» » » Як налаштувати канали на телевізорі?

Як налаштувати канали на телевізорі?

Як налаштувати канали на телевізорі?

Оператори кабельного телебачення сьогодні пропонують своїм клієнтам величезний вибір каналів. Але іноді необхідно скорегувати мовлення каналів, щоб ТВ-пакет працював коректно.

Автоматична настройка каналів

Після підключення телевізора до кабельного ТБ настроювач компанії-провайдера зазвичай самостійно налаштовує всі канали. Якщо ж раптом з якоїсь причини настройки збилися, то ви завжди можете повернути їх на свої місця шляхом автоматичного підстроювання.

  1. Зайдіть за допомогою ТВ-пульта в меню.
  2. Відкрийте розділ налаштувань.
  3. Потім виберіть настройки програм / каналів.
  4. Виберіть розділ «Автоматичне налаштування» і запустіть процес.

Програма дозволить дуже швидко налаштувати канали на телевізорі і розташує їх по порядку. Однак при цьому автомат може допустити і деякі помилки. Наприклад, картинка деяких каналів може бути поганий або деякі канали будуть розміщені по кілька разів. Щоб уникнути цього, скористайтеся налаштуванням або всіх каналів, або декількох з них.

Ручна настройка каналів

Плюси самостійної корекції каналів в тому, що ви зможете відрегулювати якість картинки і звуку кожного окремого каналу, розставити канали в зручному для вас порядку. А також зможете прибрати непотрібні вам канали.

Для автоматичної настройки:

  1. Зайдіть за допомогою пульта в меню, далі - в настройки, потім в розділ налаштувань каналів і після цього виберіть позицію "Ручна настройка".
  2. Розпочніть процес.
  3. Знайшовши потрібний канал, тисніть на пульті ОК або змінюйте картинку і звук, якщо це необхідно. Меню корекції звуку і картинки теж зазвичай знаходиться в розділі настройки каналів.


Якщо знайдений канал вам не потрібен, то не натискайте ОК, а просто продовжуйте пошук до тих пір, поки не знайдеться той, що вам цікаво.

Під час налаштування супутникових каналів на телевізорі принцип роботи буде приблизно тим же за винятком того, що вам спочатку потрібно налаштувати саму антену. Детальніше ж про це ви зможете прочитати в нашій статті Як налаштувати супутникові канали Також в цій статті ви знайдете інформацію про те, як налаштувати супутникові канали на своєму комп`ютері.

Поради з налаштування каналів

Враховуйте, що іноді провайдери можуть змінювати склад пакета кабельного ТБ без вашого відома. Якщо ви не можете знайти потрібний канал, то уточніть в обслуговуючої вас фірмі, котра замінювався даний канал іншим.

Якщо ж раптом вам не вдасться впоратися з поставленим завданням, за допомогою ви завжди можете звернутися в офіс компанії, що надає послуги провайдера кабельного ТБ. Вам додому вишлють майстра, який швидко вирішить проблему. У деяких фірмах подібна послуга буде безкоштовною, а в деяких все ж попросять оплату. В останньому випадку прослідкуйте, щоб вам видали відповідний чек-квитанцію.

Також багато корисних порад по налаштуванню ТВ-мовлення на вашому телевізорі ви знайдете в інших наших матеріалах:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!