацію в просторі, вони мають спеціальний спектр частот, який визначається стандартом IEEE 802.11. На практиці, застосування бездротових мереж можливо в будь-якому приміщенні: квартирі, будинку або офісі. Підключений до інтернет-кабелю маршрутизатор, випромінює хвилі, які діють на певному просторі. В межах даної площі ви зможете за допомогою wi-fi адаптера підключити будь-який пристрій. Площа збільшується в залежності від потужності роутера і якості адаптера. Одночасно підключитися до бездротового інтернету з використанням всього одного роутера можна 10-15 користувачам ПК. Також за допомогою точки доступу з`являється можливість без праці організувати роумінг при переміщенні пристрою в іншу зону, значно більшу за обсягом, ніж попередня. В такому випадку зона охоплення другий точки доступу перекриє першу, і утворюються так звані «стільники». Однак варто пам`ятати, що тоді потрібно налаштовувати всі пристрої, що знаходяться в зоні переміщення, на однакові ідентифікатори та номери каналів. Якщо ви не хочете, щоб до вашої точки доступу підключалися незнайомі пристрої, ви можете встановити на ній пароль.

Точки доступу мереж wi-fi, підключення до яких безкоштовно, зустрічаються в громадських місцях, таких як зупинки, кафе, супермаркети, аеропорти.

Однією з різновидів бездротових точок доступу є точка доступу APN. Розглянемо, що таке точка доступу apn. Зазвичай вона використовується для підключення до мережі Інтернет мобільних пристроїв. Вона необхідна для доступу до таких послуг як GPRS, WAP і MMS.

Ім`я точки доступу



Дуже велике значення, в процесі підключення до мережі, має ім`я точки доступу. Вона може бути названа автоматично або ж користувач придумує їй довільну назву. Зрозуміти, що таке ім`я точки доступу, дуже просто. При підключенні пристрою до бездротової мережі з`являється назва мережі, натиснувши на яке, ви побачите назву точки доступу.

Знайти точку доступу дуже просто, якщо в радіусі досяжності вашого персонального комп`ютера знаходиться роутер або інше wi fi пристрій. Від вас вимагається лише правильно налаштувати адаптер і почати пошук. З`явилися мережі зазвичай вишиковуються в порядку черговості якості сигналу, тому, чим краще сигнал, тим вище в списку іменується мережу. Якщо вона не має пароля, то бажано підключитися саме до неї. Тепер ви можете без зусиль користуватися бездротовим інтернетом.

Розглянувши, що таке точка доступу, і зрозумівши, як до неї безпечно підключитися, можна ловити мережі не тільки вдома, а й на вулиці. Знайшовши точку доступу один раз, ваш пристрій запам`ятає її координати і буде підключатися до неї постійно. Так ви зможете не тільки отримувати задоволення від користування всесвітньою павутиною, а й економити власні кошти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!