» » » Як встановлювати іконки?

Як встановлювати іконки?

Як встановлювати іконки?

В операційній системі Windows кожен елемент на Робочому столі має свою іконку. Про те, як встановлювати іконки, розповість наша стаття.

Якщо Ви хочете змінити стандартний вид папок і файлів, то зробити це можна в будь-який час за допомогою призначених для користувача іконок. Зробити це легко за допомогою декількох простих маніпуляцій.

процес зміни

  • Необхідно завантажити колекцію ікон з мережі Інтернет або створити їх самому. Головне в цій справі переконається, що викачані або зроблені значки, на які Ви будете міняти стандартні іконки, мають розширення .ico. У разі, коли у зображень формат .jpg, необхідно скористатися спеціальними програмами, які призначені для конвертації з одного формату в інший. Також необхідно запам`ятати директорію (папку), в яку Ви зберегли ці іконки;
  • Перш ніж дізнатися, як встановити іконки для Windows, потрібно пам`ятати, що велика частина іконок Робочого столу - це ярлики до програм. Для того, щоб помістити позначку для ярлика, необхідно підвести курсор мишки до файлу або папці, іконку якого Ви хочете міняти. Потім, клікнути по обраному елементу правою кнопкою мишки і вибрати в меню пункт під назвою «Властивості». Далі потрібно перейти на вкладку «Ярлик» і натиснути на кнопку з написом «Змінити значок», яка розташована в нижній частині цього вікна.
  • У вікні під назвою «Зміна значка» необхідно натиснути на кнопку «Огляд» і вказати шлях до необхідного значку. Коли Ви виберете іконку, то відразу побачите її зменшений розмір (мініатюру). Далі потрібно просто натиснути кнопку «Ok» для того, щоб підтвердити зроблений вибір. У головному вікні «Властивості (назва файлу або папки)» потрібно натиснути «Застосувати» і закрити це вікно.

Іконки для папок

Щоб встановити новий значок для папки, яка знаходиться на Робочому столі, необхідно викликати «Властивості» цієї папки так само, як і в кроці №2. Оскільки це не ярлик, то вкладки з назвою «Ярлик» там не буде. Тепер потрібно перейти в «Налаштування», які є в розділі під назвою «Значки папок», який, у свою чергу, розташований знизу вікна. Далі необхідно натиснути на «Змінити значок». У новому вікні вибрати необхідний значок із запропонованих Вам мініатюр або ж вказати шлях до власного файлу. Залишилося тільки підтвердити вибір, натиснувши «Застосувати» і закрити вікно.

Іконки для інших елементів



Значки для папки «Мої документи», «Мій комп`ютер», «Мережеве оточення» або «Кошик» потрібно міняти так:

  • Натиснути правою кнопкою мишки в будь-якому місці на робочому столі.
  • У меню вибрати «Властивості».
  • У вікні «Властивості екрану» перейти на вкладку під назвою «Робочий стіл» і натиснути «Налаштування Робочого столу».
  • Далі необхідно вибрати елемент, значок якого Ви хочете міняти, і натиснути кнопку з написом «Змінити значок».

Тепер Ви знаєте, як встановити іконки на Робочий стіл!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!