» » Як налаштувати iptv?

Як налаштувати iptv?

Як налаштувати IPTV?

Перед тим як налаштувати IPTV, необхідно завантажити інсталяційний файл програми. Якщо файл був викачаний раніше, то необхідно переконатися, що в момент установки програми у вас активно підключення до Інтернету, інакше ви не зможете скористатися автоматичними настройками, які надає провайдер.

установка плеєра

Скачаний інсталяційний файл необхідно відкрити, з`явиться вікно інсталятора. Потрібно вибрати російську мову і натиснути ОК. Потім ви прочитаєте вітання від настановної програми і клацніть «Далі». Ви побачите перелік додаткових сервісів, які можна встановити, але краще все ж відмовитися від додаткових сервісів за замовчуванням. Вам необхідно вибрати «Налаштування параметрів» і зняти всі галочки навпроти додаткових сервісів. Потім вам потрібно натиснути «Далі». Тепер перед вами з`явиться перелік програм, які повинні бути встановлені за замовчуванням. це:

  • IP TV Player - як налаштувати його, ви прочитаєте нижче;
  • модулі VideoLAN;
  • ярлик в головному меню;
  • ярлик на робочому столі.

Якщо все галочки встановлені, ви можете натискати «Далі». Тепер потрібно вибрати папку, куди вам потрібно буде встановити плеєр. Якщо ви не згодні з запропонованим шляхом за замовчуванням, натисніть «Огляд». Потім вам потрібно натиснути «Встановити» і дочекатися, поки програма встановиться. В результаті успішного закінчення установки з`явиться відповідне повідомлення, після чого потрібно натиснути «Готово».

Налаштування плеєра

Після того як програма встановиться, її необхідно налаштувати. Для цього потрібно запустити IP TV Plaуer з робочого столу або з меню Пуск. Вам буде запропоновано вибрати пакет, наприклад, базовий, але все залежить від вашої ситуації. Коли ви виберете пакет, натисніть ОК. Запуститься вікно плеєра. Якщо все працює, канал буде змінюватися, то ніякі настройки додатково не потрібні. Тепер ви знаєте, як налаштувати IPTV. Але якщо ніякі канали не з`явилися, причин цього може бути кілька.



По-перше, в настройках обов`язково повинна бути прописана мережева карта, яка підключається до Ethernet-мережі вашого провайдера. Однак у вас може бути кілька мережевих карт, в той час як програма автоматично вибирає найпершу мережеву карту.

По-друге, канали можуть не з`явитися через працюючого VPN-з`єднання, яке також може сприйматися плеєром, як мережевий інтерфейс. При цьому VPN-з`єднання зверху локальної мережі не потрібно відключати. Вся справа у виборі мережного інтерфейсу. Щоб дізнатися IP-адресу мережевої карти, можна відкрити «Стан локального підключення» або в командному рядку ввести ipconfig. Запам`ятайте адресу своєї IP-карти. Потім вам потрібно зайти в загальні налаштування свого плеєра і звіритися з тим, що написано там. Адреса повинен збігатися з тим, що було написано в командному рядку, якщо це не так, поміняйте і знову запустіть плеєр. Якщо плеєр все ще не працює, не відображає канали, то вам потрібно потрапити в розширені налаштування і перевірити адресу списку каналів. Також потрібно впевнитися, що виробляється автоматичне оновлення даного списку.

Плеєр на телевізорі

Тепер розберемося з тим, як налаштувати IPTV на телевізорі. Все залежить від марки і моделі телевізора, але в загальному випадку в телевізорі повинне бути присутнім програмне забезпечення та підключення до Ethernet або Wi-Fi роутер. Якщо ваш телевізор не має свого програмного забезпечення, то всі налаштування здійснюються через спеціальну приставку-медіаплеєр, яка буде підтримувати трансляцію IPTV.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!