» » » Як приготувати смузі?

Як приготувати смузі?

Як приготувати смузі?

Смузі - це коктейль, який традиційно готують з фруктів або овочів з додаванням молока, соку і т. Д. Рецептів смузі величезна кількість: є смузі фруктові, овочеві, ягідні, з молоком або йогуртом, з соком, з травами, з медом, з льодом ... Ви самі можете придумати свій рецепт залежно від вашої фантазії і смаку.

Для приготування смузі вам обов`язково знадобиться блендер. Чим більше тверді овочі і фрукти ви будете подрібнювати, тим потужніше потрібен блендер. Блендер - корисна річ на кухні, за допомогою нього можна готувати не тільки смузі. Про цю ви можете прочитати в нашій статті Що приготувати в блендері.

Як приготувати смузі: поради



Смузі корисніше, ніж свіжовичавлені соки і фреші, адже в ньому присутня харчова клітковина, вкрай необхідна нашому організму. Наприклад, добре вживати смузі на сніданок або як корисний перекус. Розглянемо кілька порад про те, як приготувати смузі будинку:

  • Для основи краще брати стиглі банани. Вони додадуть коктейлю солодкий смак і кремову консистенцію, зроблять ваш напій ситним. Крім того, вживання бананів сприяє активному виробленню в мозку серотоніну - гормону щастя.
  • Додатково ви можете додавати будь-які ягоди і фрукти: полуницю, журавлину, яблука, груші, чорницю - словом, все, що ви любите і що виявиться під рукою. Також ви можете додавати заморожений ягоди, наприклад, взимку.
  • Рідина. Це може бути вода, молоко, сік, йогурт, кефір. Додавайте потрібну кількість рідини виходячи з бажаної консистенції смузі.
  • Корисні добавки. Ви можете перетворити ваш смузі в повноцінний сніданок або навіть обід, якщо додасте туди на вибір лляне насіння, висівки, вівсяні пластівці, сухофрукти, горіхи, мед, сир. Словом, проявіть фантазію, експериментуйте.

І наостанок наведемо кілька традиційних рецептів смузі. У блендері перемішайте наступні інгредієнти:

  • банан, 100 г. чорниці, 100 мл. натурального йогурту, жменя горіхів;
  • банан, 1 стакан молока, жменю вівсяних пластівців, чайну ложку меду;
  • банан, 100 г. свіжої або замороженої полуниці, стакан апельсинового соку;
  • банан, миска свіжого листя шпіната- стакан апельсинового соку, горішки, висівки і т. д.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!