» » Як прошити тюнер?

Як прошити тюнер?

Як прошити тюнер?
Як прошити тюнер?

Для підвищення працездатності тюнера багато користувачів вважають за краще прошити пристрій. Даний процес має на увазі оновлення даних в програмному забезпеченні. Завдяки маніпуляції можна розширити список каналів, а також отримати доступ до нових можливостей тюнера.

Як прошити тюнер за допомогою комп`ютера

Найпоширеніший спосіб прошити тюнер передбачає наявність комп`ютера або ноутбука.



Наступний крок - знайти в Інтернеті програму для прошивки тюнера вашої моделі, а також файл самої прошивки.

  1. Підключіть комп`ютер і тюнер через кабель RS232 (нуль-модемного з`єднання). Звертаємо увагу, що ресивер повинен бути в вимкненому стані, а також він відключений від джерела живлення.
  2. Запустіть програму завантажувач для вашої моделі пристрою.
  3. У вікні, виберіть необхідний порт і опцію "Запис".
  4. Потім натисніть кнопку "Підключити".
  5. Увімкніть тюнер в мережу.
  6. Далі виберіть пункт "All Chunk".
  7. Виберіть файл прошивки і натисніть кнопку "Далі".
  8. В автоматичному режимі запуститься запис прошивки в пам`ять тюнера. У цей момент не можна відключати пристрій від мережі.
  9. По завершенню процесу на екрані з`явиться відповідний напис, що завантаження завершено. В автоматичному режимі повинно відбутися перезавантаження ресивера, а потім висвітиться номер каналу.
  10. Вимкніть ресивер і відключіть пристрій від мережі. Від`єднайте кабель.

Як прошити тюнер за допомогою іншого тюнера

У разі, якщо у користувача немає доступу до комп`ютера, можна скористатися вже прошитим тюнером тієї ж марки, щоб перенести дані на особистий ресивер. Версії завантажувачів повинні бути ідентичними.



Даний спосіб передбачає два етапи. Перший полягає в прошивці з тюнера на тюнер (тобто копіювання програмного забезпечення). Другий етап - копіювання налаштувань і списку каналів.

  1. З`єднайте два пристрої через кабель RS232 (нуль-модемного з`єднання). За такої операції обидва тюнери повинні знаходитися у вимкненому стані (в тому числі відключені від мережі живлення).
  2. Потім увімкніть налаштований ресивер в мережу (з якого буде відбуватися процес копіювання).
  3. Переведіть тюнер в режим передачі програмного забезпечення. Якщо на екрані з`явився напис "Soft", значить пристрій готовий до подальших дій.
  4. Потім включите в мережу другий тюнер (який потрібно прошити).
  5. Далі в автоматичному режимі відбудеться запис прошивки з тюнера на тюнер. Після закінчення процесу на одному пристрої висвітиться напис "End" (з якого здійснювалося копіювання). На другому тюнері з`явиться повідомлення "Lang" або номер каналу.
  6. Тепер необхідно здійснити процес копіювання налаштувань. У разі, якщо вам не потрібна ця операція, вимкніть живлення пристроїв і від`єднайте тюнери. В іншому випадку переведіть ресивери в режим очікування.
  7. Потім налаштований тюнер (з якого копіювали прошивку) необхідно перевести в режим передачі налаштувань. На екрані повинна з`явиться напис "Data".
  8. Другий пристрій переведіть в режим прийому настройок.
  9. Далі в автоматичному режимі відбудеться процес передачі даних.
  10. Після закінчення процедури на екрані ресивера, з якого здійснювалася передача, з`явиться вікно з написом "End". Екран другого пристрою буде показувати номер каналу.
  11. Потім необхідно вимкнути пристрої, відключити їх від мережі живлення і від`єднати кабель.

Як прошити тюнер за допомогою флешки

Крім того, здійснити процес прошивки можна через USB-накопичувач, який буде містити файл прошивки (якщо пристрій має відповідний вхід).

  1. Вставте флешку в включений тюнер.
  2. За допомогою меню ресивера виберіть пункт "Оновлення програмного забезпечення".
  3. Відкрийте завантажувальний файл.
  4. Далі відбудеться процес копіювання в автоматичному режимі і перезавантаження пристрою.
  5. Після закінчення дії натисніть на безпечне вилучення флешки.

Можливо, вас зацікавлять наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!