» » Як підключитися до віддаленого робочого стола?

Як підключитися до віддаленого робочого стола?

Як підключитися до віддаленого робочого стола?

Дійшли технології і до того, що прямо з будинку можна працювати з усіма мережевими ресурсами, файлами і програмами свого офісного робочого комп`ютера. Щоб мати таку можливість, Вам треба лише знати, як підключитися до віддаленого робочого столу (віддалений - тобто, що знаходиться на певній відстані, віддалений від Вас). Ми розповімо, як це зробити, і які умови для цього необхідні.

Віддалений робочий стіл: умови доступу

  1. Отже, є два комп`ютери, кожен з яких знаходиться під управлінням операційної системи Windows і підключений до мережі Інтернет, інакше не вийде, так як підключитися до віддаленого робочого столу можна тільки при виконанні цієї умови.
  2. Комп`ютер, до якого Ви бажаєте підключитися, повинен в цей момент працювати і бути підключеним до мережі.
  3. На комп`ютері, до якого підключаються, має бути налагоджене дозвіл на підключення до віддаленого робочого столу (режим віддаленого робочого столу).
  4. Ви, як користувач, який бажає приєднатися, наприклад, до Вашого комп`ютера вашої, повинні мати мережевий доступ до цього комп`ютера, а також дозвіл на підключення. Дозвіл на підключення означає, що Ви перебуваєте в списку користувачів. Далі ми розповімо, як додати користувачів в даний список.

Віддалений комп`ютер: додавання користувачів

  1. Вище ми вже сказали, що необхідно бути в списку користувачів, так як підключитися до віддаленого робочого столу можна тільки при дотриманні цієї умови. Як додати користувачів до списку?
  2. У меню «Пуск» виберіть «Панель управління». Далі - «Система й обслуговування» і SYSTEM ( «система»).
  3. Клікайте «Налаштування віддаленого доступу» і знайдіть «Віддалений робочий стіл», де виберіть один з 3-х параметрів. Можливо, система запросить пароль адміністратора, введіть його.
  4. Далі клацаєте «Вибрати користувачів». Якщо поточна обліковий запис автоматично додасть віддаленого користувача, такі два кроки можна пропустити.
  5. Перед Вами діалогове вікно, де необхідно клікнути «Користувачі віддаленого робочого стола» і далі - «Додати».
  6. Перед Вами діалогове вікно «Вибір користувачів або груп», де Ви робите наступне:
  7. клацніть «Розміщення» і вкажіть місце пошуку;
  8. у віконці «Введіть імена вибраних об`єктів» введіть ім`я необхідного користувача і підтвердіть, натиснувши «ОК». Ім`я з`явиться в діалоговому вікні «Користувачі віддаленого робочого стола».

Підключитися до віддаленого комп`ютера

Тепер безпосередньо про те, як підключитися до робочого столу віддаленого від Вас.

  1. Необхідно знайти ярличок «Підключення до віддаленого робочого столу». Для цього тиснете «Пуск», далі - «Усі програми» (або «Програми») - «Стандартні». Там буде необхідний ярлик. Можна зробити це швидше, набравши в поле пошуку меню «Пуск» - «mstsc».
  2. В поле «Комп`ютер» Вам необхідно ввести ім`я того комп`ютера, до якого Ви підключаєтеся або його ip-адреса і далі клікнути «Підключити».

Примітка



Пам`ятайте, що неможливо підключитися до комп`ютера, що знаходиться в сплячому режимі. Переконайтеся, що в налаштуваннях віддаленого комп`ютера варто «Ніколи» для сплячого режиму (або режиму глибокого сну).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!