» » » Як налаштувати супутникові канали?

Як налаштувати супутникові канали?

Як налаштувати супутникові канали?

У сучасному світі супутникове телебачення знайшло масштабне застосування. Тому багатьох цікавить питання, як налаштувати канали супутникового тв. З усього різноманіття супутників найпопулярнішим, мабуть, можна назвати Ямал 202. Популярність ця обумовлена тим, що більшість каналів, які приймаються з цього супутника, у відкритому доступі. Налаштування ж антени на нього можна зробити без допомоги фахівця.

Налаштування супутникової антени

Для цього знадобиться;

  • компас, щоб визначити, де південь;
  • супутниковий тюнер.

Багатьох, перш за все, цікавить питання, чи можна самостійно, і, якщо «так», то, як налаштувати канали. Супутникову тарілку потрібно встановити на стіні, даху або у дворі будинку. З південного напрямку прийому сигналу тарілкою не повинні заважати високі дерева або високі будівлі. Якщо настройка на інші супутники, які транслюють платні кодовані канали, проводитися не буде, то цілком буде підходити недорогий FTA-ресивер для каналів, що перебувають у відкритому доступі.

Так як на супутнику Ямал 202 більшість каналів, їх більше 50, знаходиться на С-діапазоні, то і конвертор треба використовувати саме цього діапазону. 49 градусів східної довготи - це координати місця розташування сателіта на орбіті, і відповідно, в більшості регіонів антена повинна бути повернута прямо на південь.



В ідеалі настройка повинна проводитися за допомогою професійних приладів, але вони досить дорогі, тому не забороняється скористатися більш дешевими аналогами. Вони будуть сприяти налаштування на супутник, сповіщаючи про це звуковим або візуальним сигналом. Якщо ж таких приладів немає, для настройки можна скористатися компасом. Визначити градус направлення на південь можна за допомогою інтернет - ресурсів.

Ресивер, поєднаний з телевізором і конвертер перед налаштуванням сигналу треба з`єднати коаксіальним кабелем. Простежити за тим, щоб конвертер був спрямований на південь. Для цього треба розгорнути антену в потрібному напрямку. Скориставшись меню ресивера необхідно знайти настройку антени, і вибрати в списку супутник Ямал - 202. У списку транспондерів вибрати має частоту 3982 L 4285. На цьому транспондері самий хороший пакет каналів.



Дані на ресівері відображаються за допомогою двох шкал: на одній відображається рівень сигналу, на іншій - його якість. Далі потрібно повернути антену вліво, а потім, переміщаючи її вправо, домогтися максимального рівня на шкалі сигналу. Після цього почати переміщати антену плавно вгору або вниз, домагаючись максимального рівня і на шкалі якості. Ще більшого якості сигналу можна домогтися, якщо повертати конвертер зліва направо. По закінченню установки слід просканувати ресивер, застосовуючи «Сліпий пошук» і зберегти дані.

Налаштування каналів на ресівері

Розглянемо, як налаштувати безкоштовні супутникові канали на ресівері, підключеному до телевізора. Для прийому телевізійного сигналу існує спеціальне обладнання, супутникові ресивери. Для настройки каналів ресивер потрібно підключити до телевізора і антени. На задній панелі знаходяться всі порти. Антенний кабель підключається до LNB in або IF Input. Телевізор - до порту SCART або RF Out.

Налаштування каналів. Іноді канали в пам`ять ресивера вже включені і при правильному підключенні антени або телевізора відразу ж почнеться показ телепередач. Якщо ж на екрані висить повідомлення про відсутність сигналу, це означає, що телевізор підключений правильно, а ось встановленням телевізійних каналів доведеться зайнятися самостійно.

За допомогою пульта і відповідної кнопки вивести меню на екран. Знайти необхідний пункт меню. Він може мати різні назви, наприклад: "Редагувати", "Основна настройка", "Пошук", "Інформація". Налаштувати мову та інші основні параметри. При необхідності ввести PIN-код. Спочатку вибирається "Автоматичний пошук" каналів. По його закінченні натиснути "Ok" і, вибираючи канали один за іншим, встановити якість і силу сигналу за шкалами настройки.

Налаштування каналів на комп`ютері

Розглянемо, як налаштувати супутникові канали для перегляду на комп`ютері.

  • Визначити список каналів найбільш бажаних для перегляду. Потім список супутників, з яких ведеться трансляція цих каналів. Щоб знайти цю інформації скористайтеся інтернетом.
  • На сайті LyngSat.com переглянути інформацію по обраним супутникам: покриття променів, параметри сигналу, дані за відсутності або наявності шифрування.
  • Якщо з будинком все в порядку, він не шифрується і потрапляє в зону сигналу, потрібно придбати обладнання: супутникову антену, DVB-карту формату S або S2, конвертор Ku або С-діапазону, антенний кабель. При купівлі обладнання треба врахувати той факт, що параметрами сигналу обумовлюються параметри DVB-карти і конвертора.
  • Далі треба змонтувати супутникове обладнання, налаштувати його і зафіксувати сигнал за допомогою програми - тюнера DVB-карти. На комп`ютер, після фіксації сигналу, встановити одну з програм, що служать для перегляду супутникового ТБ, наприклад ProgDvb і просканувати її за допомогою супутника. Після закінчення роботи програма створить плейлист виявлених каналів.

Прочитавши уважно рекомендації, викладені в цій статті, можна самостійно розібратися в тому, як налаштувати канали супутникової антени. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!