» » » Чому не працює телебачення?

Чому не працює телебачення?

Чому не працює телебачення?

На жаль чи на щастя, але улюблена розвага більшості з нас - це телебачення, а тому, коли замість кольорових картинок ми раптом бачимо чорно-білих "мух", ми неймовірно засмучуємося і жадаємо все виправити якомога швидше.

Давайте ж розберемося, чому не працює телебачення і як виправити ситуацію.

Чи не працює кабельне ТБ

перше включення

Якщо кабельне телебачення не працює при першому включенні, можна майже зі стовідсотковою ймовірністю сказати, що причина поломки - некоректна установка антени. Справа в тому, що супутникова тарілка, що забезпечує кабельне ТБ, - досить примхливе пристрій: якщо вона неправильно спрямована на супутник, працювати канали не будуть.

Налаштування антени - справа нелегка, а тому найкраще, якщо її виконають фахівці, спрямовані до вас від провайдера для підключення кабельного ТБ. У тому випадку, якщо роботу доводиться виконувати самостійно, врахуйте, вам обов`язково потрібно помічник - один повинен обертати антену, інший - стежити за рівнем сигналу.

раніше працювало



Якщо мова не про першого ввімкнення, причину неполадок буде знайти складніше. Серед найбільш популярних виділяють:

  • Некоректна установка карти ресивера - якщо у вашій родині є діти, ніхто не гарантує, що поки ви відлучилися на кухню, ваші "квіти життя» не прибрали карту до рук, щоб використовувати її в якості нової іграшки.
  • Проблеми з антеною - якщо недавно була гроза або сильний вітер, цілком можливо, що антена змістилася або - ще гірше - була пошкоджена.
  • Провід від`єдналися - перевірте, чи всі дроти розташовуються в своїх гніздах, ви цілком могли зачепити дроти, і якийсь із них від`єднався.
  • Несправності ресивера - подивіться, чи горить лампочка на вашому ресівері, якщо немає, то, швидше за все, проблема в несправному ресівері.
  • Збилися канали - спробуйте знову налаштувати канали, іноді вони збиваються з нез`ясовних причин.
  • Платний канал - можливо, ви потрапили на канал, для перегляду якого потрібна додаткова оплата. В даному випадку, як правило, ви побачите чорний екран і напис типу "Кодований канал", для усунення "поломки" просто перейдіть на один з каналів, передбачений вашої абонентською платою.

До речі, варто сказати, що всі ці причини можуть бути актуальні і при першому включенні.

Чи не працює цифрове ТБ



Насправді, у випадку з цифровим ТБ причини поломок можуть бути ідентичні причин поломок кабельного ТБ: несправності самої приставки, розстикування проводів, що збилися канали, несвоєчасна оплата тощо

Крім того, варто сказати, що часто сигнал цифрового телебачення пропадає через проблеми з ретранслятором - цифрове телебачення в Росії поки тільки розвивається, а тому часті збої для цього типу мовлення не дивні. Особливо актуальна ця проблема при поганій погоді - сильному вітрі, снігопаді, дощі.

Якщо не працює тільки частина каналів, найімовірніше, справа в тому, що ви забули заплатити за послуги цифрового ТБ, наприклад, оператор Ростелеком в разі несплати залишає користувачеві робочими 8 каналів, а решта блокує. Є оператори, які при несплаті залишають робочим всього один канал.

Нічого не допомагає

Якщо ви перевірили всі можливі причини поломок і все в нормі - дроти на місцях, антени налаштовані правильно, карти встановлені коректно, ресивер робочий і т.д., а телебачення все одно не хоче "просвіщати", ймовірно, вам доведеться звернутися до провайдера, який надає вам послуги ТБ, і доручити йому розбір проблеми.

Як правило, для усунення проблеми достатньо усних інструкцій по телефону, але якщо вони не допоможуть, вам на допомогу відправлять майстра. Правда, не виключено, що за виклик доведеться заплатити. Обов`язково уточніть це питання.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!