» » Як підключити тв-тюнер?

Як підключити тв-тюнер?

Як підключити ТВ-тюнер?

Іноді користувачі хочуть використовувати домашній комп`ютер для того, щоб переглядати улюблені телеканали. І тому їх цікавить, як підключити тюнер до комп`ютера? До слова сказати, є багато додаткових можливостей підключення ТВ-тюнера або підключення функції IP-TV.

Деякі особливості тюнера

ТВ-тюнери підрозділяються на внутрішні, які можуть підключатися до PCI слоту, безпосередньо вбудованому на материнську плату, і зовнішні, які більш унікальні. Тому як, підключити ТВ тюнер такого виду, можна до більшого числа відтворюють пристроїв. Внутрішні тюнери рідко застосовуються в ноутбуках, але зручні на домашньому ПК, якщо ними часто користуються. Зовнішні при установці не вимагають втручання у внутрішню технічну систему блоку, вони легко відключаються і прибираються з ПК. Легко можуть бути підключені через порт USB до ноутбука.

Зазвичай в комплекті є обладнання, яке включає персональну антену. Така антена, зазвичай, може бути використана тільки в місцях з високою якістю телевізійного сигналу. При покупці вподобаного тюнера не слід забувати, що деякі з них передбачають підключення до зовнішніх джерел напруги змінного струму, що може з`явитися серйозною проблемою, якщо вам його потребує до ноутбука на вулиці, або там, де немає розеток.

Встановлюйте лише те програмне забезпечення, яке йде в комплекті з устаткуванням. Не користуйтеся програмами невідомих розробників. У тому, як підключити тюнер до телевізора важливо використовувати спеціальне гніздо для підключення супутникової або кімнатної антени. За допомогою встановленої програми, увімкніть пошуку каналів і тільки по завершенні цього процесу видаліть непотрібні або ті, якість показу яких не відповідає бажаному.



Те, як підключити ТВ тюнер не вичерпується тільки цим. Потрібно провести тонке налаштування параметрів зображення: яскравість, колірна гамма, контрастність. Переконайтеся в работоспобності дистанційного пульта. Проведіть збереження налаштувань і списків каналів. Сучасні ТВ - тюнери практично мало обмежені в своїх можливостях. Головне - зробити правильний вибір пристрою, яке відповідало б вашим цілям, наприклад передачі сигналу відразу на кілька споживачів.

підключення тюнера

Вибираючи тюнер, перш за все, слід звернути увагу на деякі особливості. Наприклад, при використанні з ЖК або плазмовими екранами сучасних телевізорів, зверніть увагу на можливості тюнера з підтримки необхідного дозволу екрану. Дізнайтеся про можливості підключення цифрових каналів.

  • До того, як підключити ТВ тюнер, підключіть куплений прилад до мережі (при необхідності);
  • після цього налагодьте з`єднання з комп`ютером;
  • до відповідного роз`єму підключіть антенний блок;
  • встановіть драйвера і програмне забезпечення;
  • налаштуйте параметри їх використання і роботи приладу.

Підключіть тюнер до телеприймача. Використовуйте для цього передбачені вашими пристроями канали підключення (бажано щоб це були DVI і HDMI канали для отримання зображення більш високої якості). В меню налаштувань кожного з телеприймачів налаштуйте пункт "Джерело сигналу". Вказавши необхідний роз`єм.

Більшість сучасних тюнерів також мають таку можливість, як підключити тюнер до комп`ютера і дивитися ТБ канали по монітору. У меню "Пуск" вибрати команду "Виконати". Знайти "Параметри ТВ-сигналу" і виконати програмування каналів. Чи стане доступною настройка параметрів каналу. Зберегти канали в пам`яті зі зручним цифровим значенням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!