» » » Пропав робочий стіл: що робити?

Пропав робочий стіл: що робити?

Пропав робочий стіл: що робити?

Ви знаєте, що інтерфейс робочого столу в ОС Windows є величезною розкриту папку? Ми всі звикли до стандартного вигляду робочого столу, але інколи трапляється так, що після чергового запуску комп`ютера замість звичайного робочого столу ви бачите лише шпалери в ту хвилину, як все ярлички і панель з клавішею «Пуск» повністю зникли.

Проблеми з робочим столом

Якщо пропав робочий стіл, що робити? Це питання задасть собі кожен, хто ще з таким не стикався. Щоб повернути звичайний вид робочого столу, спробуйте перезавантажити комп`ютер. Є надія на те, що це всього лише короткочасна проблема, і після перезавантаження все повернеться до колишнього стану. Однак як би сумно це не звучало, кнопка «Reboot» в такій ситуації допомагає вкрай рідко.

Так як робочий стіл - велика папка, за його функціонування і спеціальне оформлення несе відповідальність файл Explorer.exe. Погана завантаження цього файлу може дати збій в роботі. Але відбувається таке рідко. В основному цей файл стає непрацездатним, якщо в нього проник вірус.

перший спосіб

  • Підходить для Windows 2000. правою кнопкою миші викликаємо меню. Вибираємо пункт «Робочий стіл Active Desktop». Ставимо галочку поруч з написом «Відображати значки робочого столу».
  • Підходить для Windows XP. Правою кнопкою миші викликаємо меню. Вибираємо пункт «Упорядкувати значки». Також ставимо галочку поруч з «Відображати значки робочого столу».
  • Підходить для Windows Vista. Правою кнопкою миші викликаємо меню. Вибираємо пункт «Вид» і ставимо галочку поруч з написом «Відображати значки робочого столу».


Якщо ж після перезавантаження все залишилося, як і раніше, то радимо вам спробувати ще один спосіб, який ми представимо нижче.

другий спосіб

Якщо перший спосіб вам не допоміг, то потрібно спробувати запустити файл explorer.exe вручну.

  1. За допомогою клавіатури наберіть комбінацію з кнопок «Ctrl» і «Alt». Не відпускаючи їх, слід натиснути кнопку «Delete».
  2. У вікні «Диспетчер завдань Windows» виберіть вкладку «Програми». Далі натисніть «Нова задача».
  3. У вікні «Створити нову задачу" впишіть explorer.exe в полі «Відкрити» та натисніть кнопку «ОК». Наступним кроком буде перезавантаження комп`ютера.


Дивимося на результат. Якщо його немає, значить, нам потрібен третій спосіб. Отже, що робити, якщо пропав робочий стіл і не з`явився до сих пір? Для цього потрібно перейти до більш складної процедури.

третій спосіб

Щоб позбутися від вірусу (а швидше за все, це вірус), потрібно одночасно натиснути комбінацію клавіш Ctrl + Alt + Del. Запуститься «Диспетчер завдань». Далі потрібно натиснути на вкладку «Файл». Крім того, ці дії можна замінити, натиснувши Ctrl + Shift + Esc. За допомогою диспетчера завдань можна відкрити будь-яку потрібну вам програму, і вона буде в робочому стані.

У віконці, що з`явилося перед вами, є рядок, в якій необхідно вписати «regedit» і відповідно натиснути «Enter». Перед вами відкриється редактор реєстру. Там потрібно буде знайти такий ключ як: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Image File Execution Options explorer.exe

Потім видаляємо прописаний там «відладчик» і перезавантажуємо комп`ютер. Після такого процесу робочий стіл відновлюється. Тепер ви знаєте, що робити, якщо пропав робочий стіл. Невелика примітка: проводити такі операції варто тільки після повного очищення системи від вірусів за допомогою програм-антивірусів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!