» » » Як підключити 2 комп'ютера?

Як підключити 2 комп'ютера?

Як підключити 2 комп`ютера?
Як підключити 2 комп`ютера?

Досить часто виникає необхідність підключити два комп`ютера. Практично всі сучасні пристрої забезпечені інтегрованими картами, тому з`єднання по локальній мережі здається очевидним способом вирішення цього завдання.

Пряме підключення комп`ютерів

Для цього нам знадобиться два комп`ютери з мережевими картами і мережевий кабель, обтиснутий за схемою «кросовер», якщо обжимка кабелю неправильна, то з`єднання встановити не вдасться.

Приступаємо до підключення:

  1. Кабель підключається до обох комп`ютерів, не має принципового значення, вимкнені вони при цьому або включені. На мережевих картах поруч з входом загоряється зелений вогник (деякі мережеві карти не мають колірної індикації).
  2. Потрібно переконатися, що обидва комп`ютера включені, і вже після почати налаштування. Драйвера на мережеві карти повинні бути введені.
  3. Найкращий спосіб настройки - це привласнити статичний IP-адресу і шлюз кожногокомп`ютера. Для цього необхідно відкрити папку «Мережеві з`єднання» і клікнувши правою кнопкою миші на іконці локальної мережі, натиснути "властивості".
  4. У вікні, вибрати пункт "Налаштування TCP / IP" і встановити IP-адресу, наприклад, 192.168.2.1 - це традиційний IP-адреса, можна встановити і інший, тільки останню цифру залишаємо 1.
  5. Після вибрати поле Шлюзу - він з`являється автоматично і ми його не редагуємо.
  6. На другому комп`ютері зробити аналогічні налаштування і ввести той же IP адреса, що і на першому, але останню цифру ставимо 2, наприклад 192.168.2.2.

Підключення комп`ютерів за допомогою маршрутизатора

Якщо є маршрутизатор, то його використання є цілком закономірним. У майбутньому з його допомогою можна буде підключити додаткові комп`ютери і пристрої.

  1. Слід звернути увагу, що кабелі в цьому випадку повинні бути обтиснуті по "прямій" схемою.
  2. При підключенні локальної мережі через маршрутизатор налаштування можуть передаватися автоматично, але зазвичай їх слід встановлювати вручну. Це проводиться так само, як і в попередньому випадку. Тільки IP адреси потрібно вказувати ті, що виставлені в настройках роутера. Крім IP адрес і шлюзів на комп`ютерах потрібно буде ввести DNS-сервер, відповідний IP-адресою маршрутизатора.


Для цього маршрутизатор повинен бути попередньо налаштований, докладна інструкція зазвичай додається до пристрою. Якщо у вас вона з якихось причин відсутній, її можна знайти в інтернеті за назвою моделі конкретного пристрою.

Налаштування робочої групи

Для роботи в локальній мережі назви робочої групи повинні збігатися на всіх пристроях. Для настройки у властивостях системи в розділі "Ім`я комп`ютера", натискаємо "Змінити", і у вікні, встановлюємо єдине для всіх комп`ютерів назву групи і зберігаємо.

Також вам може бути корисна стаття Як 2 комп`ютери підключити до інтернету.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!