» » Як налаштувати цифрові канали?

Як налаштувати цифрові канали?

Як налаштувати цифрові канали?

Ми живемо в століття високих технологій, а всі вони, як відомо, покликані зробити наше життя якомога більш приємною, комфортною і вільною. Не обійшли стороною прагнення зробити себе і світ кращим, і творців телебачення. Останнім часом, на зміну кабельному і аналоговому телебаченню поспішає цифрове. У чому ж його переваги? По-перше, це величезна кількість телеканалів, в рази перевищує число аналогових кнопок. По-друге, ЦТБ - це завжди бездоганна якість картинки, на яке не в силах вплинути негода і особливості місцевості. По-третє, список телеканалів, глядач може сформувати самостійно. Ось чому багатьом цікаво знати, як налаштувати цифрові канали.

Цифрове телебачення пропонує HDTV

HD, в перекладі з англійської означає "висока чіткість". HDTV - це телебачення високою чіткістю, роздільною здатністю 1920 на 1080 пікселів. Аналогове ТБ в своєму розпорядженні дозволом в 720 на 576 точок. Якщо ви користуєтеся плазмової або рідкокристалічної панеллю з порівняно великою діагоналлю екрана, різниця в якості картинки буде для вас більш ніж очевидна.

Підключення до цифрового ТБ

Мабуть, єдиним мінусом цифрового телебачення є те, що користуватися їм доводитися на платній основі. Звичайно ж, матеріальні витрати на ЦТБ не так вже й значні, проте багатьох з нас цей новий пункт витрат в сімейному бюджеті навряд чи обрадує. Але додаткових витрат можна уникнути, не відмовляючи собі в задоволенні від перегляду ЦТВ. Це можливо, якщо ви використовуєте безкоштовні цифрові канали.



Для того щоб користуватися безкоштовним ЦТБ, необхідно знати, як налаштувати цифрові канали. Важливо з`ясувати, який стандарт мовлення підтримується на вашому пристрої і здійснюється мовлення ЦТБ на ньому в цілому. Стандартів трансляції може бути два - DVB-T або DBV-C.

Способи налаштування безкоштовних цифрових каналів

  • Автоматична настройка. Здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування. Ви знаходите клавішу меню та за допомогою неї виводите контекстне меню на екран телевізора. Далі слідуйте по пунктам: «Налаштування» - «Автоматична настройка». Як тільки процес автоматичної настройки завершиться, ви отримаєте список цифрових каналів.
  • Ручна настройка. Для здійснення ручного налаштування необхідно попередньо з`ясувати вихідні дані: значення частот, швидкості і модуляції для кожного каналу. Потім скористайтеся пультом дистанційного керування, виберіть кнопку «Меню» і виведіть контекстне меню на екран телевізора. Рухайтеся по пунктам «Налаштування» - «вручну». Вибравши розділ «вручну», введіть уточнені у провайдера значення цифрових каналів в осередку. Натисніть кнопку «Зберегти», тим самим ви зможете запустити процес пошуку і збереження потрібного вам каналу в пам`яті телевізора. Проробіть цю операцію з кожним потрібним вам каналом цифрового мовлення.

Якщо ваш телевізор не може знайти і налаштувати безкоштовні цифрові канали, можливо, проблема в тому, що стандарти мовлення каналів і підтримки мовлення цим пристроєм не збігаються. Також канали можуть просто бути відсутнім у телевізійній мережі. І нарешті, канали можуть бути закодовані. У разі кодування каналів, вам необхідно придбати у провайдера CAM-карту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!